Skocz do zawartości

Najbardziej zaawansowane układy hamulców - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

@Andrzej,

...Po lekkim dodarciu łożysk uzyskiwane odległości zaczeły pozytywnie mnie przerażać. Z tego leci naprawdę daleko. Widziało to nawet kilku kolegów na zlocie...

- wiem coś o tym :D Pamiętam jak plusnęła obok mnie przynęta, którą rzuciłeś z tego niskoprofilowca. :D

W zasadzie Sebastianie to nie powinienem tego robić. To mogło być niebezpieczne! Jednak takie stwierdzenie użytkowe nie ma praktycznie znaczenia. Dla wielu potencjalnych użytkowników liczy się logo firmy na obudowie. To jest najważniejsze, a nie zasięg rzutu. Jakby napis sam rzucał przynęty. Weryfikacja sprzętu przez parametry użytkowe to jeszcze długa droga.

Ale miło, że pamiętasz.

pozdrawiam serdecznie

@Thymallus jakybs tylko poznał jakieś konkretne konkrety w sprawie pojawienia się Tej okumy na naszym rynku to ja bym był bardzo wdzięczny za podizelenie się nimi. Nie ukrywam, że rozpatruję możliwość nabycia takowej maszynki jako zabawka rezerwowa lub do zadań specjalnych (tam gdzie metanium bedzie szkoda). Tym bardziej, że cena tej zabawki, jeśli faktycznie będzie na poziomie o którym mówiłeś... Już sie nie mogę doczekać... Nie bez znaczenia jest też dodatkowo szpula w zestawie. Dla mnie BOMBA!!!!

No właśnie mifek, kołowrotek był fajny ale mnie najbardziej ucieszyła ta druga (!!!) szpula. Teraz szukam dodatkowej do mojego low. Moim zdaniem to baaaardzo miły bonus, zwłaszcza dla nas, którzy kupują 2 kołowrotki i starają się pokryć cały zakres ryb i przynęt. W Japonii albo US pewnie wogóle się tym nie przejmują tylko kupują kolejny kręciołek.

Pozdrawiam

Remek

W Japonii albo US pewnie wogóle się tym nie przejmują tylko kupują kolejny kręciołek.

czyzby kolejny aspekt przemawiający za tym, że zostął on po części przygotowany pod kątem specyfiki naszego rynku / zapotrzebowań?????

@Andrzej,

pewnie, że pamiętam. Do tej pory jestem pod wrażeniem celności i odległości rzutu wykonanego tą Okumą :D i nawet troszkę się przestraszyłem... :mellow:

Szczerze powiedziawszy też jestem zainteresowany dalszym rozwojem tego multika na naszym rynku. Znasz już jakieś konkrety?

Chłopaki

Będę się starał jeszcze przed nowym rokiem odwiedzić f. Dragon. Czym pojadę później tym będę miał więcej wiadomo.ci. tak sądzę. Na pewno się z wami podzielę nowinkami na temat tego kręcioła. Ze wstempnych , ogólnych ustaleń wiem, że pilotarzowa partia ma dotrzeć w styczniu. Jednak takie terminy należy chyba traktować z lekkim luzem. jest wiele czynników tam, po drodze i tutaj, że termin często staje się płynny. Ale nie traćmy nadzieji.

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

cześć,

dziękuję Kuzynie. Myślę prywatnie, że różnica między rzucaniem najgorszym a najlepszym multikiem (z tych opisywanych) jest taka jak między kręciołkiem 4 a 12 łożyskowym ale bardzo lubię wiedzieć jak TO działa i dlaczego jest tak a nie inaczej. Poza tym nawet jeśli są to subtelności to chciałbym dokonywać świadomych wyborów.

Więcej takich artykułów! Dziękuję.

Objaśnij mi jeszcze tylko co to jest ten VBS Shimano.

Jeśli można, naturalnie....