Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Co do wklejania przetwornika i pracy przez aluminium to szkoda kasy na przetwornik blacha strasznie tłumi sygnał ale jest wyjście i można przewiercić i zastosować przetwornik który się wkleja i wystaje 1/2 cm.Wyczytałeś w katalogu czy sprawdziłeś? Bo mam całkowicie odmienne doświadczenia i od tego sezonu przesiadam się na inhull w alu. A przetestować można bez wklejania. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Wyczytałeś w katalogu czy sprawdziłeś? Bo mam całkowicie odmienne doświadczenia i od tego sezonu przesiadam się na inhull w alu. A przetestować można bez wklejania. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaNa wodzie spotkałem kolegę i on miał laminat. Miał doklejone do dna małą skrzyneczkę w której miał przetwornik airmar modelu nie pamiętam. nie miał przyklejonego przetwornika tylko zablokowany aby się nie ruszał, skrzynka zalana była wodą.Wyjął przetwornik i przełożyliśmy do mojej łódki . Przyłożyłem do dna łódki i obraz mi się nie podobał u niego wszystko wyglądało ok.Może brak wody spowodowała zakłócenia. Dlatego zrezygnowałem z tego pomysłu.Ale jest też możliwość przewiercenia alu ale jakoś słabo to widzę boje się że gdzieś zahaczę i go wyrwę. Jak już zamontujesz i popływasz to wklej parę screnów z jednego miejsca i 2 przetworników. Edytowane 11 Lutego 2018 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Na wodzie spotkałem kolegę i on miał laminat. Miał doklejone do dna małą skrzyneczkę w której miał przetwornik airmar modelu nie pamiętam. nie miał przyklejonego przetwornika tylko zablokowany aby się nie ruszał, skrzynka zalana była wodą.Wyjął przetwornik i przełożyliśmy do mojej łódki . Przyłożyłem do dna łódki i obraz mi się nie podobał u niego wszystko wyglądało ok.Może brak wody spowodowała zakłócenia. Dlatego zrezygnowałem z tego pomysłu.Ale jest też możliwość przewiercenia alu ale jakoś słabo to widzę boje się że gdzieś zahaczę i go wyrwę. Jak już zamontujesz i popływasz to wklej parę screnów z jednego miejsca i 2 przetworników.Pływałem z przetwornikiem w worku z wodą. Przez blachę 3mm obraz z P72 był tak samo dobry jak z GT40. Z twoją metodą przełożenia, bez zalania wodą, to nie ma szans działać w żadnym kadłubie. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 A co z przetwornikiem 455-800. Też da rade przez dno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 https://youtu.be/m7k0ECCQjeY Jest tego tysiąc, ale to pokazuje o co chodzi z kawitajcą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 https://youtu.be/m7k0ECCQjeY Jest tego tysiąc, ale to pokazuje o co chodzi z kawitajcą.Wszytko pięknie tylko kwestia kawitacji została poruszona w kontekście pracy śruby i jej wpływu na przetwornik. Czyli filmik nieco obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Widzisz co się dzieje pod przetwornikiem? Śruba, śrubą, ale to główny czynnik przy większej prędkości kiedy się traci pomiary, bo większość ludzi montuje przetwornik w dobrej odległości od śruby. Natomiast większość montuje je za nisko. Nie wiem co w tym jest obok, a szczególnie w tym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Wyżej, czy niżej - toto zdaje się sprawę załatwia http://jerkbait.pl/uploads/monthly_12_2017/post-67669-0-25495000-1513880493_thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z@nder Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Wyżej, czy niżej - toto zdaje się sprawę załatwia http://jerkbait.pl/uploads/monthly_12_2017/post-67669-0-25495000-1513880493_thumb.jpgTylko gdzie toto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Tylko gdzie toto kupić?http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7167418855 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 A co z przetwornikiem 455-800. Też da rade przez dno?Mocno nie polecane, nawet w przypadku laminatu. Ale musiałbyś sprawdzić bo wiele rzeczy nie jest zalecanych a działa. Przetwornik w woreczek z wodą i woreczek z piaskiem do przygniecenia. U siebie zamontuję P79 + GT30 na pawęży, ale powyżej linni dna, żeby nie chlapał w ślizgu. W specyfikacji P79 jest akurat jawnie podane, że działa przez Al do 3,8mm, ale P72 też bangla. Tylko P79 ma fajny system montażu. Sprawdzałem oba. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Wiem że pzez wodę w worku działa.15 lat temu bylem strasznie leniwy zimą i niechciało mi się wiercić w lodzie to włożyłem przetwornik do worka z borygo i wszystko działało ok. Tylko trzeba było stawiać na czystym lodzie. Edytowane 12 Lutego 2018 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Wszyscy mają uchwyt, mam i ja ... Ale na testy trzeba będzie dłuuugo poczekać uchwyt.jpgMam i ja. W wekkend chce montować. Ma ktoś foto z zamontowanym w pontonie. Nie wiem na jakiej wysokości przykrecic. Dodatkowo kręcić na wylot czy na 3 drewnowkręty nierdzewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 napewno mocowanie "na wylot" bedzie pewniejsze niz wkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fred88 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Szkoda, że cena podskoczyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Na Alegro ten gość miał 2 uchwyty. Jeden w cenie 60 drugi 82. W opisie niczym się nie różnią... W temacie była dodatkową prowadnica... Nie wiem co chodzilo.Ja zamówiłem tańszy. Napisz do niego wystawi ci za 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Na zdjęciach niczym sie nie różnią w opisie jeden jest z prowadnica, za chyba 80 zl ,a drugi bez prowadnicy za 60 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Jeden jest z jedna prowadnica, drugi z dwiema. Zapewne na wypadek gdyby ktos miale dwie jednistki pływające. Sam nie zrozumiałe opisu i mam dwie prowadnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Jak napiszecie sprzedającemu wiadomość, to wystawi z jedną prowadnicą taniej. A jeszcze lepiej kupić poza alledrogo i oszczędzić porządnemu gościowi prowizji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Faktycznie, w opisie jest : " z dodatkową prowadnicą " http://allegro.pl/uchwyt-do-echosondy-plus-dodatkowa-prowadnica-i7179765281.html?reco_id=f089848a-11bf-11e8-9c2a-6c3be5bbf0c8&ars_rule_id=201 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Kurde 2 razy próbowałem się z gościem skontaktować i zero odzewu a uchwyt wygląda bardzo solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Też pisałem dwa dni temu. Zero odzewu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Ja też pisałem i zero odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 MAło kontaktowy jest, ale jak dokonasz zakupu to szybko dociera na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) Mi odpisał, że sprzedał wszystko i dopiero na początku kwietnia będzie robił następne . Moze ktoś kto ma warunki do zrobienia , bo prawdopodobnie ten genialny wynalazek, to chyba nic innego jak przerobiona szyna z fotela, z malucha czy cienkiego Edytowane 18 Lutego 2018 przez skilos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi