Skocz do zawartości

oklejanie woblerka

wobler1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po raz pierwszy próbuje oklejać wobler  tapetą , przekserowana na bardzo cienki papier przebitkowy, wzor znalazłem kiedys na jednym z zagranicznych portali wedkarskich.Na razie jest to pierwszy wobek dopiero oklejony przebitka ze wzorem płotki, surowy nie lakierowany. Pletwy brzuszne troche mi nie wyszly ale to idzie poprawic.Proszę o opinie

post-49091-0-98238600-1366027302_thumb.jpg

post-49091-0-63543500-1366027321_thumb.jpg

Edytowane przez wobler1

Koniecznie pokaż co z tego finalnie będzie.

Na razie to tylko eksperymenuje, wrzucilem do lakieru i jedna strona kształtki byla bez bialego podkladu a druga strona z podkladem ,.Poniewaz uzylem papieru o bardzo malej gramaturze 15 g/m2 czyli to jest papier przebitkowy. To beda obie strony wobka roznily sie.Z podkladem bedzie jasny bok , bez podkladu , ciemniejszy. Jak wyschnie to pokaze obie strony.

Malować już ci się nie chce  :rolleyes:

Może w weekend wreszcie się spotkamy?

Robert weekend prawdopodobie bede miala zajety bo zawody w Kole u siebie bede mial. Tak mam w terminarzu, ale nie wiem czy zostana przelozone na inny termin .Prezes musi zorientowac sie jaka jest sytuacja na Skrwie, odcinek nizinny jaki jest stan obecny wody czy da sie lowic.Jak co to zdzwonimy sie.

Stan wody podwyższony na dzisiaj, ale wiesz sam, co może być w weekend jak tamę otworzą  <_<

W każdym razie, dopóki Wisła przy podwalu, to macie doskonałe warunki do łowienia, głęboko i średni uciąg. Może i jazie się przesuną na ten odcinek rzeki.

• 8 lat później...

Czyżby temat zdechł? A zaczynał się ciekawie. :)

Pochwal się jak to teraz wychodzi z tym "tapetowaniem" bo sprawa dosyć prosta, tania a efekt chyba zadowalający. Nie wiem tylko jak samo klejenie wychodzi. Czy np. papier przy naciąganiu czy układaniu się nie rozrywa lub grafika nie "rozjeżdża na mokro" pod wpływem kleju.

Pzdr.

Witam temat upadł bo i zdrowie pod upadło. teraz mogę robić rożne nalepki, nawet i kalkomanie wodne.Kalka jest wydrukowana na białym papierze ,oklejona na woblerze klejem Vicolem jak już wyschnie to nastepie lakier .

post-49091-0-30822700-1627939669_thumb.jpg

post-49091-0-30822700-1627939669_thumb.jpg

Edytowane przez wobler1
  • Like 2

Przymierzam się do oklejania drobnicy, wobek wzorowany na Hornecie Salmo 2,5 cm nalepka wydrukowana na bialym papierze tylko do przymiarki, pozostale będą bardziej dopasowane do różnych wzorów i wydrukowane na papierze do kalkomanii wodnej.

post-49091-0-37327000-1628276044_thumb.jpg

Edytowane przez wobler1