Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

no właśnie, a w sumie to chyba żadna filozofia zaprojektować dobry uchwyt

tu kolejne wynalazki https://www.fishntech.com/sully_transducer_brackets.html

choć wg mnie wystarczy użyć/przerobić uchwyt Jaxon PZ-HA004, tak aby można go mocować  dwóch płaszczyznach do profilu aluminiowego i ogarnie większość burt i ruf na łodziach, jakby ktoś miał umiejętności i warsztat (których ja nie posiadam) niech da znać

145%20024_PZ-HA004.jpg

Edytowane przez wedkarski365

• 0

W sprawie przyssawek i zdania o nich najlepiej wypowie się kolega @Wujek

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Pewnie na samej przyssawce był przetwornik. tak? 

U mnie przyssawka zdaje egzamin, ale dociska ją jeszcze sztyca

.

Edytowane przez sajdol1

• 0

W sumie w piątek post to się powinno udać...

ale z drugiej strony z wysokiego drzewa się nie skacze... tylko schodzi powoli.... 

Dziś się udało.

Wiem czemu za pierwszym razem nic nie pokazywało w ślizgu. Przetwornik był za wysoko i w ślizgu był nad wodą. Za to nie stawił oporu i nie chlapał (1 minuta filmu).

Ale najważniejsze że do pontonu nie chlapie, tylko na balon za pawężą, jest git majonez. Bedę jeszcze kombinował z wysokością.

• Like 4

• 0

I zamontowany:

uchwyt_echo.jpg

Witam

Posiadam mocowanie przetwornika z powyższego zdjęcia ,ale po wsunięciu i dokręceniu blachy z przetwornikiem kosi ją względem prowadnicy .

Pytanie do posiadaczy w.w.  mocowania . - Czy też tak macie i  ewentualnie jak to żeście rozwiązali ?

• 0

Dziś się udało.

Wiem czemu za pierwszym razem nic nie pokazywało w ślizgu. Przetwornik był za wysoko i w ślizgu był nad wodą. Za to nie stawił oporu i nie chlapał (1 minuta filmu).

Ale najważniejsze że do pontonu nie chlapie, tylko na balon za pawężą, jest git majonez. Bedę jeszcze kombinował z wysokością.

https://youtu.be/h-A2W0ksbvU

No i bomba. To teraz pochwal się na jakiej wysokości masz umiejscowiony uchwyt (część przykręcaną do pawęży). Dzięki!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witam

Posiadam mocowanie przetwornika z powyższego zdjęcia ,ale po wsunięciu i dokręceniu blachy z przetwornikiem kosi ją względem prowadnicy .

Pytanie do posiadaczy w.w.  mocowania . - Czy też tak macie i  ewentualnie jak to żeście rozwiązali ?

U mnie było prościutto.

Pisz do sprzedawcy

• Like 1

• 0

No i bomba. To teraz pochwal się na jakiej wysokości masz umiejscowiony uchwyt (część przykręcaną do pawęży). Dzięki!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Na stronie 24 masz foto. Prowadnica równo z materiałem z dna. Czyli ok 4cm powyżej.

http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/?p=2347072

U mnie było prościutto.

Pisz do sprzedawcy

U mnie też jest prosto.
  • Like 1

• 0

Ciekawy patent z tą kulą, zdecydowanie umożliwia najłatwiejsze wyregulowanie w pionie przetwornika.

Mocowanie jedynie zbyt płytkie i wąskie na lodzie dwu płaszczowe z tworzywa.

Piotr, jest jeden problem z tym oprócz spraw materiałowych. Do regulacji musisz się przemieścić na łodzi, potem wracasz na miejsce i cała regulacja poszła.....na ryby.

Ciekawe, czy jest tam choćby prosta, oczkowa poziomica wklejona- pomogła by nieco.

• 0

Zakupiłem tę szynę z kwasówki z alllegro, bardzo pomysłowe, solidne i estetyczne wykonanie. Musze wiercić w laminacie (wigry 355). No i oczywiście uszczelnić, wiadomo sika 221. Ale potrzebuje z 10ml, a kupić trzeba kartusz 300ml i to jeszcze wysyłkowo. Bo w mojej mieścinie nie do dostania. Czy jest może jakiś substyt  zbliżony właściwościami, do dostania w marketach budowlanych typu obi, mrówka, brico ? Najlepiej by było w mniejszym opakowaniu, ale to już pewnie marzenia... :rolleyes:

• 0

Mam akwarium 400 litrów ma już 18 lat i trzyma. Ale szyby nie pracują, nie odklei się na pracującej łodzi?

Spróbuj uszczelniacza dekarskiego (do dostania w każdym sklepie budowlanym). Ostatnio usuwałem 10 letni z połączenia plastiku z parapetem kamiennym. Trzyma dziadostwo strasznie mocno a do tego jest bardzo elastyczne. O wiele łatwiej usuwa się silikon sanitarny bo twardnieje z czasem.

Dlatego swój w pontonie przykleiłem właśnie na to, on wydaje się ciągle tłusty przez co odpycha wodę i jest w kilku kolorach (u mnie walał sie przezroczysty po domu).

• Like 1