SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Jak w temacie znalazłem takie oto dwie wędki:St.Croix Avid Muskie Rods 6'6 wyrzut 3/4-3ozSt.Croix Premier Muskie Casting Rod 6'6 wyrzut 3/4-3ozczy ktoś z was posiada bądź łowił na taką wędkę, czy warto w nią zainwestować?? a może warto za te pieniądze kupić jakiś inny patyk o zbliżonych parametreach?? za wszelkie rady z góry dzięki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 najpierw napisz na jakie przynety chcesz lowic, bo mozesz sie wystraszyc mocy tych wedek mialem dwa premiery musky i obydwa oddalem, dobre wedki, jak ktos lubi takie mocarne paly i lowi na wabiki od 120 gram w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 po pierwsze to przepraszam za umieszczenie tego wątku w złym dziale. moje gapiostwo mój bład wedki te są opisane jako 3/4-3 oz czyli mniejwięcej 20-90 gram, są też mocniejsze wersje może o taką Ci chodziło?? chyba że ja źle oz na gramy przeliczam...a zamierzam łowić tą wędką głównie jerkami rozmiarów 10-15 cm o masie od mniej więcej 35 gram do mniej więcej 80 gram. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Ja też poszukuję takiego kijka ale trochę wolniejszego niż pałowate klasyki. Tu raczej się jednak uśmiechnę do Frika na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Witam.Ja mam Premiera Musky 6'6 do 3 oz. Używam go czasem do Sliderów 12S. Bardzo mocna wędka (40 lb), i chyba trochę za mocna, chociaż lubię są. Jak się na nią patrzy i jak weźmie do ręki to wrażenie jest jedno- ale pała! Coś dla łowców wielkich ryb, szeroka, korkowa rękojeść nad uchwytem kołowrotka to dobry i pomocny patent przy przedłużającym się holu jakiejś olbrzymiej ryby. Chociaż ten szeroki uchwyt potęguje wrażenie pałowatości wędki. Gdybym teraz coś kupował do ciężkich jerków- kupiłbym coś innego, bardziej subtelnego. Pozdrowienia Herman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Dzięki panowie za opinie to może faktycznie za mocna węda, ja sie sugerowałem tylko wyrzutem 20-90 gram. Może w takim razie doradzicie mi jakiś inny patyk, najchętniej jedno częściowy do max. 6'6 długości, przypominam ma obsługiwać przynęty w zakresie 30-80 gram...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 a może jacyś rodzimi zbrojmistrze?? ja mam 2 muchówki z FC na blankach batsona i jestem bardzo zadowolony, tak że może doradzicie mi jakiś konkretny blank i zakład w który warto go uzbroić...cena powiedzmy do max. 700 złoty. Parametry jak wyżej max. 6'6 długości przynęty w zakresie 30-80 gram...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Też czasem myślę o kijku do ciężkich jerków Ja teraz do lekkich jerków (50 gram) używam Millenium Dragona, tani i całkiem przywoity kijek. Dragon ma też kije jerkowe do cięższych przynęt (chyba nawet do 120), w różnych seriach (Mystery, Millenium, Team Dragon itd.) Zaletą kijów Dragona jest to,że są stosunkowo tanie a przy tym dobre. Jeśli chcesz mieć coś lepszego- trzeba celować wyżej. Nie poradzę Ci co masz kupić, napiszę jakie opcje ja bym rozważał: albo zrobienie jakiegoś kijka na zamówienie (np. Rodmas, Fishincenter- nie podejmuję się polecania konkretnych blanków) albo kupienie jakiegoś japończyka, coś z Megabassa, Daiko czy innego Major Crafta Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Witam,@sandacz, cieszę się, że jesteś zadowolony z wędzisk montowanych w FC. Wpadnij do pracowni, pokażę Ci blank Batsona IMB785. To jest idealny blank do zbudowania jerkówki. Jest to blank typu Magnum przystosowany do pracy z linkami 12-25lb. W podanej cenie spokojnie się zmieścisz. W ostatnim czasie trzech użytkowników tego portalu odbierało wędki na powyższych blankach. Może podzielą się opinią?Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 dzieki za podpowiedź poszperam w ofertach tych firm, ja w tej chwili łowie na team dragona 6'6 30-70 gram. Jerkami 30-50 gramowymi łowi się fajnie ale kidy zakładałem konkretnego wabia takiego kolo 70g to wydaje mi się, że było to za dużo dla tego kija, w tym sezonie łowiłem na wabiki wielkości koło 10cm, w następny chcę większość czasu łowić na przynęty którym będzie bliżej 15 a nie 10cm..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Witajrobiłem kilka wędek na Avidach 3oz o których pisałeś i jak poprzednicy potwierdzę że do łowienia jerkami szczupaków to zdecydowanie za mocne i kołkowate patyki. Ja robiłem na nich lekkie dorszówki Ja bym szukał wśród wszelkich MagBassów, czy to polecanym przez Irka IMB785 czy Shikari np MU665 lub MB706- wychodzą na nich naprawdę fajne patyki, w kosztach tez się spokojnie zmieścisz.Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 dowolny premier na blanku 25 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Cały czas mam Premiera muskie 6'10 do 3oz i 30lb - ma więcej mocy niż niby supermegapałerny mefisto. Jak dla mnie kij którym nawet przy kontakcie z bardzo dużą ybą jesteś spokojny bo masz zapas Sławek - jeśli szukasz takiej wędki o akcji np regular to Major Craft ma taki kij w serii Arrival - 3oz, chyba właśnie do 30lb przy teraźniejszym kursie euro/dolara to można by wyrwać za ok 700-750pln z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi