gringo15 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Witam, jestem nowy na tej stronie , jeśli można chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o moich rękodziełach ??? Od kilku miesięcy zajmuje się struganiem woblerów z balsy ... jednak chciałbym wiedzieć co (przynajmniej z wyglądu) sądzicie o moich wobkach. Po prostu chciałbym wiedzieć czy z waszego punktu widzenia wobki są nawet... i czy opłaca mi sie je robić i poświęcać temu czas.Na dole umieściłem kilka fotek... Z góry dziękuje - Gringo15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo15 Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 i jeszcze kilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Niecodzienna kolorystyka wg mnie na okonia powinny byc spoko, ale wszystko wyjdzie w praniu Zmniejsz troszke zdjecia bo sie stronka rozjechala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Nie wiem jaka to wielkość ale kiedyś robiłem podobne dziwadełka.Mi ładnie brały na nie pstrągi (szczególnie letnie), okonki i jazie.Jeśli są pływające powinny pracować bardzo energicznie.Spróbuj połowić na nie szczegulnie w niewielkich zakrzaczonych rzeczkach gdzie jedynym sposobem na podanie przynęty jest spławienei jej z nurtem.A kolorystyka jest fajna szczegulnie te brudasy i biały z brokatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Najbardziej podoba mi się ten biały z brokatem - ma taką fajną minkę cwaniaczka-rozrabiaki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Witam, w sumie jestem nowy na tej stronie i na początku, jeśli można chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o moich rękodziełach ??? ... jednak chciałbym wiedzieć co państwo (przynajmniej z wyglądu) sądzicie o moich wyrobach. Po prostu chciałbym wiedzieć czy z waszego punktu widzenia wobki są nawet... i czy opłaca mi sie je robić i poświęcać temu czas.Na dole umieściłem kilka fotek... wydaje mi się, że najistotniejsze jest to czy wobki są łowne, wykonanie nie ma większego znaczenia, jednak nie uważam żeby były szkaradne nie chciałbyś zobaczyć mojego boleniowego brzydalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo15 Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Akurat te wobki które pokazałem są pływające i mają dłudość (od góry) : 5cm , 4cm , 4,5cm , i 4cm , 7cm , 3cm Pozdrawiam - Gringo15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 weź nad wode porzucaj jeśli przez najbliższy rok na nie nic nie złapiesz to znaczy że czas okazał się stracony w innym wypadku będziemy gratulować ręki do strugania a tak na serio podoba mi sie 3 od głóry jestem ciekaw jego pracy i zachowania w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 witajjeżeli po kilku mięsiącach robisz takie w miarę wobki przynajmniej z punktu estetycznego o łowności przekonasz się sam to za parę zim napewno z twoich rąk będą wychodziły cuda. Wiedz ,że z każdym sezonem strugacz robi lepsze wobki pozdroi i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 @gringo15 glowa do gory dojdziesz do wprawy i bedziesz robil super przynety do wszystkiego dochodzi sie malymi kroczkami na forum jest paru kolegow ktorzy strugaja i na pewno ci doradza jak bedziesz mial jakies problemy z woblerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Witaj @gringo15Głowa do góry, z wyglądu jest OK, jeśli praca Twoich wobków dorównuje imwyglądem to będzie dobrze. Pamiętaj, że ryba widzi nie więcej jak 5% tegoco wędkarz. Więkrzość przynęt jest robiona dla wędkarzy, a nie ryb. W wie-lu przypadkach kawał dobrze wystruganego lipowego drewna z odpowiednioustawionym sterem potrafi pobić na głowę wszystkie inne markowe wynalazki.Wiem co mówie, powodzenia.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 To ja się podłączę pod wątek (nie gniewaj się @gringo15), oto moje wydumki (co Wy na to?): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markles Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Swietne wobki! Mam pytanko co przykleiłes pomiędzy farbą a korpusem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Swietne wobki! Mam pytanko co przykleiłes pomiędzy farbą a korpusem??? Na moje oko jest to materiał brokatowy. Sith, wobki są naprawde sympatyczne.Byłbym wdzięczny jeśli dał byś namiar na to gdzie można dostać taką okleinę bo zamierzam przez zimę nastrugać trochę boleniowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 @sith no i oczywiscie napisz jak sie je okleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markles Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 ja tez czekam na namiary na ten materiał (wobki są naprawde super) pozdrawiam Markles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Sith zapomnial dodac, że to jedne z jego pierwszych wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Piękne wobki . Jak to sa twoje pierwsze woblery jakie zrobiłeś to pomyśl o większej ilości i sprzedaży. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 A ja zaczynam dopiero od listopada swoj debiut w struganiu wobkow, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Swietne wobki! Mam pytanko co przykleiłes pomiędzy farbą a korpusem??? Tak jak napisał Włóczykij - materiał brokatowy. @szpiegu - tak na sucho to trudno wytłumaczyć jak się okleja, ale spróbuję: wycinam odpowiedni prostokąt materiału, takiej wielkości aby owinąć wobka dookoła, zostawiając nieco nadmiaru ze wszystkich stron, następnie nacinam materiał w miejscu przedniego oczka na kotwicę no i oklejam kształtkę. Łączenie materiału wychodzi na grzbiecie. Osobiście łączenie robię na zakładkę, żeby materiał dobrze się trzymał. Ważne jest żeby włókna złote lub srebrne przebiegały prostopadle do osi woblera (lepiej się wtedy mieni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Byłbym wdzięczny jeśli dał byś namiar na to gdzie można dostać taką okleinę bo zamierzam przez zimę nastrugać trochę boleniowców Materiał załatwiał mój kolega (Mifka zresztą tyż )muszę go spytać i dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi