Wilk_ Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Dziwna sprawa. Niemożliwe żeby było tyle wadliwych.Nie wiem. Zamówiłem, ale uczuliłem ich na to niewyłączanie się wolnego biegu i miałem mieć na drugi dzień. Wieczorem zadzwonił pracownik, że będę miał za dwa dni, bo w jedynym egzemplarzu jaki mają właśnie to się robi. Zatelefonowałem następnego dnia, poproszono innego do telefonu, który mi powiedział, że ten dla mnie idzie już, ale on mi odradza, bo "sprzedali 5 sztuk SX-ów i wszystkie wróciły". Podobno nie robi się to w STX-ach - tak mi powiedział - więc odpuściłem sobie już, kupiłem STX-a używkę i dość na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 U mnie po włączeniu wolnego biegu korbka jest zblokowana. Brak jakich kolwiek luzów. Przy najmniejszym nacisku na korbkę załącza się mechanizm. Może na polski rynek trafił jakiś odpad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam Dzisiaj kupiony multik revo sx 3 generacja w fm katowice, po 2h nad woda zadnych zlych objawow (mam nadzieje ze tak zostanie) Ogolne wrazenie z obslug1i bardzo dobre, ale niestety nie mam jeszcze porownania z innymi bo to moj pierwszy multik. Pozdrawiam lk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam Dzisiaj kupiony multik revo sx 3 generacja w fm katowice, po 2h nad woda zadnych zlych objawow (mam nadzieje ze tak zostanie) Ogolne wrazenie z obslug1i bardzo dobre, ale niestety nie mam jeszcze porownania z innymi bo to moj pierwszy multik. Pozdrawiam lk Nie wywołuj Wilka z lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Nie wywołuj Wilka z lasu No i wywolalem 5-6 lowienie i zaczynaja sie problemy, co ktorys rzut nieodblokowuje hamulca, czasami jest to pol lub caly obrot a czasami trzeba kilka razy zakrecic zeby odblokowac. Po weekendzie multik wraca do fm. Czy ktos sie orientuje czym sie rozni rekojmia od gwarancji, chcialbym odzyskac kase i kupic stx a nie bawic sie w serwisy i wymiany na kolejne sx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ja używam sx z f-m od maja i hamulec działa, ale zauważyłem, że kiepsko nawija linkę. Gdzieś wyczytałem, że na początku może tak być, że trzeba połowić to się ułoży. Ale połowiłem i tak to wygląda. Więc mam pytanie czy tak to ma wyglądać, czy multik do zwrotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Spróbuj rozwinąć całą linke i nawiń na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Parę razy przewijałem. Czasami po łowieniu jest lepiej, ale po wczorajszym tak to wygląda, więc nie wiem może szukam dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 odwin cala linke, daj troche podkladu z monofila i nawin raz jeszcze ... wazne(!) linke przeciagnij przez wszystkie przelotki a nie tylko przez pierwsza prowadzaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ok, tak zrobię. Oczywiście nawijałem dla "wygody" tylko przez pierwszą przelotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 jak nawijasz dla wygody to i efekt masz ... jaki masz. pierwsza przelotka jest na tyle duza, że nie zapewnia centrycznosci linki - efekt, z jednej strony wiecej z drugiej mniej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Tylko z niewylaczalnym wodzikiem zawsze jest OK, a w normalnych nizkoprofiliowcach ruznie. Pierwszy nawoj linki: zawsze kontrola wzrokiem, nawet bez przelotek a linka trzymana i kontrolowana palcami no i wodzikiem oczywyszcie Podczas lowienia bywa ruznie, ale nie na tyle jak na fotce... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Podczas lowienia bywa ruznie, ale nie na tyle jak na fotce...E, coś mi się zdaje, że to wina przelotek, gdy Revo nierówno nawija podczas łowienia. Na pewno są zamocowane w linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Jak tylko wrócę z wakacji to wszystko sprawdzę. Dziękuję za rady. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja używam sx z f-m od maja i hamulec działa, ale zauważyłem, że kiepsko nawija linkę. Gdzieś wyczytałem, że na początku może tak być, że trzeba połowić to się ułoży. Ale połowiłem i tak to wygląda. Więc mam pytanie czy tak to ma wyglądać, czy multik do zwrotu?Czy nie masz czasem spiralnego zbrojenia na kijku?Bo mam identyczny kołowrotek i nie ma tego problemu. Możliwa jest jeszcze jedna przyczyna. tak przynajmniej myślę.Masz duże przelotki i skręcasz na przeciwną stronę kij (przeciwną od tego stożka jaki sie tworzy)Plecionka cały czas napiera na jedną stronę wodzika i w wyniku tego więcej jej się układa po jednej stronie. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) A jak masz dokręcony docisk szpuli? Być może masz za duże luzy na szpuli i ta lekko ucieka w jedną stronę, a w rezultacie linka krzywo się nawija. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez pepso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 nie no widacz ze spula stoi OK...a duža przelotka mozliwie i krzywostojaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Plecionka została ponownie nawinięta, teraz przez wszystkie przelotki :-) i jest ... idealnie. Dziękuję wszystkim za rady, a ja mam nauczkę na przyszłośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Mam pytanie. Jakim przedzialem przynet rzucacie najnizej z SX? Chodzi mi o wage przynet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Mam pytanie. Jakim przedzialem przynet rzucacie najnizej z SX? Chodzi mi o wage przynet?Ja zaczne. Rzucam w polaczeniu z marscastem od 15g w gore. Mowa tu o pilkerkach, woblerach bezsterowych i wahadlowkach czyli bardzo lotnych przynetach. Mysle, ze to troche slabo. Zastanawiam sie jak Wam to wychodzi i z jakim kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Każdy caster, każdym multikiem, każdą przynętą rzuci. Wszystko zależy od odpowiedniego kija, rodzaju przynęty i lekkiego tuningu elementów - niby niewiele, ale zawsze coś. I tak możesz nawet 2g skupionej masy rzucić na te 7-8m, a te ogólnie przyjęte 5g jest jak to każdy określa "komfortowe". SX nie jest super lekkim, ani nawet lekkim castem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 http://tackletour.com/reviewaburevogen3sx.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Mam pytanie. w moim SX po uzytkowaniu w slonej wodzie spust "chodzi" dosc ciezko. Probowalem wyczyscic i nasmarowac. Niestety nie wiele to zmienilo. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez pional2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi