Skocz do zawartości

Zaproszenie - dział Baitcasting

admin1348902092

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Już dzisiaj chciałbym Was zaprosić do nowo powstałego na forum jerkbait.pl działu Biatcasting. Dział ten postanowiliśmy utworzyć ze względu na rosnącą popularność tej metody w Polsce. To miejsce integracji, wymiany doświadczeń osób, które postawiły na multiplikator oraz wędkę z pazurem. W ten sposób chcemy, by oprócz metody spinningowej, jerkbait.pl nadal zaznaczał swoją pozycję jako lidera w promowaniu baitcastingu na rynku polskim. Jednocześnie chcielibyśmy zachęcić Was do współpracy. Mile widzane są wszelkie artykuły na temat tej wschodzącej metody. Zapraszam serdecznie do wymiany doświadczeń i życzę Wam przyjemności w użytkownaiu forum.

Od dzisiaj wszystkie wątki dotyczące metody castingowej proszę o publikowanie w niniejszym dziale.

Pozdrawiam

Administrator

Ale nam admin urządził niespodziankę :D

Tak. Doszliśmy do wniosku, że już najwyższy czas. Od samego początku, jako pierwsze forum w Polsce, mówiliśmy o castingu na równi ze spinningiem. W naszym bannerze oprócz słowa spinning był również casting. Ponieważ coraz więcej forumowiczów zainteresowanych jest tą odmianą wędkarstwa postanowiliśmy otworzyć osobny dział. Myślę, że zapanuje na forum przy okazji jeszcze większy porządek. Osoby, które widzą tylko spinning część wiadomości po prostu będzie mogła opuścić. W ten sposób zaoszczędzą czas. Natomiast miłośnicy castingu będą mogli wyżywać się dowoli (prawie :D) w nowo stworzonym dziale.

Zapraszam! A już niebawem zapowiadam kilka mocnych tematów castingowych.

Pozdrawiam

Remek

Fajnie, że wszystkie wątki będą usystematyzowane. Ja tez sie zastanawiam i powoli przymierzam do castingu a w szczególności metody jerkowej. Z drugiej strony tli się mała obawa, że grono miłośników castingu i spinningu będzie się teraz gorzej integrować. Mówie tak z własnego doswiadczenia. Kiedyś zaglądałem na Jerkbaita tylko z myslą o spinningu ale, że wątki o tym temacie na forum były poprzeplatane z wątkami o castingu to też je czytałem. I tak raz po raz, od wątku do wątku. Tu mnie coś zaintrygowało, tu coś zobaczyłem. A to sie spytałem a tu na zlocie rzuciłem sobie sliderkiem. Wynik taki, że w chwili obecnej rozglądam się z jakąś jerkówką i multiplikatorem a jeszcze rok temu bym się krzywił i dział ten raczej pomijał. Dlatego integracja taka jest moim zdaniem ważna choćby po to aby casting był coraz bardziej popularny a wyznawców tej metody przybywało. O to chyba chodzi miłośnikom ruchomej szpuli :D Oczywiście może to takie obawy na wyrost bo jeśli ktoś będzie chciał się zainteresować tematem to od razu uderzy tutaj. Dodatkowo zyskujecie poligon pod postacią działy baitcasting na którym hulaj dusza piekła nie ma :mellow: i z tego powodu jestem zadowolony. Będę was odwiedzał :D

Pozdrówki Serdeczne

Bartku,

Większość z nas łowi zarówno na spinna jak i na casting. Tak więc integracja na pewno będzie. Myślę, że przez utworzenie tego działu wykrystalizuje się też pozycja jerkbait'a na rynku polskim jeśli chodzi o casting. Nie ma co ukrywać ale ... w Polsce i w Europie niewiele stron opublikowało tyle artykułów, takiej jakości na temat castingu co na jerkbaicie. Nawet ostatnio Tackle tour (co dla mnie śmieszne) wymoderowało mój post na temat Metanium Mg7 (do dnia dzisiejszego nikt nie raczył napisać dlaczego - pewnie zdjęcia więcej mówiły niż teksty na TT, ale ostatniego słowa nie powiedzieliśmy). Chcemy to podtrzymywać, ponadto chcemy zachęcać Was miłośników tej metody, jak i oosoby początkujące do publikacji swoich doświadczeń z castingiem. Teraz dotarcie do konkretnej wiedzy castingowej będzie na naszym forum o wiele łatwiejsze i przyjemniejsze.

Pozdrawiam

Remek

...

Nie ma co ukrywać ale ... w Polsce i w Europie niewiele stron opublikowało tyle artykułów, takiej jakości na temat castingu co na jerkbaicie. Nawet ostatnio Tackle tour (co dla mnie śmieszne) wymoderowało mój post na temat Metanium Mg7 (do dnia dzisiejszego nikt nie raczył napisać dlaczego - pewnie zdjęcia więcej mówiły niż teksty na TT, ale ostatniego słowa nie powiedzieliśmy)

...

widzisz, pewnie zadarles z adminem, to cie wymoderowali :mellow:

wracajac do meritum, cala redakcja byla za, a nawet przeciw temu dzialowi i teraz go mamy B)

A ja obaw nie mam, gdyż forum i tak jest całością. Jeżeli rozmawiamy o braniach - to na ogólnym, jak o przynętach to na ogólnym itp itd. Takie rozróżnienie tylo uporządkuje - nic więcej :D - zloty i tak są wspólne. Na wesołej łódce z Mariem i Friko łowiłem castem a oni korbami - wspaniale się bawiliśmy, bo sprzęt jest tylko sposobem i dodatkiem :D

Z jednej strony uporządkoje to nieco forum. Z drugiej jako stałłoszpulowiec mam obawy czy nie zmarginalizuje metody spiningowej. Pożyjemy zobaczymy :unsure:

Przecież na forum piszą wszyscy wędkarze, którzy tego chcą, a nie tylko moderatorzy, tak więc @klon nie martw się na zapas. Rzesza sałoszpulowców jest dużo większa niż castingowców.

Patrzę widzę i nie wierzę. Jak to się stało? Kto podsunął Adminowi taki pomysł? Zresztą nieważne. Najważniejsze, że jest! Bardzo się cieszę.

Myślę, że to ułatwi rozmowy na wiele tematów, które siłą rzeczy trochę się różnią pomiędzy sobą. Do tej pory próbowano stworzyć coś pośredniego taką hybrydę spiningowo-castingową. Coś w rodzaju wędkarza spiningowo-castingowego czyli ze spiningiem nad rzekę, a z castem nad jezioro. A to się chyba tak do końca nie da.

Jestem przekonany, że zakładka będzie się rozwijać czego jej oczywiście serdecznie życzę.

pozdrawiam

Widzisz Andrzeju, ten Admin to niekiedy długo myśli zanim coś postanowi ale jak już postanowi to ... już postanowi.

Cieszę się, że pomysł przypadł do gustu. Piszmy, dzielmy się wiedzą, integrujmy się. Oto nasz cel.

Pozdrawiam

Remek

Z drugiej jako stałłoszpulowiec mam obawy czy nie zmarginalizuje metody spiningowej

A ja mam nadzieję wręcz odwrotną - że teraz spinningowcy odezwą się na forum ogólne wreszcie :D Zakładka baitcasting to ukłon w stronę naszego bzika, ale jak napisał Remek jerkbait był, jest i będzie i spinningowy, i castingowy i trollingowy. Może, z czasem, i o muszcze coś się zacznie? Chcemy przecież łączyć a nie dzielić :mellow:

Ja też mam taką nadzieję. Mimo, że łowię od kilku lat TYLKO na casting to bardzo chętnie czytam spinningistów z czystego sentymentu. Ponadto wiele w tym super wiedzy, którą adaptuję do castingu. Teraz mam nadzieję, że wszystko jest jasne i zarówno jedna jak i druga strona będzie zmobilizowana do działania.

Przy okazji podziękowania dla wielu osób, które przesłały swoje artykuły. Mamy ich już na prawdę całkiem sporo w kolejce. Zabieram się przez weekend do ich obrabiania i ... publikujemy. Zachęcam pozostałych. Jeśli będzie ich więcej chętnie zwiększę tempo publikacji (ostatnio mam bardzo dużo pracy więc musiałem zwolnić :D ale teraz w weekend wprowadzę wszystko w system). Pracujemy też nad kilkoma MEGA projektami. Ale nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca.

Pozdrawiam

Remek

No to ja będę pierwszym oportunistą - mnie osobiście się nie podoba chlastanie - z prozaicznej przynyny jaką będzie większa klikalność w czasie przechodzenia pomiędzy poszczególnymi forami.

Przecież i tak wszyscy bedziemy czytać wątki i te z ogólnego i z baitcastingu i te z nad wody itd.

P.S.1

Admin masz pierwszą owieczkę do zaszamania :mellow:

P.S.2

Wyraziłem tylko swoją opinię, bez żadnych podtekstów do dyskusji

Musiało się tak stać, to było kwestią czasu. Z jednej strony więcej klikania (jeżeli rozmawiamy o systemach operacyjnych to ja z kolei używam debiana <_< całkiem za darmo ;) ) a z drugiej trochę większy porządek na forum. Myślę, że się szybko przyzwyczaimy do zmiany i będzie ok.

... W ten sposób chcemy, by oprócz metody spinningowej, jerkbait.pl nadal zaznaczał swoją pozycję jako lidera w promowaniu baitcastingu na rynku polskim. .....

Pozdrawiam

Administrator

Witam

Niespodzianka ??. Raczej nie! Pozycję lidera w promowaniu castingu jerkbait.pl ma już od dłuższego czasu i niema co udawać, ze tak nie jest.. :D B)

Tylko, zeby nie doszło do podziału użytkowników wg kryterium sprzętowego. Siłą j.pl jest to, że doświadczenie wymieniali tu wszyscy wedkarze. Wszak była juz grupa ludzi, dla której priorytetem był typ używanego sprzętu..jak się skończyło :(

pozd JW :D

p.s i tak casting był tu od dawna na wierzchu... ;) ;)