Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Panowie, Pewnie w tym samym co u wszystkich, tak jak na zdjęciu poniżej DSC_0044.jpg Poszukuję tego zawiasu łączącego imadełko ze sztycą. Ale w wersji metalowej. Poradzicie ?Mam taki jak na zdjęciu i podczas pływania sztyca odchyla się. Plastykowe zęby nie wytrzymują naporu wody na sztycę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ja mam przerobione Imadło ślusarskie, wyglądu nie ma ale jest mocne połączenie za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 coma Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panowie, Poszukuję tego zawiasu łączącego imadełko ze sztycą. Ale w wersji metalowej. Poradzicie ?Mam taki jak na zdjęciu i podczas pływania sztyca odchyla się. Plastykowe zęby nie wytrzymują naporu wody na sztycę. Tutaj mają uchwyty z takimi zawiasami - napisz do nich - może są w stanie sprzedać Ci sam taki zawias:http://sklep.thymallus.pl/product/529/uchwyt_do_przetwornika_echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Jak wspominałem mam z imadełka. Wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 U Thymallusa cały zestaw proponują, a ja potrzebuję tylko małego, metalowego zawiasu Może ktoś ma dwa i w tym jeden na zbyciu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dzisiejsze testy wykazały że uchwyt przykręcony do pawęży trzyma dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 U Thymallusa cały zestaw proponują, a ja potrzebuję tylko małego, metalowego zawiasu Może ktoś ma dwa i w tym jeden na zbyciu ?Żaden dystrybutor nie sprzedaje tego oddzielnie. Jedyna szansa jak komuś padnie inny element tego uchwytu. Niestety zwykle pada właśnie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 A, tu rozwiązanie do lodzi aluminiowych. Sfotografowałem z lodek w Yamaha Center Haninge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Mam, coś jeszcze dla Was. Nie mogę pobrać zdjęcia , ale zalaczam link: http://www.happyangler.se/sv/bat/batelektronik/lowrance-givarhallare/p/16925/ koszt w przeliczeniu z koron szwedzkich na złotówki 50zl plus koszty wysyłki. A, odnośnie przyssawek, to ja nie mam gładkiego laminatu. Przyssawka się trzyma, a rozwiązałem to tak, ze nakleiłem do lodki cienka plexi . Zdało egzamin i wszystko działa. Co , do uchwytów , pękają i mi tez pękł ! Dobra wiadomość , ze da się to pospawać . Dodatkowo przy spawaniu kazałem zwiększyć odległość do montażu. Na dniach wstawię zdjęcie , mam gdzieś schowane mocowanie na pamiątkę . Mam nadzieje ,ze choć troszkę pomogłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szikaka181 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Panowie w trakcie zawodów miałem zamontowany przetwornik z przodu łodzi. Wiało okropnie a staliśmy na jednej kotwicy i pech chciał ze lina od kotwy przy obrocie łodzi zawadziła o przetwornik i pękło mocowanie regulujące wysokość zatopienia przetwornika. Jeśli ktoś ma złamany w innym punkcie uchwyt przetwornika i jeszcze gdzieś mu się poniewiera to chętnie odkupię to mocowanie. Z góry dzięki za szybką odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) IMG_2230.jpgIMG_2231.jpgIMG_2232.jpgIMG_2233.jpg Mam, coś jeszcze dla Was. Nie mogę pobrać zdjęcia , ale zalaczam link: http://www.happyangler.se/sv/bat/batelektronik/lowrance-givarhallare/p/16925/ koszt w przeliczeniu z koron szwedzkich na złotówki 50zl plus koszty wysyłki. A, odnośnie przyssawek, to ja nie mam gładkiego laminatu. Przyssawka się trzyma, a rozwiązałem to tak, ze nakleiłem do lodki cienka plexi . Zdało egzamin i wszystko działa. Co , do uchwytów , pękają i mi tez pękł ! Dobra wiadomość , ze da się to pospawać . Dodatkowo przy spawaniu kazałem zwiększyć odległość do montażu. Na dniach wstawię zdjęcie , mam gdzieś schowane mocowanie na pamiątkę . Mam nadzieje ,ze choć troszkę pomogłem Pozdrawiam Mój uchwyt, który wyżej chwaliłem, niestety poległ, spawanie nie pomogło. Zrobiłem sobie coś na wzór do tych łódek alu (dzięki Seba). Jutro postaram się wrzucić fotki :). Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Coś podobnego jest w decathlonie ale cena dla mnie za wysoka: http://www.decathlon.pl/uchwyt-do-echosondy-id_8209401.html Jakby ktoś szukał, Amiaud z Decathlonu ma od miejsca gdzie będzie krawędź burty do miejsca zamontowania przetwornika max 55cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Jak wykonałem sobie coś takiego.Jak się komuś podoba to mogę zrobić identyczny Filmik jak to działahttps://youtu.be/NgV5RhWj86E Edytowane 6 Lipca 2017 przez kuko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 IMG_2230.jpgIMG_2231.jpgIMG_2232.jpgIMG_2233.jpgCzy takie uchwyty są możliwe gdziekolwiek do kupienia? Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Ja w PL przeszukałem wszystko i nie znalazłem. W jakimś sklepie w USA kiedyś fajny widziałem - na podobnej zasadzie ale cena z dostawą jakaś masakryczna - chyba pow. 500 zł z tego co pamiętam...Ten ze zdjęć od Robert1977 to chyba też handmade albo od razu robione przez producenta łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Może głupie pytanie ale z ciekawości zapytam.. Ta blacha co wystaje poza listwę pełni jakąś funkcje?Nie byłoby lepiej gdyby była tej samej szerokości co listwa? Edytowane 13 Lipca 2017 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Jak to mówią nie ma głupich pytan za to mogą być głupie odpowiedzi więc chyba ponoszę troszkę większe ryzyko A tak na poważnie to wyszedłem z założenia że system ma być uniwersalny i może zachodzić potrzeba zamontowania dwóch albo w ekstremalnych przypadkach nawet trzech przetworników czy innego osprzętu do zastosowań bardziej motorowodnych niż wędkarskich. Zatem płytka daje taką możliwość. Należy także pamiętać że każda ma lodka ma inny silnik, inny profil dna- zatem przetwornik będzie można sobie swobodnie ustawić w lewo i w prawo wedle potrzeb danej łódki.... a w zamyśle jest to robione także na wiecej niż jedna łajbaA poza wszystkim z duższego krótsze zawsze można zrobić a w drugą stronę to różnie bywa;) Przepraszam za nieco chaotyczna odpowiedź ale pisze z trasy.Pozdr Edytowane 13 Lipca 2017 przez kuko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Prost , czysto , bez kombinacji i używania specjalistycznych narzędzi oraz technik :Regulacja 3D , czyli w każdej płaszczyźnie: obrót; wysokość; kąt pochylenia przetwornika .Koszty znikome , 30min pracy . Obecnie jestem na etapie mobilnego chwytu do VERTICALA (boczne mocowanie)Jak skończę to się pochwalę . Edytowane 17 Lipca 2017 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Miramar69 ciekaw jestem Twojego pomysłu. Sam też coś myślałem ale nie mam czasu na wykonanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia.Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i działa zawsze jak pływam. Oczywiście przy prędkości 45-50 to niewiele pokazuje, ale jakaś orientacyjna głębokość widnieje na telewizorze ;-)Łby tych trzech śrub, którymi przykręciłem uchwyt do łodzi są swoistym miernikiem wysokości zamocowania - zrobiłem tak, że jak chcę mieć czujnik idelanie tam gdzie ma być, to opierm go na wyokości środkowego łba śruby. Pełen komfort, poza tym że wyciągam echo. Ale szczerze mówiąc, z racji posiadania dosyć drogiej zabwki, nie zostawiam jej na łodzi ani czujnika, żeby nie obłaził glonami - łódź stoi cały czas na wodzie.Tapatalknięte z komórki Edytowane 24 Lipca 2017 przez Dano^ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Ładne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Tak wygląda poprawione i ostateczne wcielenie uchwytu stałego do przetwornika głównego ( GT-40TM) jakie zainstalowałem u siebie.Dokładnie tak samo mam obecnie zainstalowany drugi przetwornik do VERTICALA (GT-52TM) tylko na jednej podstawie i oczywiście z boku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Dano^ , mam identyczny uchwyt -zdaje świetnie egzamin , wygodny do transportu z przetwornikiem ,echem i uchwytem echa w jednej skrzynce.Montaż do łodzi szybki i pewny , nic nie chlapie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 @Dano robiłeś to sam ? Czy gotować gdzieś nabyłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi