Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Wcale nie mało. To te z Decathlonu Wam nie podeszły? Gotowiec za podobną kasę. PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Mówisz o tym???https://www.decathlon.pl/uchwyt-do-echosondy-pluggo-id_8389370.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Mówisz o tym???https://www.decathlon.pl/uchwyt-do-echosondy-pluggo-id_8389370.htmlTak. Sam nie mam, ale opinie miał niezłe. W rękach trzymałem - wyglada solidnie. PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Mam taki z Decathlonu, tak jak mówi Daniel solidna konstrukcja.Jedyna wada to zbyt mały rozstaw mocowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Na pierwszy rzut oka ten z Decathlonu dużo słabszy.Poza tym sztyca ma tylko jeden punkt podparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 nie ma żadnego porównania ...chyba, że cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Na pierwszy rzut oka ten z Decathlonu dużo słabszy.Poza tym sztyca ma tylko jeden punkt podparcia. nie ma żadnego porównania ...chyba, że cenowe.Widzieliście, macaliście lub używaliście?Bo jakoś mi te opinie nie pasują na opinie osób, które to choćby na żywo widziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 nie trzeba macać.Jeden punkt podparcia - DLA MNIE - dyskwalifikuje to ustrojstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Tylko pytałem Ile agresji w narodzie Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 nie trzeba macać.Jeden punkt podparcia - DLA MNIE - dyskwalifikuje to ustrojstwo.Ja używam sztycy tylko na pożyczonych łódkach, które raczej wykluczają pływanie z większymi prędkościami, a co za tym idzie sztyca nie musi mieć kilku punktów podparcia.Jak dla mnie ta z Decathlonu spełnia swoje zadania, a jako że jestem leniwy to wolę kupić niż samemu dłubać.Na swoich pływadłach mam stałe mocowanie do pawęży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Tylko pytałem Ile agresji w narodzie pytałeś, więc odpowiedziałem. Zawsze mnie pasjonuje, jak ludzie są w stanie wyczuć agresję z pisma ? Po czcionce ? Gdzie Ty widzisz agresję ? @SkiDivPL Sztyca z jednym punktem mocowania zawsze będzie "dygać", nawet jak trolujesz. Pływam z echosondą od lat i miałem kupę różnych udziwnień do sztyc "jednopunktowych", nigdy do nich nie wrócę. Na swoich pływadłach również mam stałe mocowanie do pawęży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Nie wiem czy było, ale ciekawy patent. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 A gdzie to można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) https://carpspot.de/tackle-und-zubehoer/sonstiges/echolot-geberstange Chwila kombinowania i co... mamy docisk http://www.kukamet.pl/dociski-poziome-z-blokada-bezpieczenstwa.html resztę da się dorobić. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Moje pływadło stoi na wodzie cały czas bo nie wyobrażam sobie ciągania lejtuna z laminatu za każdym razem nad wodę.Przetwornika nie zostawię na wodzie z łódką bo by go na drugi dzień nie było.Do tego jeździ się też nie raz na jakieś zaporówki i kożysta z wypożyczonych łódek,więc żeby można było go dopiąć do różnych mocowań - burtowa lub pawężowa to ten zrobiony jest obrotowy.To samo tyczy się długości.Do @bankroot.Masz kolego całkowitą rację odnośnie mocowania jednopunktowego,dlatego są dwie rury trzymane przez dwa motyle na dole.Wygoda w regulacji długości+sztywność całej konstrukcji.Handlowe uchwyty przerobiłem 3 i najlepszy z nich jest Jax... taki z kształtownikiem co 120 stopni(przerobiony trochę przeze mnie dla uzyskania większej sztywności) tyle że jego też można zamocować tylko na rufie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) pytałeś, więc odpowiedziałem. Zawsze mnie pasjonuje, jak ludzie są w stanie wyczuć agresję z pisma ? Po czcionce ? Gdzie Ty widzisz agresję ? Źle zedytowalem podczas cytowania z telefonu - przepraszam. No po czcionce - WIELKIE LITERY oznaczają krzyk zgodnie z zasadami netykiety :-) PozdrawiamDaniel Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Moje pływadło stoi na wodzie cały czas bo nie wyobrażam sobie ciągania lejtuna z laminatu za każdym razem nad wodę.Przetwornika nie zostawię na wodzie z łódką bo by go na drugi dzień nie było.Do tego jeździ się też nie raz na jakieś zaporówki i kożysta z wypożyczonych łódek,więc żeby można było go dopiąć do różnych mocowań - burtowa lub pawężowa to ten zrobiony jest obrotowy.To samo tyczy się długości.Do @bankroot.Masz kolego całkowitą rację odnośnie mocowania jednopunktowego,dlatego są dwie rury trzymane przez dwa motyle na dole.Wygoda w regulacji długości+sztywność całej konstrukcji.Handlowe uchwyty przerobiłem 3 i najlepszy z nich jest Jax... taki z kształtownikiem co 120 stopni(przerobiony trochę przeze mnie dla uzyskania większej sztywności) tyle że jego też można zamocować tylko na rufie.Pozdrawiam Mocowania dwupunktowe mamy obaj w naszych sztycach dwóch miejscach (moim zdaniem) i nie chodzi tutaj o ten element, o którym piszesz.Pierwsze mocowanie, które jest bezkonkurencyjne ze zwykła sztycą to podwójne mocowanie uchwytu Haswinga do łodzi (szeroko rozstawione dwie śruby).Drugie mocowanie dwupunktowe to dwie obejmy rury w uchwycie Haswinga.Cała konstrukcja jest sztywna i nic nie "dyga". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Mocowania dwupunktowe mamy obaj w naszych sztycach dwóch miejscach (moim zdaniem) i nie chodzi tutaj o ten element, o którym piszesz.Pierwsze mocowanie, które jest bezkonkurencyjne ze zwykła sztycą to podwójne mocowanie uchwytu Haswinga do łodzi (szeroko rozstawione dwie śruby).Drugie mocowanie dwupunktowe to dwie obejmy rury w uchwycie Haswinga.Cała konstrukcja jest sztywna i nic nie "dyga".Mniejsza o większość.Chodzi żeby nie dygało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Moje pływadło stoi na wodzie cały czas bo nie wyobrażam sobie ciągania lejtuna z laminatu za każdym razem nad wodę.Przetwornika nie zostawię na wodzie z łódką bo by go na drugi dzień nie było.Do tego jeździ się też nie raz na jakieś zaporówki i kożysta z wypożyczonych łódek,więc żeby można było go dopiąć do różnych mocowań - burtowa lub pawężowa to ten zrobiony jest obrotowy.To samo tyczy się długości.Do @bankroot.Masz kolego całkowitą rację odnośnie mocowania jednopunktowego,dlatego są dwie rury trzymane przez dwa motyle na dole.Wygoda w regulacji długości+sztywność całej konstrukcji.Handlowe uchwyty przerobiłem 3 i najlepszy z nich jest Jax... taki z kształtownikiem co 120 stopni(przerobiony trochę przeze mnie dla uzyskania większej sztywności) tyle że jego też można zamocować tylko na rufie.PozdrawiamTomek, ja przetwornika nie mam na stałe przypiętego a jedynie uchwyt.Podobny patent był już kilka razy w tym wątku i mogę śmiało polecić. Nie neguję wcale tego że wasze uchwyty są lepsze i nie "dygają". Mi ten gotowiec z Decathlonu się sprawdza i nie zauważyłem jakichś niedogodności.A ta sztyca z filmiku z ceną po obniżce za jedyne 170 eurasków, ta jakiś żart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Cena bogata Może zachód zarabiający miesięcznie nie mniej niż 2k € inaczej to widzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Tomek, ja przetwornika nie mam na stałe przypiętego a jedynie uchwyt.Podobny patent był już kilka razy w tym wątku i mogę śmiało polecić. Nie neguję wcale tego że wasze uchwyty są lepsze i nie "dygają". Mi ten gotowiec z Decathlonu się sprawdza i nie zauważyłem jakichś niedogodności.A ta sztyca z filmiku z ceną po obniżce za jedyne 170 eurasków, ta jakiś żart Jeżeli przypniesz go na pawęż,która jest szeroka to będzie ok.Przy moim lejtunie z laminatu pawęż jest wąska bo taka jest konstrukcja łódki dlatego napisałem że najbardziej stabilny jest ten uchwyt Jax...a z kształtownika co 120 stopni.Po przypięciu nawet tego,moim zdaniem,najbardziej stabilnego do burty,przejedź się Wisłą w górę z prędkością 15km/h i wtedy wszystko będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam wszystkich.Pierwszy raz na Waszym forum. Jestem osoobą niepełnosprawną, trochę spinninguję, w większości z łódki. Kupiłem echosondę, kombinuję nad mocowaniem przetwornika. Łódka 3,8m, silnik Honda 6kM, myślę o umocowaniu uchwytu na burcie. Co sądzicie o tym? Przeczytałem cały wątek i trochę mnie zastanowiła uwaga, że przetwornik może "dygać" i zamazywać obraz. http://www.fox-boats-shop.pl/pl/p/MOCOWANIE-PRZETWORNIKA-ECHOSONDY-SCOTTY-140/694 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Romku tj słabe rozwiaznie... przy plywaniu będzie dno fałować.. . Przy postoju i wertykalu ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam wszystkich.Pierwszy raz na Waszym forum. Jestem osoobą niepełnosprawną, trochę spinninguję, w większości z łódki. Kupiłem echosondę, kombinuję nad mocowaniem przetwornika. Łódka 3,8m, silnik Honda 6kM, myślę o umocowaniu uchwytu na burcie. Co sądzicie o tym? Przeczytałem cały wątek i trochę mnie zastanowiła uwaga, że przetwornik może "dygać" i zamazywać obraz. http://www.fox-boats-shop.pl/pl/p/MOCOWANIE-PRZETWORNIKA-ECHOSONDY-SCOTTY-140/694Mam takie coś. Sprawdza się jednak przy małych prędkościach lub stacjonarnie na łowisku. Musiałem z tego zrezygnować bo moja łódka pływa ślizgu. Myślę ze przy silniku 6KM uszłoby, a przy elektryku na pewno będzie ok. Jedyne niebezpieczeństwo to burta i pytanie jak wysoką ją masz ... Ten wysięgnik Scotty będzie ok przy dość niskiej burcie i niewielkich łódkach a w zamyśle producenta jest do kajaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Dziękuję za opinie. A takie cuś?http://www.rammount24.pl/product-pol-5316--Ramie-montazowe-przetwornika-z-18-calowym-sztywnym-aluminiowym-pretem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi