erixon Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam , jakiej szpachli uzywacie i polecacie do zakrywania rowkow w swoich woblerach? Ja korzystalem zawsze ze szpachlowki stolarskiej w tubce (8zl) ., jest dobra w obrobce ale wydaje mi sie za dalikatna po wyschnieciu i chyba czas ja zmienic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja używam CX80 KWIK. Kapitalnie wypełnia wszelkie szczeliny, świetnie się obrabia po wyschnięciu i pieruńsko mocny. Jedyna wada to cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja używam szpachli z dodatkiem pyłu aluminiowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 uni novol , szpachla samochodowa z utwardzaczem Najlepsza z najlepszych , po wyszlifowaniu twarda jak kamień , nie kruszy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Isopon P38 easy sand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Manniek66 a jak ze szlifowaniem? Recznie idzie to zrobic papierem sciernym czy szlifierka w ruch? Jaka dajesz proporcje utwardzacz\szpachla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 szpachla do drewna dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja używam szpachlówki budowlanej za około 4,50. Dobra i łatwo się obrabia. Po oszlifowaniu, moczę wobki w kaponie około godziny.Szpachla jak kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja używam takiej szybko schnie i jest niedroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 No toż to to samo co ja używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1988 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Tak jak kolega Maniek66 polecam Ci szpachlówkę firmy Novol z utwardzaczem. Używałem także innych, ale z tą mi się idealnie pracuję. Dobrze się ją nakłada, szybko schnie, a jak wyschnie nie kruszy się i jest idealnie twarda. Z czystym sumieniem polecam Ci Novol-a. Poniżej fota, której osobiście używam (jest ich kilka). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Novol Uni Bez problemu ogarniesz szlifowanie ręcznie papierkiem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Próbowałem kiedyś UNI, dla mnie byłaby idealna, ten aromat )) utwardzacza miał na mnie niepożądane działanie tylko nie myśleć sobie fetor taki że głowa bolała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Szukam szpachli (czy czegoś co może za nią robić) do wyrównywania minimalny nierówności (np. wyrównani krawędzi po nieprzyklejeniu podwójnej taśmy alu). Ma to się dziadostwo dać nałożyć pędzelkiem, nie schnąć za szybko, i pieruńsko łatwo szlifować. Do tej pory całkiem nieźle spisywał mi się podkład akrylowy dwuskładnikowy pod dysze ca. 2mm (więc duża dziura dosyć). Problem taki, że bardzo ciężko dobierać małe ilości, a jednorazowo zazwyczaj potrzebuję dosłownie kilka ml.Szpachlówki budowlane, nitro jakieś modelarskie, Wamod się nie nadają. Za gęste, a po rozcieńczeniu tracą hmmmm..... "mientkość"Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Szukam szpachli (czy czegoś co może za nią robić) do wyrównywania minimalny nierówności (np. wyrównani krawędzi po nieprzyklejeniu podwójnej taśmy alu). Ma to się dziadostwo dać nałożyć pędzelkiem, nie schnąć za szybko, i pieruńsko łatwo szlifować. Do tej pory całkiem nieźle spisywał mi się podkład akrylowy dwuskładnikowy pod dysze ca. 2mm (więc duża dziura dosyć). Problem taki, że bardzo ciężko dobierać małe ilości, a jednorazowo zazwyczaj potrzebuję dosłownie kilka ml.Szpachlówki budowlane, nitro jakieś modelarskie, Wamod się nie nadają. Za gęste, a po rozcieńczeniu tracą hmmmm..... "mientkość"Jakieś pomysły? Powinno pomóc Trochę droga ale na długo wystarczahttp://www.mojehobby.pl/products/Mr.-Dissolved-Putty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Dzięki. Wygląda dokładnie na to czego szukam.Pozostaje jeszcze pytanie, czy nie spłynie pod poliuretanem (ale jeżeli jednak to się czymś rozdzieli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 szpachla do drewna z vidaronu koszutje 4.5zł http://www.vidaron.pl/_cache/products/369-402/fit/Vidaron_szpachla_1_copy.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Używam jej ale po wyschnięciu i przeszlifowaniu po kilku dniach robi się skurcz i widać miejsce szpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Mi nigdy sie nic takiego nie działo;) jest dosyc twarda i się dobrze ściera papierem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Chciałem zapytać czy ktoś z Was może polecić szpachlę do balsy? Potrzebuję takiej, która po wyschnięciu jest dość miękka i łatwo się szlifuje papierem. Używałem kiedyś vidarona do drewna ale po wyschnięciu była tak twarda, że podczas szlifu, ścierała się balsa a nie szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) Ja używałem takiej https://www.obi.pl/masy-szpachlowe-do-drewna-metalu-i-lakierow/dragon-masa-szpachlowa-do-drewna-dab-ciemny-250-g/p/5153929?wt_cc1=%7Bcampaignid%7D&wt_cc2=%7Bkeyword%7D&wt_cc3=%7Bmatchtype%7D&wt_cc4=%7Bdevice%7D&wt_cc9=%7Badgroupid%7D&wt_mc=gs.pla.smart.mieszkac.&gclid=EAIaIQobChMIoqb-tNfb6gIVAhd7Ch3MfgdcEAYYAiABEgID_vD_BwE Choć niektórzy polecają taką:https://www.rctrax.pl/szpachlowka-do-balsy-w-kolorze-drewna-hobbico/8489/ Edytowane 20 Lipca 2020 przez lenny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Ja do balsy używam tej , szybko schnie i bardzo łatwa w obróbce . https://www.sklepdecor.pl/pl/p/LuxDecor-szpachlowka-do-drewna-uniwersalna-200-g/474?gclid=Cj0KCQjwpNr4BRDYARIsAADIx9zCShui6dBht6PTzwqgNRCrUO1kSapUfVAdiWYmHp4nx2GhDHBjWswaAgcSEALw_wcB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Ja używam takiej jak na zdjęciu. Nakładam strzykawką ,wstępnie wyrównuje a na koniec polecam zamoczyc palca w wodzie i przejechać po całości. Łatwo się szlifuje Wysłane z mojego SM-A307FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek109 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Witam , czy może ktoś polecić jakąś szpachlę do wypełnienia dziur na korpusach z pianki? Używam szpachli do plastiku ale strasznie śmierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Ta nie śmierdzi. Łatałem nią powierzchnię mającą bezpośredni kontakt z wodą, bez dodatkowych warstw zabezpieczających. Po półtora roku zaczęła się poddawać. Natomiast na Twoim miejscu zostałbym przy tej śmierdzącej dlatego, że jest mocniejsza. Wobler uderza o twarde powierzchnie, przeszkody itp. Im twardsza szpachla, tym lepiej. Możesz też spróbować wyrównywać to sodą oczyszczoną i super glue. 1. Wlewasz na dno odrobinę kleju. 2 zasypujesz sodą. 3 Lejesz klej na wierzch żeby wsiąkł w proszek.Trzecia opcja, moim zdaniem najlepsza. Sprawdza się przy żywicy, nie wiem jak będzie w przypadku piany. 1. Lejesz do zagłębienia super glue. 2. Szlifujesz korpus aż pył pokryje zagłębienie na równo. 3 lejesz na wierzch super glue. Uważam, że to najlepszy patent, bo spoina jest z tego samego budulca, co korpus. Cyjanoakryle i Poluretany bardzo się ze sobą lubią i taka łatka jest naprawdę pancerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi