Skocz do zawartości

Że zapytam ..

Rekomendowane odpowiedzi

Czy śmierć Jacka Jóźwiaka uhonorowano nekrologami w naszych kolorowych periodykach ?

Wczoraj się zgadaliśmy nad rzeką ze znajomym , który jak twierdzi , ode mnie się o zejściu dowiedział  ,  bo na łamach ich nie zauważył . A ja nie nie wiem , bo nie czytam ..

Czy śmierć Jacka Jóźwiaka uhonorowano nekrologami w naszych kolorowych periodykach ?

Wczoraj się zgadaliśmy nad rzeką ze znajomym , który jak twierdzi , ode mnie się o zejściu dowiedział  ,  bo na łamach ich nie zauważył . A ja nie nie wiem , bo nie czytam ..

Pytasz, a wiesz...

Nie wykorzystujmy tej smutnej okoliczności tylko po to, by kolejny raz dowalić miesięcznikom wędkarskim, miejsca nie szkoda im tylko na reklamę, żadna nowina. :(

Ślad w kulturze wędkarskiej po Jacku Jóźwiaku pozostanie świeży nawet wtedy, gdy dzisiejsze kolorowe pisma będą się mogły poszczycić co najwyżej śladem po podtarciu tyłka.

• Like 4

Z PZW to był na wojennej ścieżce , ale w tych innych , kultowych wydawnictwach , przecież pracował , kolegował .. Nie dziwi mnie niski poziom miesięczników . Jaki pan , taki kram  :) 

Sądzę, że wędkarstwo każdy powinien przeżywać na swój własny sposób, ale najważniejsze jest, aby swym podejściem do niego nie szkodzić przyrodzie. Żyć w zgodzie z własnym sumieniem.

Czemu ma służyć ta debata czy uhonorowano czy nie ?

Uhonorujmy w własnym zakresie, modlitwa, westchnieniem czy jak kto lubi.

Powyższy cytat z Krzysztofa Gembalskiego "Mój wędkarski życiorys..." (2008) gdzie opisuje jaki wpływ na Jego Osobę miała książeczka Św. P. Pana Jacka

K Pon .. Nekrolog to jest przede wszystkim informacja . Specyficzna , ale jednak ważna dla odbiorców informacja .  Smutna dla przyjaciół i  ludzi co zmarłego cenili , a jakże radosna dla coraz liczniejszego motłochu . Bo motłoch też ma przecież swoje niezbywalne prawa  :rolleyes: