Skocz do zawartości

Wisła w okolicach Nowego Brzeska

smerda jajeczny

Rekomendowane odpowiedzi

Wyniki Lajkonika

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2983/cms/szablony/9205/pliki/lajkonik_2013.pdf

Byłem,starowałem.Rybka bardzo niemrawo współpracowała.Dominowały klenie.Z bolkami było strasznie krucho,na palcach jednej ręki można było policzyć ten gatunek.Sektorem rybniejszym okazał się odcinek od Grabi do Niepołomic.

Ogólnie atmosfera i przygotowanie samych zawodów na bardzo zadowalającym poziomie.

Wyniki Lajkonika

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2983/cms/szablony/9205/pliki/lajkonik_2013.pdf

Byłem,starowałem.Rybka bardzo niemrawo współpracowała.Dominowały klenie.Z bolkami było strasznie krucho,na palcach jednej ręki można było policzyć ten gatunek.Sektorem rybniejszym okazał się odcinek od Grabi do Niepołomic.

Ogólnie atmosfera i przygotowanie samych zawodów na bardzo zadowalającym poziomie.

Tylko 4 złowione jazie !!! Przecież krakowska Wisła d.dużą populacją jazi słynie.

Tylko 4 złowione jazie !!! Przecież krakowska Wisła d.dużą populacją jazi słynie.

Powódź wypłukała co było. 2 lata temu jak tam łowiłem nie było niczym zaskakującym przepłynąć 20km (Mogiła - Tyniec) i zobaczyć raptem 1 lub 2 wyjścia bolenia.

Poniżej Przewozu było troszkę lepiej.

Powódź wypłukała co było. 2 lata temu jak tam łowiłem nie było niczym zaskakującym przepłynąć 20km (Mogiła - Tyniec) i zobaczyć raptem 1 lub 2 wyjścia bolenia.

Poniżej Przewozu było troszkę lepiej.

Jazie nadal są i to jest ich naprawdę dużo, dlatego jestem zdziwiony tak słabym wynikiem w tej rybie.

Chyba ,że to wina pogody - bo faktycznie bywają dni, że nic nie bierze :(

Ja złowiłem dwa jazie,Paweł trzy szt +klenia wygrał sektor,ryby tam są tylko jak to z rybami raz biorą czasami nie,nawet pamiętając wcześniejsze zawody Lajkonika nie wszyscy zawodnicy łowili ryby a błedem było to że były to zawody na zabitej rybie ;)

Faktycznie była kicha .Jazie połowili tylko goście łowiący w szambie pod kanałkiem .Na innych normalnych odcinkach sektorów nie padł żaden jaż,ryba była kompletnie nie aktywna.Organizacyjnie bardzo dobrze ,sędziowie sympatyczni, wszystko tak jak ma być.Impreza udana.

• Like 1

Piszecie że Jazie, Klenie i Bolenie ale czy na tym odcinku można liczyć na ładnego sandacza, czy jednak lepiej sobie darować i szukać gdzie indziej? Akurat tego odcinka nie znam stąd pytanie. Podobno przed powodzią szło coś ładnego złapać

Jest i sandacz i wąsaty

• 3 tygodnie później...

Jak wyglada Wisła? Kiedy realnie będzie można łowić?

Pozdrawiam

Witaj

Stan Wisły na dzień dzisiejszy   to 514cm w Karsach.Stan ostrzegawczy przekroczony.Najlepsza woda na tych odcinkach to 120-160cm.Wiec wszystko zależny od pogody ale stawiam  ze Wisła do łowienia będzie nie wczesnej jak ok. 2-tygodnie.Wiele dopływów ma stany alarmowe lub ostrzegawcze ,wiec za nim to spłynie i woda się oczyści niestety musi potrwać.