Tomasz K Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 O cholera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 A w którym momencie tego filmu pokazana jest rzeź boleni, bo ja nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Po pierwsze to Cześć.Po drugie - a nie kolejna podpucha ? - bo znowu się zacznie - a m in - "Nie podobało mi się zachowanie jednego, nowego kolegi-"Gumofilca". Tak z imienia po moderatorze .A może trza uważać na zbieżności. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez jabr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekmisiak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 auuuuuuuu!!! Już gdzieś tego posta czytałem... Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie, ale z tym "Gumofilcem" wyjątkowo utkwiło mi w pamięci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Czyżbyś Irku również zapach wilczej sierści zwietrzył? Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Dienekes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekmisiak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Śmierdziało mi już rano, ale o 5 nie miałem siły pisać ;-) ale może to tylko wydawało mi się... myślałem, że może mi się to tylko przyśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Haha, u mnie to samo, choć prywatnie dałem wyraz swych podejrzeń bladym świtem. Herpes wciąż w nędznej formie, znów ubity na pierwszym poście :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Wreszcie trafilem na post Wilka Hura! Poprzednio zawsze admin zdazyl skasowac jego wypociny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 No Panowie, komunistyczni cenzorzy mogli by się od Was uczyć jak wyłapywać treści niezgodne z oficjalną linią oraz kiepskie aluzje. Brawo!Wilczysko wyleniałe za nic nie może się powstrzymać żeby nie dać do zrozumienia że on to on. Taki typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcev Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Na pierwszej stronie są posty, w których nie ma mowy o boleniach, są karpie w stawie, ludzie urządzający tory wodne z rzeczek, i jest też mowa o "panach w gumofilcach", którzy przywłaszczyli sobie pewną rzekę. Od tego wzięła się w moim wpisie nazwa "Gumofilec", bo ten kolega jest panem nad wodami, a jego atrybutem jest elektryczna wędka. Na tę wędkę padają również bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcev Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 i przepraszam, ale nie jestem żadnym Wilkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 zmienił gatunek..wilk i zajc.... Czyt. Zajcev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 No Panowie, komunistyczni cenzorzy mogli by się od Was uczyć jak wyłapywać treści niezgodne z oficjalną linią oraz kiepskie aluzje. Brawo!Wilczysko wyleniałe za nic nie może się powstrzymać żeby nie dać do zrozumienia że on to on. Taki typ.Michale, żeby tak mnie w jednym zdaniu z komunistą stawiać? Cóż za afront, cóż za ujma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Michale, żeby tak mnie w jednym zdaniu z komunistą stawiać? Cóż za afront, cóż za ujma.Radku drogi, ja ciebie naprawdę bardzo, ale to bardzo przepraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Taki mam pomysł, żeby na razie dać spokój Zajączkowi czy jak mu tam na chrzcie dali. Może a nuż chłopina zrozumiała swoje błędy? Ja bym poczekał i zobaczył co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Taki mam pomysł, żeby na razie dać spokój Zajączkowi czy jak mu tam na chrzcie dali. Może a nuż chłopina zrozumiała swoje błędy? Ja bym poczekał i zobaczył co z tego wyniknie.Chyba za późno, chłopaki już ostrzą noże, .. będzie pasztet na Święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Drugą szansę dać, rozumiem i popieram. Piątą, szóstą, czy którąś z kolei, nigdy. To tyle ode mnie w przedmiocie pobłażania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Cóż, zatem nie pozostaje mi nic innego jak wycofać się z głupiego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Szykuj jeno flintę. Choć nie, to bezcelowe - polowanie skończyło się, nim się na dobre zaczęło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dobra to ja teraz zadam pytanko. Chętnie połowiłbym sobie te bolki co to ich jest za dużo. Zostało ich jeszcze trochę czy wszystko zmielili?Konkretnie chodzi mi o jeziora Otmuchowskie i Nyskie. Rzeka raczej średnio mnie interesuje. W którym jeziorze jest mocniejsza populacja boleni i gdzie są większe. Jak ktoś nie chce odpowiadać publicznie to chętnie pogadam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Takich nazywamy miesiarzami, oto jeden z nich: brak słow.Żeby mu się tak stara puściła i wszystkim mięsiarzom :angry: :angry: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Żeby mu się tak stara puściła i wszystkim mięsiarzom :angry: :angry:...z murzynem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nie za bardzo rozumiem tej całej dyskusji oraz stwierdzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalus Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Wracając do wątku boleni. Spotkałem się na łowiskach które odwiedzam z opinią, że boleń to szkodnik, wielu „wytrawnych” łowców gruntowych, rozdrażnionych niemożnością przycięcia polujących im pod nogami ryb, przeklina tego drapieżnika i obarcza winą za braki gatunków cennych właśnie tegoż bolenia. To jeszcze nic, nawet niektórzy spinningiści, łowiący z całkiem dobrymi efektami drapieżniki śmiało przedstawiają teorię, że boleń zalicza się wg nich do podgatunku „rybi chwast”. Z racji braku walorów smakowych, wg tych właśnie ludzi, złowione bolenie kwalifikują się na wyrzucenie w krzaki, by tam dokonały żywota. Patrząc na ich skuteczność, mam obawy, że na pewno kilka ryb zostało w ten sposób wykończonych. Zresztą stan łowisk jest taki, że dla wielbicieli rybiego białka nawet boleń stał się cenną zdobyczą.Kolega zwrócił kiedyś moją uwagę na pewien fakt i z racji tego, że nie przypominam sobie, czy na forum Jerkbaita pojawiła się o tym informacja, pozwolę sobie ten fakt Wam przedstawić. Mianowicie boleń (Aspius aspius) jako gatunek znalazł się w Czerwonej Księdze Gatunków Zagrożonych i zaliczony jest do kategorii gatunków bliskich zagrożenia (NT – near threatened). Link:http://helcom.fi/Red%20List%20Species%20Information%20Sheet/HELCOM%20Red%20List%20Aspius%20aspius.pdfWarto o tym pamiętać, choć pewnie informacja ta nie będzie argumentem, który przekona ludzi z różnych bezsensownych względów boleni „nie lubiących” do zmiany ich nastawienia.Po prostu dobrze jest o tym pamiętać, gdy wyciągniemy z wody kolejnego bolenia, że należy do takiej grupy stworzeń, z którą kiedyś może przyjdzie nam się pożegnać. Dla wielu z Was mieszkających przy boleniowych eldoradach wydawać to się może nieprawdopodobne, a jednak przykładów na skuteczne eksterminowanie gatunków w historii ludzkości można znaleźć wiele. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Rafalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Aspiusy, Lepusy, Lupusy, ale i sapiens zdają się być nieustannie zagrożone przez samych siebie. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi