Skocz do zawartości

Nowy revo3 sx?

shorty

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna sprawa. Niemożliwe żeby było tyle wadliwych.

Nie wiem. Zamówiłem, ale uczuliłem ich na to niewyłączanie się wolnego biegu i miałem mieć na drugi dzień. Wieczorem zadzwonił pracownik, że będę miał za dwa dni, bo w jedynym egzemplarzu jaki mają właśnie to się robi. Zatelefonowałem następnego dnia, poproszono innego do telefonu, który mi powiedział, że ten dla mnie idzie już, ale on mi odradza, bo "sprzedali 5 sztuk SX-ów i wszystkie wróciły". Podobno nie robi się to w STX-ach - tak mi powiedział - więc odpuściłem sobie już, kupiłem STX-a używkę i dość na razie.

• 4 tygodnie później...

Witam

Dzisiaj kupiony multik revo sx 3 generacja w fm katowice, po 2h nad woda zadnych zlych objawow (mam nadzieje ze tak zostanie)

Ogolne wrazenie z obslug1i bardzo dobre, ale niestety nie mam jeszcze porownania z innymi bo to moj pierwszy multik.

Pozdrawiam lk

Witam

Dzisiaj kupiony multik revo sx 3 generacja w fm katowice, po 2h nad woda zadnych zlych objawow (mam nadzieje ze tak zostanie)

Ogolne wrazenie z obslug1i bardzo dobre, ale niestety nie mam jeszcze porownania z innymi bo to moj pierwszy multik.

Pozdrawiam lk

Nie wywołuj Wilka z lasu :D 

• 2 tygodnie później...

Nie wywołuj Wilka z lasu :D 

No i wywolalem 5-6 lowienie i zaczynaja sie problemy, co ktorys rzut nieodblokowuje hamulca, czasami jest to pol lub caly obrot a czasami trzeba kilka razy zakrecic zeby odblokowac.

Po weekendzie multik wraca do fm.

Czy ktos sie orientuje czym sie rozni rekojmia od gwarancji, chcialbym odzyskac kase i kupic stx a nie bawic sie w serwisy i wymiany na kolejne sx.

Ja używam sx z f-m od maja i hamulec działa, ale zauważyłem, że kiepsko nawija linkę. Gdzieś wyczytałem, że na początku może tak być, że trzeba połowić to się ułoży. Ale połowiłem i tak to wygląda. phrm.jpg

Więc mam pytanie czy tak to ma wyglądać, czy multik do zwrotu?

Tylko z niewylaczalnym wodzikiem zawsze jest OK, a w normalnych nizkoprofiliowcach ruznie. :huh:  Pierwszy nawoj linki: zawsze kontrola wzrokiem, nawet bez przelotek a linka trzymana i kontrolowana palcami no i wodzikiem oczywyszcie :rolleyes: Podczas lowienia bywa ruznie, ale nie na tyle jak na fotce...

• Like 1

Ja używam sx z f-m od maja i hamulec działa, ale zauważyłem, że kiepsko nawija linkę. Gdzieś wyczytałem, że na początku może tak być, że trzeba połowić to się ułoży. Ale połowiłem i tak to wygląda. phrm.jpg

Więc mam pytanie czy tak to ma wyglądać, czy multik do zwrotu?

Czy nie masz czasem spiralnego zbrojenia na kijku?

Bo mam identyczny kołowrotek i nie ma tego problemu.

Możliwa jest jeszcze jedna przyczyna. tak przynajmniej myślę.

Masz duże przelotki i skręcasz na przeciwną stronę kij (przeciwną od tego stożka jaki sie tworzy)

Plecionka cały czas napiera na jedną stronę wodzika i w wyniku tego więcej jej się układa po jednej stronie.

Edytowane przez MIGOTKA

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Mam pytanie. Jakim przedzialem przynet rzucacie najnizej z SX? Chodzi mi o wage przynet?

Ja zaczne. Rzucam w polaczeniu z marscastem od 15g w gore. Mowa tu o pilkerkach, woblerach bezsterowych i wahadlowkach czyli bardzo lotnych przynetach. Mysle, ze to troche slabo. Zastanawiam sie jak Wam to wychodzi i z jakim kijem.

Każdy caster, każdym multikiem, każdą przynętą rzuci. Wszystko zależy od odpowiedniego kija, rodzaju przynęty i lekkiego tuningu elementów - niby niewiele, ale zawsze coś. I tak możesz nawet 2g skupionej masy rzucić na te 7-8m, a te ogólnie przyjęte 5g jest jak to każdy określa "komfortowe". SX nie jest super lekkim, ani nawet lekkim castem.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...