vBartek Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Taka historyjka sprzed kilkunastu godzin.Jestem nad rzeką o wdzięcznej nazwie Suck, nazwa adekwatna bo zawsze kiedy tam jestem wsysa wielkie ryby,że ani widu ani słychu. Dzisiaj bez zmian czyli same podpierdki więc postanowiłem potestować prototyp jerka -odlew freestylera. Stoję przy brzegu, woda pode mną głęboka a poziom na równi z krawędzią. Rzucam, patrzę jak się przynęta sprawuje, wyciągam z wody a tu jak się nie zakotłuje... Fontanna wody a po chwili zdziwiony szczupak na zielonej trawce leży. Jerk nad nim dynda.Jeżeli ryby mają jakiś wyraz twarzy to przysięgam, ja go widzialem. Widziałem w tych szklanych oczkach zdziwienie i trzepocąca się w zwojach myśl "K...a! Co poszło nie tak?!"W pierwszej chwili chciałem pomóc ale stop! Albo to karma myślę, albo początek ewolucji nowego gatunku, wyjście na ląd."Niestety" wrócił do wody, w panice, podskokach i przy moim dopingu.Co najciekawsze dla mnie, za dwa czy trzy rzuty ponownie go spotkałem... już na haczyku. Bo to uparta bestia była. Wiem, że podobne sytuacje często się zdarzają ale ta dzisiaj szczególnie mnie rozbawiła. Zwłaszcza ten "zdziwiony wyraz twarzy", wiem co mówię Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez vBartek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Suck potrafi być wielką czarna dziurą, bez dna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Swięte słowa. Zwłaszcza w miejscach gdzie przy podniesionej wodzie (czyli zawsze )nie widać gdzie kończy się brzeg a zaczyna ostra jak brzytwa grań i kilkumetrowa przepaść. Wymusza respekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 kiedyś pływałem tam z echem, szok jakie sa na Suck dziury. 7-9 metrów miejscami nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 suck to świetna rzeka. łowiłem na niej pierwsze szczupaki w irlandii 8 lat temu. fajno tam było dziko, pusto, masa ryb.trzeba będzie znów się kiedyś wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi