Skocz do zawartości

Kijek spiningowy 270-300cm max 20-25g do +- 200zł pomożecie?

dawek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów,

Szukam dla kolegi kija spiningowego 270-300cm (no to teraz chyba już dobrze! :) ) do maksymalnie 20-25g w cenie +- 200zł. Może ktoś ma coś sprawdzonego.

W oko wpadł mi Konger World Champion IRI lub Shimano Catana ale może coś innego?

dzięki za pomoc

Edytowane przez dawek1

Mogę polecić Ci kij Dragon Express 270 cm 5-25 gram. Koszt z wysyłką 190-200 zł. Kij robiony na blanku tym samym co seria Millenium. Różnią się właściwie designem. Express ma dzielony dolnik.

Co do samego kija, nie mogę mu nic zarzucić (jak za te $ oczywiscie). Używam go głównie pod bolki, czasami szczupłe ze starorzeczy. Za te pieniądze to ciekawa pozycja. Gwarancja na 2 lata. Cw 5-25 uniwersalne i na dobrą sprawę +/- tak jest w rzeczywistości. Poprowadzisz tym i obrotówkę 2-3, wahadło w granicach 20 gram, woblery w średnim rozmiarze, no i gumy (u mnie najczęściej są to tradycyjne 3 calowe kopyta na główkach do 10 gram). Jeżeli używasz mniej więcej takiego zakresu przynęt, to powinien Ci ten kijek przypaść do gustu.

Edytowane przez Bootleg

Cześć, w tej chwili na alledrogo znajdziesz Daiwę exceler jigger 2,7m. 5-25g. za dobre pieniądze (cos koło 180 zł. z wysyłką). Ciężko znaleźć coś lepszego w tej cenie. Mam taką tylko do 18g. a szwagier do 40g i jest gitarka. Raczej nie będę szukał nic innego. Wcześniej 3 sezony łowiłem millenium super fast 5-25 i też super. Zwróć uwagę także na serię Cormoran black master (coś koło 140 zł). Bardzo fajne sprężyste kijki. A najlepiej to weź kolegę i idźcie do sklepu - nic wam tak nie pomoże jak pomacanie wędki:) Pozdro....

Witam

Podpytam się troszkę nie w temacie. Czy to dotyczy tylko tej wersji (270/25gr) czy całej serii?

Pozdrawiam

Z tego co kojarzę, to chyba od dwóch czy trzech sprzedawców słyszałem taką opinię. Kiedyś jak sam szukałem informacji o Expressie przed jego zakupem, to któryś z forumowiczów też o tym pisał. Poza tym ze zwykłego opisu katalogowego wynika, ze to podobne produkcje. Grafit IM 6. Tożsame liczby dotyczące użytego grafitu w poszczególnych warstwach blanku... być może są jakieś drobne różnice, ale jeśli nawet to raczej nie wielkie.

Czy to dotyczy całej serii? chyba tak? ;)

Edytowane przez Bootleg

Witam, szkoda bo chciałem Ci polecić mojego patyka na bolki 2,70m a cw. 10-30, Jaxona Prestige z grafitu IM7 + radial, polecam go gorąco, bo jest w dobrej cenie,  !!!, http://jerkbait.pl/topic/24253-sprzedam-cormoran-powergrip-i-jaxon-prestige/ kto tym kijem łowił, to niech się wypowie, pozdrawiam miklas_64

Edytowane przez miklas_64