Bluzer Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Pepe,wędkarskie sukcesy to jakaś wypadkowa umiejetności i szczęscia.U mnie ten drugi czynnik jest dominujacy Nie no,mam nadzieje,że nikt nie jest na tyle naiwny by ślepo wierzyć w artykuł w gazecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Czy te zawody będą rozgrywane na żywej rybie, czy też wszystko co miarowe i nadające się do punktacji dostaje w beret? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 na żywej rybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Chyba już wszystkie zawody z cyklu GP są na zywej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 oby, oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti-zander Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Wyniki Lajkonika http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2983/cms/szablony/9205/pliki/lajkonik_2013.pdf Byłem,starowałem.Rybka bardzo niemrawo współpracowała.Dominowały klenie.Z bolkami było strasznie krucho,na palcach jednej ręki można było policzyć ten gatunek.Sektorem rybniejszym okazał się odcinek od Grabi do Niepołomic.Ogólnie atmosfera i przygotowanie samych zawodów na bardzo zadowalającym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Wyniki Lajkonika http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2983/cms/szablony/9205/pliki/lajkonik_2013.pdf Byłem,starowałem.Rybka bardzo niemrawo współpracowała.Dominowały klenie.Z bolkami było strasznie krucho,na palcach jednej ręki można było policzyć ten gatunek.Sektorem rybniejszym okazał się odcinek od Grabi do Niepołomic.Ogólnie atmosfera i przygotowanie samych zawodów na bardzo zadowalającym poziomie.Tylko 4 złowione jazie !!! Przecież krakowska Wisła d.dużą populacją jazi słynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Tylko 4 złowione jazie !!! Przecież krakowska Wisła d.dużą populacją jazi słynie.Powódź wypłukała co było. 2 lata temu jak tam łowiłem nie było niczym zaskakującym przepłynąć 20km (Mogiła - Tyniec) i zobaczyć raptem 1 lub 2 wyjścia bolenia.Poniżej Przewozu było troszkę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) Gratulacje dla @ danka -pozamiatał Edytowane 27 Maja 2013 przez oland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Powódź wypłukała co było. 2 lata temu jak tam łowiłem nie było niczym zaskakującym przepłynąć 20km (Mogiła - Tyniec) i zobaczyć raptem 1 lub 2 wyjścia bolenia.Poniżej Przewozu było troszkę lepiej.Jazie nadal są i to jest ich naprawdę dużo, dlatego jestem zdziwiony tak słabym wynikiem w tej rybie.Chyba ,że to wina pogody - bo faktycznie bywają dni, że nic nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davly Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Skoki poziomu wody w maju poniżej Przewozu spowodowały, że w tym roku o wiele lepsze wyniki są powyżej tego progu niż poniżej. To co szokuje to brak aktywności bolka, w ogóle... nie licząc pojedynczych spławów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ja złowiłem dwa jazie,Paweł trzy szt +klenia wygrał sektor,ryby tam są tylko jak to z rybami raz biorą czasami nie,nawet pamiętając wcześniejsze zawody Lajkonika nie wszyscy zawodnicy łowili ryby a błedem było to że były to zawody na zabitej rybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Danek graty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Faktycznie była kicha .Jazie połowili tylko goście łowiący w szambie pod kanałkiem .Na innych normalnych odcinkach sektorów nie padł żaden jaż,ryba była kompletnie nie aktywna.Organizacyjnie bardzo dobrze ,sędziowie sympatyczni, wszystko tak jak ma być.Impreza udana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Piszecie że Jazie, Klenie i Bolenie ale czy na tym odcinku można liczyć na ładnego sandacza, czy jednak lepiej sobie darować i szukać gdzie indziej? Akurat tego odcinka nie znam stąd pytanie. Podobno przed powodzią szło coś ładnego złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Jak piszesz "a błedem było to że były to zawody na zabitej rybie", teraz zbieramy tego owoce w postaci braku ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Piszecie że Jazie, Klenie i Bolenie ale czy na tym odcinku można liczyć na ładnego sandacza, czy jednak lepiej sobie darować i szukać gdzie indziej? Akurat tego odcinka nie znam stąd pytanie. Podobno przed powodzią szło coś ładnego złapaćJest i sandacz i wąsaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Jest i sandacz i wąsaty Jest i sandacz i wąsaty Faktycznie suma jest sporo porównujac do ostatnich latJezeli co chodzi o sandacza to 95% złowionych ryb to przedszkolaki do 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jak wyglada Wisła? Kiedy realnie będzie można łowić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jak wyglada Wisła? Kiedy realnie będzie można łowić?PozdrawiamWitajStan Wisły na dzień dzisiejszy to 514cm w Karsach.Stan ostrzegawczy przekroczony.Najlepsza woda na tych odcinkach to 120-160cm.Wiec wszystko zależny od pogody ale stawiam ze Wisła do łowienia będzie nie wczesnej jak ok. 2-tygodnie.Wiele dopływów ma stany alarmowe lub ostrzegawcze ,wiec za nim to spłynie i woda się oczyści niestety musi potrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Pesymistyczna prognoza...wierze,ze Wisła bedzie (o ile znów z nieba nie spadną hektolitry wody) zdatna do łowienia wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Na zakolu wygląda to tak..http://krakow.pl/start/1849,artykul,kamery_-_wawel.htmlNa krakowskim odcinku dochodzi do siebie dosc szybko. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Nno póki co błoto. Mooooże przyszły łikend będzie ok. Wisła w tym roku póki co łaskawa nie jest, ale pierwsze co zrobię, jak się woda uspokoi to zrobię sobie wolne, żeby w końcu popływać. Wody stojącej mam jakość dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Nie nastraja mnie to pozytywnie ..mam 2 tygodnie względnego chillu z możliwością wyskoczenia nad wodę a tu taki psikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 z doswiadczenia wiem że po takiej wodzie przed krk można łowic po 5 dniach, za krk czas dłuższy o 3-4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi