Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 ja mam podobny paternt pro scan marine. uwazaj na mocowanie przetwornika. w humminbirdzie moim bylo plastikowe. raz jak plynalem po falach to sie wzielo i uebauo. - a przocz 2 srub mialem jeszcze zipami pospinane.. wysiegnik jak nowy.. Tu plastik jest tylko pod śruba. On pękł?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Tu plastik jest tylko pod śruba. On pękł?.https://goo.gl/images/wPQGRyTak moj wygladal. Nie wiem co peklo wyciaglem sam kabel z wody tylko sruby co przechodzily na wylot przez mocowanie zostaly w uchwycie.... ps spuszczam sie wyciagam przetworniki z wody etc a juz 2 rozwalilem. Kumpel walil po kamieniach etc i nigdy nic.... Sent from my SM-N910F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Może za mocno przykrecasz? Tam są te plastikowe podkładki. Wedle mnie jest to bezpiecznik. Jak w coś przywalisz powinno ściąć ząbki a przetwornik podnieść się do góry. Jak skręcisz to na beton coś musi puścić. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 I zamontowany: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Na wylot pawęż, czy wkręty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Chciałem wkręty ale nie polecali. Dałem 5mm nierdzewkę na wylot. W otwór i pod prowadnicę uszczelniacz dekarski przezroczysty.od środka nakrętki kołpakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Podeślij jak możesz fotę z przodu prowadnicy oraz od wewnątrz pawęży. Chyba, że już w domu piwko sączysz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Piwa nie pije bo mi szkodzi. Vodeczka juz nie i o 17 zaczynam...Nie wiele jest do oglądania: http://czerwiensk.net/fotki/prowadnica01.jpghttp://czerwiensk.net/fotki/prowadnica02.jpghttp://czerwiensk.net/fotki/prowadnica03.jpghttp://czerwiensk.net/fotki/prowadnica04.jpghttp://czerwiensk.net/fotki/prowadnica05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Czyli wierciłeś na śruby w pawęży? Śrubki są w komplecie wraz z uchwytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Teoche się mało miejsca na kółka zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Nie śrub nie było w komplecie koszt śruby to 30 gr + nakrętka 20gr + podkładki po groszu... Kołek nie posiadam ponton mały noszę pod pachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bob61 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Czyli wierciłeś na śruby w pawęży? Śrubki są w komplecie wraz z uchwytem? W pływaku się bał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Czy ktoś używa w łodzi ALUMINIOWEJ uchwytu firmy RAM (na przyssawkę) do przetwornika? Jak się sprawdza, czy się nie odkleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Jutro zabieram się za montaż uchwytu przetwornika na pontonie, ten ogólnie znany i polecany z allegro...Zastanawia mnie na jakiej wysokości od dna łodzi/pontonu ustawiacie przetwornik?Ostatnio w internetach znalazłem sprzeczne informacje do tego jakie powinno być optymalne ustawienie przetwornika..Do tej pory myślałem, że przetwornik powinien być w połowie jak kończy się dno łodzi ( obrazek po lewej stronie ).. i tak miałem zamiar montować..A tu się okazuje, że niekoniecznie to jest dobry pomysł... i teraz sam nie wiem Jak macie u siebie?http://www.sternmate.com/Where.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 No to ja też zamówiłem do Kolibra ten uchwyt z Allegro. Gość jest mega szybki, ledwo dostał kasę z payu i od razu wysłał paczkę. Teraz jak przyjdzie, to podłączam się do pytania - na jakiej wysokości to założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Ja założyłem jak na foto powyżej i jest jakiś problem. Powyżej 10km/h mi nie pokazuje nic. Ale to pewnie ustawienie wysokości. Może w niedziele jak wytrzezwieje pojadę popływać sam i ustawić. Wezmę kamerę i pokaże jak się zachowuje przy 30km... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) A ja nie mogę sobie poradzić z tym oto uchwytem...jak go przykręcam do paweży łódki to jak dokręcam długą śrubę to ta górna część ściskajaca unosi sie do gory pod kątem i nie da sie go przykrecic zeby bylo prosto. Ta boczna srubka nie jest w stanie tak przytrzymac zeby sie ta czesc sciskajaca nie podnosila...moze cos zle robie... Edytowane 22 Marca 2018 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Spróbuj tak : Odkręć śrubę dociskającą na maxa, poluzuj tą górną, wsadź na pawęź, wtedy tą "część ściskającą" zsuń na szerokość pawęźy (niech wyjdzie przodem) i wtedy dokręć tą górną śrubę, dokręć śrubę do pawęży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Ja założyłem jak na foto powyżej i jest jakiś problem. Powyżej 10km/h mi nie pokazuje nic.Ale to pewnie ustawienie wysokości. Może w niedziele jak wytrzezwieje pojadę popływać sam i ustawić. Wezmę kamerę i pokaże jak się zachowuje przy 30km...i co kolego, udało się coś ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Niestety. Temat odłożony. Miałem pływać w niedziele ale zapomniałem że mamy zawody i musiałem na nich być (jestem w zarzadzie).Do domu dotarłem o 14 i zamiast wyciągnąć ponton wyjąłem flaszkę... Ale kamera naszykowana. Ponton zatankowany, może się uda przed świętami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Niestety. Temat odłożony. Miałem pływać w niedziele ale zapomniałem że mamy zawody i musiałem na nich być (jestem w zarzadzie).Do domu dotarłem o 14 i zamiast wyciągnąć ponton wyjąłem flaszkę... Ale kamera naszykowana. Ponton zatankowany, może się uda przed świętami... W sumie w piątek post to się powinno udać...ale z drugiej strony z wysokiego drzewa się nie skacze... tylko schodzi powoli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) takie cuda znalazłem u naszych południowych sąsiadów poszukując czegoś co utrzyma duzy przetwornik Totalscan na łodzihttps://www.mlsport.cz/echoloty-a-sonary/celokovovy-drzak-sondy-echolotu-lowrance https://www.sportsrybareni.cz/eshop/drzak-sondy-zinek/p-3995404.xhtml Edytowane 29 Marca 2018 przez wedkarski365 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 ktos tu na jb podobne samorobki rzezbil i oferowal..., duze przetworniki i sztyca + predkosc powyzej 8kmh to wyzwanie. sam uzytkuje 2 przetworniki 1 wiekszy od totalscan. Po 2 sezonach smiem tweirdzi , ze jesli maja byc na sztycy , to najlepszym rozwiazaniem jest ,jesli sztyca ma dwa punkty wsparcia...gorny uchwyt trzyma , a dolny stabilizuje, zapobiega odginaniu , obkrecaniu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Czy ktoś używa w łodzi ALUMINIOWEJ uchwytu firmy RAM (na przyssawkę) do przetwornika? Jak się sprawdza, czy się nie odkleja? ram.jpgW sprawie przyssawek i zdania o nich najlepiej wypowie się kolega @Wujek Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 takie cuda znalazłem u naszych południowych sąsiadów poszukując czegoś co utrzyma duzy przetwornik Totalscan na łodzihttps://www.mlsport.cz/echoloty-a-sonary/celokovovy-drzak-sondy-echolotu-lowranceCiekawy patent z tą kulą, zdecydowanie umożliwia najłatwiejsze wyregulowanie w pionie przetwornika.Mocowanie jedynie zbyt płytkie i wąskie na lodzie dwu płaszczowe z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi