Wilk_ Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 a u mnie jakoś tak niechcacy zupelnie wyszlo, że w domu same abuszczaki... ale nic z nowinek na szczescie... same stare i sprawdzone konstrukcje... To sprzedaj jeden, najlepiej Premiera - mówię poważnie Wrócę jeszcze do tematu Abu SX. Naprawdę nikt z posiadaczy modelu 2013 nie ma problemów z wyłączaniem wolnego biegu? Ja problem miałem i mam sygnał od znajomego, który właśnie kupił, że też ma. Potrzebuje czasem i dwóch obrotów korbki, by mechanizm załapał, a pół obrotu, czy jeden - to standard. U mnie było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja po dwóch naprawach serwisowych Rewo SX ( podobno był wymieniany na nowy model) żadnej poprawy problem był z blokowaniem szpuli oddałem go do sklepu ,dodam że posiadam też model Rewo S i tu wszystko jest w porządku żadnych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja posprzedawałem: nowego Chronarcha, prawie nówkę Curado (dzisiaj), bo chcę spróbować z dwoma Revo zamiast tamtych. O Premiera, którego będę miał za kilka dni się nie martwię: model 2012, nowy, nie słyszałem, by komuś coś się z nim działo. Ale chcę znów spróbować z SX-em 2013 do cięższego kija, bo mi się cholernie podoba pod każdym względem; no ale tak zachwalany, a mój i mojego znajomego były do kitu. Okazuje się, że nie tylko nasze: 12maro też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja posprzedawałem: nowego Chronarcha, prawie nówkę Curado (dzisiaj), bo chcę spróbować z dwoma Revo zamiast tamtych. "Zamienił stryjek sikierke na kijek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 użytkuję ok miesiąc revo sx 2013 (ok 10 razy na wodzie łącznie z intensywnym tygodniem w SE) i na razie "odpukać" problemów powyższych nie zaobserwowałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 użytkuję ok miesiąc revo sx 2013 (ok 10 razy na wodzie łącznie z intensywnym tygodniem w SE) i na razie "odpukać" problemów powyższych nie zaobserwowałem...Powiesz, gdzie kupiłeś? Zaryzykuję jeszcze raz - może one są dobre lub złe jakoś partiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam. Mam SX od października 2012. Machałem nim przynętami od 5gr do 60gr. Jak narazie smiga bez jakich kolwiek zastrzeżeń. Jak dla mnie rewelka za taką kasę. Naprawdę polecam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mam SX od października 2012.Nie mam wątpliwości, że 2012 chodzi świetnie. Problemy są z niektórymi modelami Revo 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Trzecia generacja ABU SX była już dostępna pod koniec zeszłego roku. No chyba że ja o czymś nie wiem? Trzecia generacja S, SX i STX w wielu sklepach jest opisywana jako nowość trzeciej generacji na rok 2013. Troszkę to wprowadza ludzi w błąd i dla tego SX 2012 biorą za stary model. Edytowane 1 Lipca 2013 przez Myku1987 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Trzecia generacja ABU SX była już dostępna pod koniec zeszłego roku. No chyba że ja o czymś nie wiem?A, to sorry! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Proponuję czytać wątki od początku. Pisałem o tym już na pierwszej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Średni ten żart, że powinienem akurat ciebie czytać Dobra, zamawiam tego SX-a 2013, niech się dzieje wola nieba. Edytowane 1 Lipca 2013 przez Wilk_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Mnie, czy kogokolwiek innego, kto pisał o tym już kilka razy. Istotnie, ani to żart, ani to śmieszne. Bezczelność, wynikająca, jak mniemam, z próby zamaskowania ignorancji daleko cię nie zaprowadzi. O braku szacunku, do osób, które próbują ci pomóc, nawet nie wspomnę. Teraz rozumiem, dlaczego tyle osób tu z ciebie szydzi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Powiesz, gdzie kupiłeś? Zaryzykuję jeszcze raz - może one są dobre lub złe jakoś partiami? Kupiłem w Warszawie, znaleziony na Allegro, odbierałem osobiście. Login z allegro abella7. Dałem 530. Przy odbiorze osobistym kilkanaście razy testowałem zapadkę bo znałem wątek wcześniej. Mieli kilka sztuk i był to pierwszy z brzegu egzemplarz. Edytowane 1 Lipca 2013 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Przepraszam ,pomyłka Edytowane 1 Lipca 2013 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Login z allegro abella7.Znam ich: porządny sklep, porządni ludzie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Znam ich: porządny sklep, porządni ludzie. Dzięki!mieszkanko w bloku w wielkiej płycie na ursynowie zawalone sprzętem, głównie Penn, Abu, Berkley...mają głównie marki od Pure Fishing. Ale przyjacielsko i sympatycznie...nie jak w tych naburmuszonych sklepach...normalnie wszystkie sklepy mam poobrażane jak w słynnej polskiej komedii "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" Edytowane 1 Lipca 2013 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 @ rower26: abella7 jest (są) moim nr 1 wśród sprzedawców wędkarskiego sprzętu. Świetnie warunki zakupu (możliwość przebierania w sprzęcie) i miła atmosfera. Od nich kupiłem STXa i hula aż miło. W zasadzie, to furkocze :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 @ rower26: abella7 jest (są) moim nr 1 wśród sprzedawców wędkarskiego sprzętu. Świetnie warunki zakupu (możliwość przebierania w sprzęcie) i miła atmosfera. Od nich kupiłem STXa i hula aż miło. W zasadzie, to furkocze :lol: broń Boże moja wypowiedź nie była w negatywnym tonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Naturalnie. Wcale jej tak nie odebrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Kolejny dowód, że coś jest nie tak z całym miotem 2013. Zamówiłem wczoraj SX-a w porządnym sklepie i dziś miał być, ale uczuliłem ich na to niewyłączanie się wolnego biegu, poprosiłem o długie sprawdzanie i wieczorem zatelefonował do mnie pracownik, że rzeczywiście występuje ta wada w jedynym egzemplarzu jaki mają. Za godzinę/trzy mam mieć nowego Premiera, ale to model 2012, więc powinno być wszystko OK, a SX-a albo STX-a nie mam nadal, choć w sklepach uginają się półki. Ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 wilku widze ze sie zbroisz porzadnie dla mnie idealem 10-40 był / jest revo sc 1 genreacji lata z niego daleko na ebay mozna trafioc w cenie 400 -500 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 wilku widze ze sie zbroisz porzadnie dla mnie idealem 10-40 był / jest revo sc 1 genreacji lata z niego daleko na ebay mozna trafioc w cenie 400 -500 No! Uzbrojony jestem po zęby Dawniej miałem mnóstwo wędek i młynków (spinningowych), teraz posprzedawałem, zostawiłem to, co niezbędne, ale za to chcę mieć rzeczy naprawdę dobre i niezawodne. Do lżejszego łowienia mam od przedwczoraj tego Premiera - dwa razy na rybach, nic się nie dzieje, więc chyba będzie dobry -cudo nie młynek - a do cięższego chciałem SX-a, ale się zraziłem (w pewnym znanym sklepie pracownik telefonicznie odradził mi to Revo: podobno sprzedano 5 i wszystkie wróciły!), więc kupiłem od Mifka STX-a 1 generacji (a zdarł ze mnie krwiopijca, a będzie mi teraz czynsz płacił z powodów etycznych! ) i koniec z zakupami! Jeszcze tylko filcowy kapelusz Indiany Jonesa sobie zamówiłem, co jest niezbędny na rybach i nic tylko zdjąć krawat i w szuwary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Dziwna sprawa. Niemożliwe żeby było tyle wadliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Dziś tluklem pół dnia jerkami o masie ok 50 gr i nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi