Skocz do zawartości

Nowy revo3 sx?

shorty

Rekomendowane odpowiedzi

a u mnie jakoś tak niechcacy zupelnie wyszlo, że w domu same abuszczaki... ale nic z nowinek na szczescie... same stare i sprawdzone konstrukcje... :D

To sprzedaj jeden, najlepiej Premiera - mówię poważnie :)

Wrócę jeszcze do tematu Abu SX. Naprawdę nikt z posiadaczy modelu 2013 nie ma problemów z wyłączaniem wolnego biegu? Ja problem miałem i mam sygnał od znajomego, który właśnie kupił, że też ma. Potrzebuje czasem i dwóch obrotów korbki, by mechanizm załapał, a pół obrotu, czy jeden - to standard. U mnie było to samo.

Ja posprzedawałem: nowego Chronarcha, prawie nówkę Curado (dzisiaj), bo chcę spróbować z dwoma Revo zamiast tamtych. O Premiera, którego będę miał za kilka dni się nie martwię: model 2012, nowy, nie słyszałem, by komuś coś się z nim działo. Ale chcę znów spróbować z SX-em 2013 do cięższego kija, bo mi się cholernie podoba pod każdym względem; no ale tak zachwalany, a mój i mojego znajomego były do kitu. Okazuje się, że nie tylko nasze: 12maro też.

użytkuję ok miesiąc revo sx 2013 (ok 10 razy na wodzie łącznie z intensywnym tygodniem w SE) i na razie "odpukać" problemów powyższych nie zaobserwowałem...

Powiesz, gdzie kupiłeś? Zaryzykuję jeszcze raz - może one są dobre lub złe jakoś partiami?

Trzecia generacja ABU SX była już dostępna pod koniec zeszłego roku. No chyba że ja o czymś nie wiem?

Trzecia generacja S, SX i STX w wielu sklepach jest opisywana jako nowość trzeciej generacji na rok 2013. Troszkę to wprowadza ludzi w błąd i dla tego SX 2012 biorą za stary model.

Edytowane przez Myku1987
  • Like 1

Mnie, czy kogokolwiek innego, kto pisał o tym już kilka razy. Istotnie, ani to żart, ani to śmieszne.

Bezczelność, wynikająca, jak mniemam, z próby zamaskowania ignorancji daleko cię nie zaprowadzi. O braku szacunku, do osób, które próbują ci pomóc, nawet nie wspomnę. Teraz rozumiem, dlaczego tyle osób tu z ciebie szydzi.

• Like 4

Powiesz, gdzie kupiłeś? Zaryzykuję jeszcze raz - może one są dobre lub złe jakoś partiami?

Kupiłem w Warszawie, znaleziony na Allegro, odbierałem osobiście. Login z allegro abella7. Dałem 530. Przy  odbiorze osobistym kilkanaście razy testowałem zapadkę bo znałem wątek wcześniej. Mieli kilka sztuk i był to pierwszy z brzegu egzemplarz.

Edytowane przez rower26
  • Like 1

Znam ich: porządny sklep, porządni ludzie. Dzięki!

mieszkanko w bloku w wielkiej płycie na ursynowie zawalone sprzętem, głównie Penn, Abu, Berkley...mają głównie marki od Pure Fishing. Ale przyjacielsko i sympatycznie...nie jak w tych naburmuszonych sklepach...normalnie wszystkie sklepy mam poobrażane jak w słynnej polskiej komedii "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz"

Edytowane przez rower26

@ rower26: abella7 jest (są) moim nr 1 wśród sprzedawców wędkarskiego sprzętu. Świetnie warunki zakupu (możliwość przebierania w sprzęcie) i miła atmosfera. Od nich kupiłem STXa i hula aż miło. W zasadzie, to furkocze :lol: :lol: :lol:

broń Boże moja wypowiedź nie była w negatywnym tonie.

Kolejny dowód, że coś jest nie tak z całym miotem 2013. Zamówiłem wczoraj SX-a w porządnym sklepie i dziś miał być, ale uczuliłem ich na to niewyłączanie się wolnego biegu, poprosiłem o długie sprawdzanie i wieczorem zatelefonował do mnie pracownik, że rzeczywiście występuje ta wada w jedynym egzemplarzu jaki mają. Za godzinę/trzy mam mieć nowego Premiera, ale to model 2012, więc powinno być wszystko OK, a SX-a albo STX-a nie mam nadal, choć w sklepach uginają się półki. Ciężkie czasy.

wilku widze ze sie zbroisz porzadnie :) dla mnie idealem 10-40 był / jest revo sc 1 genreacji :) lata z niego daleko :D na ebay mozna trafioc w cenie 400 -500 :)

No! Uzbrojony jestem po zęby :) Dawniej miałem mnóstwo wędek i młynków (spinningowych), teraz posprzedawałem, zostawiłem to, co niezbędne, ale za to chcę mieć rzeczy naprawdę dobre i niezawodne. Do lżejszego łowienia mam od przedwczoraj tego Premiera - dwa razy na rybach, nic się nie dzieje, więc chyba będzie dobry -cudo nie młynek - a do cięższego chciałem SX-a, ale się zraziłem (w pewnym znanym sklepie pracownik telefonicznie odradził mi to Revo: podobno sprzedano 5 i wszystkie wróciły!), więc kupiłem od Mifka STX-a 1 generacji (a zdarł ze mnie krwiopijca, a będzie mi teraz czynsz płacił z powodów etycznych!  :P ) i koniec z zakupami! Jeszcze tylko filcowy kapelusz Indiany Jonesa sobie zamówiłem, co jest niezbędny na rybach i nic tylko zdjąć krawat i w szuwary :)