Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mi odpisał, że sprzedał wszystko i dopiero na początku kwietnia będzie robił następne .

Moze ktoś kto ma warunki do zrobienia , bo prawdopodobnie ten genialny wynalazek, to chyba nic innego jak przerobiona szyna z fotela, z malucha czy cienkiego ;)

Jak wykonałem sobie coś takiego.

Jak się komuś podoba to mogę zrobić identyczny

Filmik jak to działa

https://youtu.be/NgV5RhWj86E

Moja oferta aktualna od ręki ;)

I w zasadzie nie trzeba wiercić (choć można)

• 0

Mi odpisał, że sprzedał wszystko i dopiero na początku kwietnia będzie robił następne .

Moze ktoś kto ma warunki do zrobienia , bo prawdopodobnie ten genialny wynalazek, to chyba nic innego jak przerobiona szyna z  fotela, z malucha czy cienkiego   ;)

Yyyy. W maluchu nie było kwasówki :)

• 0

Jest stabilny na dole przy pawęży ,  ale jak ruszam za przetwornik w najdalej wysuniętym miejscu od pawęży,  to są lekkie wychylenia .Ale przetwornik od HB10 to jednak kawał " buta " .Pod plastikiem do dokręcania blachy do prowadnicy jest druga śruba, która trzyma dodatkowy stabilizator w środku prowadnicy .Trzeba będzie go zamienić na taki sam jak powyżej, żeby w jeszcze jednym punkcie dociskał prowadnice i będzie dobrze .

• Like 1

• 0

no bardzo dobry, a w Twojej cenie jeszcze lepszy

dzięki, jak zobaczyłem w necie to cudo to nawet dzień wcześniej rezerwacje zrobiłem :)  nazwali to pręt bo nikt nie wiedział co to jest oraz do czego służy :)

...jak widać czasem i ślepej kurze trafi się ziarno... :)  udanych zakupów ... pozdro.

Edytowane przez tibhar

• 0

Witam wszystkich forumowiczów  . :)

W związku , iż nie znalazłem przywitalni  pisze w tym wątku i być może zostanę zrugany  , ale trudno .

Jeśli ktoś chce taki uchwyt , który był już tu na forum prezentowany , to proszę  http://allegro.pl/uchwyt-do-echosondy-i7221846711.html#thumb/2

post-68217-0-35434800-1520459678_thumb.jpg

Cena ta sama co w tamtym roku  -  60 PLN i zostały 3 sztuki .

Napisałem do gościa że chcę zakupić i wystawił . Tak że jeżeli zbraknie to trzeba do niego skrobnąć ,

• Like 1

• 0

Może ktoś ma foto jak zamontował to w pontonie? Mrozy puściły w sobotę chcę montować ale nie wiem na jakiej wysokości. Prędkość pontonu to 30~35km/h

ja mam podobny paternt pro scan marine. uwazaj na mocowanie przetwornika. w humminbirdzie moim bylo plastikowe. raz jak plynalem po falach to sie wzielo i uebauo. - a przocz 2 srub mialem jeszcze zipami pospinane.. wysiegnik jak nowy..