Skocz do zawartości

SZOK i SKANDAL = FISHING.....

pepol

Rekomendowane odpowiedzi

...

Nie jest prawdą też że najtańszy handmade musi kosztować fortunę - u mnie gotowe kije startują od 390 zł-i nie są zbudowane z okazyjnie kupionych komponentów na ebayu. Ktoś zaraz napisze :za to można 3 Jaxony kupić- mozna , ale jesli ktos woli 3 Jaxony to jego indywidualna sprawa, tego na tym forum nigdy nie rozwiążemy... Każdy z nas ma swój sposób na życie i realizację naszej pasji- nie narzucajmy innym naszej jedynie słusznej racji

...

tats rajt folks :mellow:

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A ja myślałem że tu chodzi o sam fakt że można iść na ryby, spotkać ciekawych ludzi, wymienić się doświadczeniem, odpocząć na łonie natury ?? A tu wychodzi że bez kija z własnym imieniem na blanku to co najwyżej dostaniesz po uszach bo jesteś odmieniec. Chciałbym zobaczyć jak koleś z markowym i drogim sprzętem łowi nad komplet ryb i zabiera do domu B) Kim on wtedy jest profesjonalnym wędkarzem czy profesjonalnie wyposażonym kłusolem :wacko: Nie róbmy szumu kto za ile kasy ma sprzęt bo następne pokolenie wędkarzy będzie jak dresiarze w BMW.

Witam,

Mylisz troche pojecia. Nikt nie mowi ze tanszymi wedkami nie da sie lowic. Jak juz bylo napisane w tym watku czesc z nas przeszla ten etap i stwierdzila ze warto zapalcic wiecej za markowy kijek i miec go na lata ( taki nasz przywilej i nasze pieniadze).

Jak mogles zauwazyc wiekszosc uzytkownikow portalu stosuje i propaguje C&R. Jakos nie widze tych ludzi zabierajacych jakichkolwiek ryb nie mowiac o nadkompletach.

Jesli bedziesz chcial to polowisz w przyszla sobote na moje wedki i zobaczysz czy jest roznica.

Pozdrawiam,

Bujo

Ja to rozumiem :D Ja staram się kupować tak żebym nie musiał co roku biegać po nowe kije i kręciołki. Od dłuższego czasu mam ochotę na nowy kijek zrobiony tylko i wyłącznie taki jak bym chciał a nie to co mi w sklepie oferują :mellow: i wcale nie muszę się z tym obnosić i ganić tych co będą ze mną łowić na inne kijki.

BUJO zabierz mnie tylko na ryby a będę w siódmym niebie B)

Nie chciałem nikogo obrażać czy coś w tym stylu.

Jeśli tak to przepraszam Embarassed

Witaj Gumo.

Fakt, że może trochę nie na temat był mój post. Chciałem jedynie

zwrócić uwagę młodszym kolegom, że na rynku wtórnym można kupić

markowe perełki z dawnych (dla nich) lat za przyzwoite pięniądze

Nie trzeba zaraz inwestować wszystkich pieniędzy w produkcje

topowych producentów wędzisk. Choć oczywiście każdy ma prawo wy-

boru i wolną wolę. To tyle.

Pozdrowienia Jachu

Witajcie Koledzy.

Tak sobie pomyślałem, po przeczytaniu postu @standerusa, że nie powinienem się wypowiadać

Dla mnie nie istnieje pora jaxonizmu, ja łowię i urzywam sprzętu zanim jeszcze A.Podeszwa

stwożył markę Jaxon. Jakieś 15 lat temu kupiłem sobie wędzisko trociowe marki Brownning

2,70 cw 40-60g używam go do dziś, w tzw. międzyczasie okazało się, że jest to partia wę-

dzisk zrobiona na blankach lamiglasa. I to jest fakt, jakieś trzy lata temu dałem ten kij

M.Szymańskiemu aby dał go przezbroić w dobrej firmie. I tak się stało zbroił go Kawalec

zapłaciłem za same przelotki (Fuji SIC z górnej półki) 250PLN. Istotne jest, że taki kij

przy wspomnianej długości od począdku był wyposażony w 11 przelotek 9 na szczytówce i dwie na dolniku. Myślę, że o czymś to świadczy.

Pozdrowienia Jachu

nastepnym razem pokaze wam tylko zdjecia z ogonem ;)

marudy jedne... ;) wiem ze fotki nie sa wysokiej jakosci ale... milo wczesniej malo nie wyskoczyl z lodzi za tym szczupcem i w trakcie robienia fotki jeszcze nie doszedl do siebie - ja zreszta tez...

PS> obiecuje sie poprawic i wiecej nie grzeszyc... a za pokute biore sobie kolejna niedziele na tej samej wodzie i weekend bez mojej (nie)ślubnej :mellow: oj... będzie sie działo

:mellow: / mam nadzieje

Mifek fainy rybek, jak będę w twojej wiosce, to znalazłbyś trochę czasu na ryby , a nie tylko pracujesz :lol:

A co do sprzętu, to niektórym wychodzi taniej łapać na jaxony :huh: . Poznałem rok temu bardzo rozrywkowego gościa, kasiory ma full, a łapie właśnie na masówkę. Po prostu lubi łączyć Zabawę i wędkowanie. W chwilach trzeźwości obliczył sobie że utopiony jaxon to mniej niż utopiony Loomis :lol: .

Nie tak dawno bylem w jednam z Warszawskich sklepów, stal tam bardzo przyjemny kijek, robiony przez jakiego gościa,który cos tam kreci w domu i potem sprzedaje. niestety przy wymachu przelotka szczytowa wystartowała niczym sojuz ktorys tam :huh: .

To tak humorystycznie dodałem, bo zamiast iść na ryby, Musze pędzić do klienta więc nie lubię poniedziałków :lol:

Mifek, a najlepiej same trzciny, jezeli juz trzeba cos wstawiac... :unsure:

Co do dywagacji roznych, to wszystko zalezy od przyjetych proporcji...

W minimalistycznej wystarczy podjechac gdzies blisko nad Wiselke, postawic na masce samochodu pare bełcikow. (nalezy miec na uwadze, ze jego posiadanie wiaze sie ze sporym ryzykiem - policja, stłuczki)

W zwiazku z czym najlepiej obalic bełciki nie wychodzac z domu albo na lawce pod sklepem.

Tanio, bezstresowo, po prostu pewnie... :D

Gumo

p.s.Ja z kolei tez cos slyszalem, jak ktos gadal, ze slyszal, jak taki jeden widzial, ze takiemu skads tam cos nie podpasowalo... :lol:

Witam!

Jestem właścicielem firmy Fishing-Mart. Muszę sprostować treść wypowiedzi na temat reklamacji wędki Team-Dragon.Pan ************* [moderator: brak prawa do publikacji nazwiska i imienia] z Poznania zgłaszając reklamację podał iż przesyłka doszła do niego NIEUSZKODZONA w grubej tekturowej tubie. Po 30 sekundach rozmowy zgodził sie na ODPŁATNĄ naprawę wędki bez żadnego protestu. Otrzymał naprawioną wędkę przy czym Fishing-Mart pokrył z własnej inicjatywy koszt przesyłki.

Dopiero po otrzymaniu naprawionej wędki pojawiły sie z jego strony zarzuty a w końcowej fazie rozmowy groźby iż w przypadku braku zwrotu należności za naprawę wędki oczerni on firmę Fishing-Mart na forum wędkarskim co też uczynił.

Wg posiadanych przeze mnie informacji Pan *********** [moderator: brak prawa do publikacji nazwiska i imienia] wysłał złamaną szczytówkę do reklamacji w Design Fishing Sp. z o.o gdzie servis importera potwierdził iż uszkodzenie wędki nastąpiło z winy użytkownika .

No cóż nic dodac nic ująć.

Bardzo łatwo oszkalować bezkarnie firmę w internecie nic nie ryzykująć-najwyżej swoją reputację.

Czesław Stryczek

na rynku wtórnym można kupić markowe perełki z dawnych (dla nich) lat za przyzwoite piniądze

Potwierdzam. Kiedys ktos mi sprzedal starego przerobionego Cormorana (czy to cos markowego??) Black Star Pro 240 2-15g i niczego innego do lekkiego spiningu nie potrzebuje.

Z tym, ze tych kijów juz nie sposób kupic...rocznie pojawia sie jeden, moze dwa... :wacko:

jakiś obciążony genetycznie analfabeta nie potrafił napisać poprawnie twojego adresu na przesyłce i...paczka wróciła. Efekt? nadal nie masz kopyt...

Tak opisany pracownik to pracownik Poczty Polskiej która wróciła paczkę po ..........2 dniach od odbioru z firmy Fishing-Mart

A tak a pro-po!!

Skad takiżałosny jezyk rodem z rynsztoka.........

To jakiś nowy styl.........

Moze sposób na pozyskanie przyjaciól.........

Czesław Stryczek

Witam,

Panowie rzeczywiście myślę, że troszkę zboczyliśmy z głównego tematu. Rozumiem, że wystąpiły jakieś problemy z realizacją zamówienia - dodatkowo zostały one tutaj opisane i na tym chyba powinniśmy poprzestać. Obrażanie osób trzecich na tym forum jest niemile widziane. Z mojej strony przepraszam, że nie zauważyliśmy (moderatorzy) tego wcześniej. Zamykam wątek.

Pozdrawiam

Administrator