Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Możesz rozwinąć to stwierdzenie bardziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Hm... no przecież żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 swieta . Z opóźnieniem dociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 nie jest tak ładny jak wasze uchwyty ... ale poki co działa ( prowizorka skrecona na szybko ) - jest obrotowy o 360 stopni - jest podnoszony góra dół -mozna z nim pływac ( testy były przy 34km/h ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Panowie wedka sie polamala i wymienilem ja na rurke z nierdzewki (z pracy mi zostal uchwyt do kroplowki). Pol roku pozniej nie mam rzadnyh problemow z uchwytem. latwo sie zaklada i sciaga zajmuje malo miejsca w transporcie mz sie sprawdzil Po jakims czasie zmienilem ponton na krakena i uzylem ichniejszego mocowania przetwornika. Wyglada profesjonalnie nierdzewka etc.Jest duzo mniej wygodny do naglego wyciagania niz moj wynalazek a raz w slizgu urwalem przetwornik humminbirda (nie wiem co sie stalo tylko kabelki sie ostaly) Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam kolegów proszę o poradę bo co kilka głów to nie jedna. Mam na pawęży jak widać koła do slipu, i zamierzam wykorzystać jedno z profili do zamocowania przetwornika. Montaż ma się odbywać łatwo i szybko bez używania zbędnych narzędzi, ponieważ Koliberek jest za każdym wędkowaniem pompowany. Dodam, że w środkowej części pawęży będzie silniczek elektryczny, bez możliwości montażu przetwornika na korpusie silnika. Nie chciał bym za bardzo wiercić już nowych otworów w desce, raczej wykorzystać istniejące już elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Kolega robi takie uchwyty. Pasują do standardowej rurki od tych badziewnych uchwytów. Ten jest 99% kwas 23846911_1598484286906587_329778527_o.jpg 23847894_1598484133573269_558799740_o.jpg Mała poprawka konstrukcji, żeby były 2 punkty podparcia Prace nadal trwają. Myślę, że coś fajnego może z tego wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Mała poprawka konstrukcji, żeby były 2 punkty podparcia Prace nadal trwają. Myślę, że coś fajnego może z tego wyjść. No tak tylko mając koła tak jak ja nie mam możliwości montażu z dala od śruby silnika tylko przy samym silniku, obawiam się zakłóceń i bąbelków powietrza. wolał bym raczej przy samej burcie tak jak trzymam przetwornik na jednym ze zdjęć. Ale wykonanie perfekcyjne. Edytowane 23 Stycznia 2018 przez rafuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 No tak tylko mając koła tak jak ja nie mam możliwości montażu z dala od śruby silnika tylko przy samym silniku, obawiam się zakłóceń i bąbelków powietrza. wolał bym raczej przy samej burcie tak jak trzymam przetwornik na jednym ze zdjęć. Ale wykonanie perfekcyjne.Patent prosty jak je.. tzn jak drut.Profil tych samych rozmiarów co koła. Po zwodowaniu ściągasz koło, wkładasz profil z sonarem i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Patent prosty jak je.. tzn jak drut.Profil tych samych rozmiarów co koła. Po zwodowaniu ściągasz koło, wkładasz profil z sonarem i gotowe he he nie takie proste koła zostają pod czas pływania, bo jak zauważysz w konstrukcji są też rurki na wędki widać na jednym ze zdjęć Edytowane 23 Stycznia 2018 przez rafuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A czy ktoś pomyślał o mocowaniu do dna łódki lub pontonu przetwornika umocowanego w takiej przyssawce jak szyby noszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) A czy ktoś pomyślał o mocowaniu do dna łódki lub pontonu przetwornika umocowanego w takiej przyssawce jak szyby noszą ?przy takim mocowaniu nie masz możliwości reakcji gdy wpłyniesz w jakąś mieliznę/przeszkodę, na bank uszkodzisz przetwornik. Edytowane 23 Stycznia 2018 przez rafuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 przy takim mocowaniu nie masz możliwości reakcji gdy wpłyniesz w jakąś mieliznę/przeszkodę, na bank uszkodzisz przetwornik.O tym nie pomyślałem, koledzy stosowali to na zbiornikach na Słowacji ale tam jest głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zbędny balast te koła, a takie rurki na wędki ? Są lepsze rozwiązania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zbędny balast te koła, a takie rurki na wędki ? Są lepsze rozwiązania..No wiesz mnie sytuacja zmusza do takiego rozwiązania, rozkładam, składam i wędkuje sam, auto często jest kawałek drogi od linii brzegowej jak sobie pomyśle ze po slipowaniu mam dymać spowrotem z tymi kołkami do auta i po powrocie do brzegu to samo to to dopiero jest bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Koniec z wyginającą się rurką 99% kwas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Koniec z wyginającą się rurką 99% kwas Utrzyma duży przetwornik przy 30-40 km/h?Testowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zbędny balast te koła, a takie rurki na wędki ? Są lepsze rozwiązania..Głupoty gadasz. Super rozwiązanie jak trzeba bujać z kondonem z auta do wody. Uchwyty? Mega wartość dodana. Jak nie będę woził na przyczepie, to piszę do kolegi z miejsca o taką parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 mi też się bardzo podoba, niestety u mnie na pawęży ciasno i takie rozwiązanie nie przejdzie a żałuję bardzo. Ja muszę mieć jak na poniższym zdjęciu, bo na środku będzie silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 mi też się bardzo podoba, niestety u mnie na pawęży ciasno i takie rozwiązanie nie przejdzie a żałuję bardzo. Ja muszę mieć jak na poniższym zdjęciu, bo na środku będzie silnikPrzy spalinie, ponoć nie montuje się przetwornika po lewej stronie, bo większe zakłócenia. Ponoć, bo mam też po lewej, inni mają po prawej i mają takie same zakłócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Przy spalinie, ponoć nie montuje się przetwornika po lewej stronie, bo większe zakłócenia. Ponoć, bo mam też po lewej, inni mają po prawej i mają takie same zakłócenia.No zamontuje po prawej jak sugerują inni ale to nie zmienia postaci rzeczy, że nie mogę wykorzystać tego zacnego mocowania, kilka postów wyżej nawet prosiłem kolegów o sugerowanie sposobu mocowania mojego przetwornika ale pomysłów niestety było brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A ja bym umieścił powyżej linii podłogi, a poniżej linii wody...Nie będzie chlapać i spowalniać jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Czegoś nie rozumiem...Masz te koła zamontowane? Przy silniku na krótkim uchwycie nic nie zmieścisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Czegoś nie rozumiem...Masz te koła zamontowane? Przy silniku na krótkim uchwycie nic nie zmieścisz?boję się przy silniku zakłóceń, ludzie piszą, że będą występować bo za blisko śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A ja bym umieścił powyżej linii podłogi, a poniżej linii wody...Nie będzie chlapać i spowalniać jednostkiChlapie i trochę myszkuje przy flaucie. Mam tak zamontowany jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi