Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Roman...naczym kolwiek zamontujesz z boku lodzi , to przy plywaniu nie zda egzaminu. Nawet przy predkosciach 7km/h ( mialem i po kilku wypadach zrezygnowalem) tylko pawez. Szkoda twojego czasu i pieniedzy na eksperymenty z przetwornikami montowanymi w ten sposob.. uwierz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Dociera, Adam, przyjmuję, że tak musi być. Na pawęży się trochę obawiam bliskości śruby. Jednopunktowe mocowanie wystarczy? Chcę mieć możliwość szybkiego demontażu, bez wyciągania łodzi na brzeg. Może ta Berika...Łódka taka http://www.wileminka.com.pl/wp-content/gallery/wile-380/380_dwuplaszczowa2.jpg Do pawęży?https://www.sonarsklep.pl/uchwyt-teleskopowy-do-mocowania-przetwornika-echosondy-85cm-p-1512.html Edytowane 17 Grudnia 2017 przez tryt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Borika jest ok, pod względem szybkości i łatwości montażu. Jeden punkt montażu nie wystarczy. Przy 7km/h i sztycy potrafi ja podnieść na zawiasie... także nie idź ta droga też utopilem na tym z 250zl ... Albo mocowanie od silnika elektrycznego. Albo te blachy z szynami. Bądź na stałe Edytowane 17 Grudnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Borika jest ok, pod względem szybkości i łatwości montażu. Jeden punkt montażu nie wystarczy. Przy 7km/h i sztycy potrafi ja podnieść na zawiasie... także nie idź ta droga też utopilem na tym z 250zl ... Albo mocowanie od silnika elektrycznego. Albo te blachy z szynami. Bądź na stałeCiekawe. Ja na zwykłym uchwycie Jaxona ganiałem max 35 km/h. Kwestia ustawienia.Trzeba tak ustawić aby po wejściu w ślizg przetwornik był tuż nad wodą. Oczywiście wtedy echo nic nie pokazuje.Testowane z dużym i ciężkim przetwornikiem GT-40 na kilku łódkach i pontonie z silnikami 6, 9,9 i 15 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 U mnie przy 2szt przetwornikow w systemie borika na pawerzy i silniku elektrycznym muszę mieć 2pkt mocowań. W przeciwnym wypadku borika się składa jak origami. Z tym że ss3d to kawał grzmota + tm150 który też jest większy od hst że 2-3razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 W ślizgu nie pływam. Pawęż łupiny ciut za wysoka, aby mój silnik z krótką kolumną idealnie usiadł. A na długą kolumnę za niska ;)/ Producent Wileminka twierdzi, że tak robią, aby pasowało i na długą i na krótką. Ech... szkoda gadać. Efektem tego na ślizg nie ma szans (może i te 6kM Hondy to za mało na łódkę 3,8m), co zresztą za bardzo przy moich ograniczeniach mi nie przeszkadza. Echo to Lowrance Hook 7, przetwornik ma 10 cm długości. Trochę niechętny jestem do wiercenia dzur w pawęży, więc patrzę na https://www.centrumwedkarstwa.pl/product-pol-5505-Uchwyt-do-przetwornika-dlugi-PL-AES220.html. Ewentualnie rozwiązanie "Dano" lub "kuko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 To jest właśnie jedna z mocniejszych wersji.Niestety nadaje się tylko pod pawęż.Zapomnij o przykręceniu do burty.Zaczniesz płynąć tak z 15km/h to ci uchwyt zdejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Ten aes uchwyt jest ok.jest wersja długa i krotka+regulacja. Też to miałem. Minus taki ,że nie ma możliwości uniesienia przetwornika. Musisz go poprostu odkrecic i zdiac gdy dobijasz do brzegu /wyplywasz. Do slizgu sie ponoc nienadaje, ktos już przerabial to... lecz skoro w ślizg nie wchodzisz , to problemu nie ma. Przy twoim przetworniku na pawezy zda egzamin. Hst-wsbl jest malutki Edytowane 18 Grudnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) @tryt Jak nie chcesz wiercić, to naklej na pawęż gruby kawałek tworzywa i przykręć do niego przetwornik na wkręty. Jeżeli nie masz wskazań do sztycy to jest to robienie sobie kłopotu. Ewentualnie sprawdż, czy przetwornik strzela przez laminat i wklej go w kadłubie. 2d na pewno tak działa, nie wiem jak DI. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Grudnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wszyscy mają uchwyt, mam i ja ... Ale na testy trzeba będzie dłuuugo poczekać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z@nder Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wszyscy mają uchwyt, mam i ja ... Ale na testy trzeba będzie dłuuugo poczekać uchwyt.jpgPodrzuć namiary na sklep gdzie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Podrzuć namiary na sklep gdzie kupiłeśhttp://allegro.pl/uchwyt-do-echosondy-plus-dodatkowa-prowadnica-i7098176504.html?snapshot=MjAxNy0xMi0xOVQxODo1MjoyMC4zODFaO2J1eWVyO2ViNzczNTQ3MmIyZTI5YjU5ZWI2ZDM2NGM0ZWI3ZjIzZGJhZmMwMTNmNGU5OTY5MjVhZjMxMTljN2ZjNmJmMTA%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wszyscy mają uchwyt, mam i ja ... Ale na testy trzeba będzie dłuuugo poczekać uchwyt.jpgDo pawezy pontonu sprawdzi się ten uchwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morales Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Też zakupiłem ten uchwyt , solidnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Do pawezy pontonu sprawdzi się ten uchwyt?Tak samo jak na łodzi :-)Te same wady te same zalety. PozdrawiamDaniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Więc spróbuję i ja ten uchwyt.dzieki! Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Czoper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Chłopina nie nadąży produkować, sam też odebrałem tydzień temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Chłopina nie nadąży produkować, sam też odebrałem tydzień temu Niech się cieszy chlopina że towar ma wzięcie???? Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zastanawiam się nad rozmiarem wkrętów do przymocowania uchwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zastanawiam się nad rozmiarem wkrętów do przymocowania uchwytu Trzeba było negocjować, mi dołączył cały zestaw śrubek i nakrętek, do wyboru, do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Za późno. Przeboleję stratę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Pamiętaj o nierdzewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Ten aes uchwyt jest ok.jest wersja długa i krotka+regulacja. Też to miałem. Minus taki ,że nie ma możliwości uniesienia przetwornika. Musisz go poprostu odkrecic i zdiac gdy dobijasz do brzegu /wyplywasz. Do slizgu sie ponoc nienadaje, ktos już przerabial to... lecz skoro w ślizg nie wchodzisz , to problemu nie ma. Przy twoim przetworniku na pawezy zda egzamin. Hst-wsbl jest malutkiMój przetwornik to HDI M-H , tak całkiem malutki to chyba nie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Ni mały, ni duzy a wsam raz vs do Total scan czy ss3d to maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Ni mały, ni duzy a wsam raz vs do Total scan czy ss3d to malyWiększego nie mogę mieć, bo łódka za bardzo by dziób podnosiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi