Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) no właśnie, a w sumie to chyba żadna filozofia zaprojektować dobry uchwyt tu kolejne wynalazki https://www.fishntech.com/sully_transducer_brackets.html choć wg mnie wystarczy użyć/przerobić uchwyt Jaxon PZ-HA004, tak aby można go mocować dwóch płaszczyznach do profilu aluminiowego i ogarnie większość burt i ruf na łodziach, jakby ktoś miał umiejętności i warsztat (których ja nie posiadam) niech da znać Edytowane 29 Marca 2018 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Macie jakiś sprytny patent na zamocowanie dwóch przetworników obok siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Macie jakiś sprytny patent na zamocowanie dwóch przetworników obok siebie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Kawałek płaskownika aluminiowego na sztycy . Ja tak mam. Bądź szpilka nagwintowana dluga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Kawałek płaskownika aluminiowego na sztycy . Ja tak mam. Bądź szpilka nagwintowana dlugaChciałbym mieć je zamontowane na jakimś ruchomym ale solidnym uchwycie z możliwością demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) W sprawie przyssawek i zdania o nich najlepiej wypowie się kolega @Wujek Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaPewnie na samej przyssawce był przetwornik. tak? U mnie przyssawka zdaje egzamin, ale dociska ją jeszcze sztyca. Edytowane 29 Marca 2018 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 W sumie w piątek post to się powinno udać...ale z drugiej strony z wysokiego drzewa się nie skacze... tylko schodzi powoli.... Dziś się udało.Wiem czemu za pierwszym razem nic nie pokazywało w ślizgu. Przetwornik był za wysoko i w ślizgu był nad wodą. Za to nie stawił oporu i nie chlapał (1 minuta filmu).Ale najważniejsze że do pontonu nie chlapie, tylko na balon za pawężą, jest git majonez. Bedę jeszcze kombinował z wysokością. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek-73 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 I zamontowany:WitamPosiadam mocowanie przetwornika z powyższego zdjęcia ,ale po wsunięciu i dokręceniu blachy z przetwornikiem kosi ją względem prowadnicy . Pytanie do posiadaczy w.w. mocowania . - Czy też tak macie i ewentualnie jak to żeście rozwiązali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Macie jakiś sprytny patent na zamocowanie dwóch przetworników obok siebie ?Może się powtarzam ale jak na dwa przetworniki to proszę: https://youtu.be/NgV5RhWj86E Spokojnie przkrecisz dwa na takiej płytce Edytowane 31 Marca 2018 przez kuko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Dziś się udało.Wiem czemu za pierwszym razem nic nie pokazywało w ślizgu. Przetwornik był za wysoko i w ślizgu był nad wodą. Za to nie stawił oporu i nie chlapał (1 minuta filmu).Ale najważniejsze że do pontonu nie chlapie, tylko na balon za pawężą, jest git majonez. Bedę jeszcze kombinował z wysokością.https://youtu.be/h-A2W0ksbvUNo i bomba. To teraz pochwal się na jakiej wysokości masz umiejscowiony uchwyt (część przykręcaną do pawęży). Dzięki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 WitamPosiadam mocowanie przetwornika z powyższego zdjęcia ,ale po wsunięciu i dokręceniu blachy z przetwornikiem kosi ją względem prowadnicy . Pytanie do posiadaczy w.w. mocowania . - Czy też tak macie i ewentualnie jak to żeście rozwiązali ?U mnie było prościutto.Pisz do sprzedawcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 No i bomba. To teraz pochwal się na jakiej wysokości masz umiejscowiony uchwyt (część przykręcaną do pawęży). Dzięki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Na stronie 24 masz foto. Prowadnica równo z materiałem z dna. Czyli ok 4cm powyżej. http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/?p=2347072U mnie było prościutto.Pisz do sprzedawcyU mnie też jest prosto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Fajnie, dzięki serdeczne! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Kolego @Tresor a jak zamontowałeś szynę od przetwornika wierciłeś dzióry na śruby i dawałeś jakieś uszczelnienie czy na klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ludzie czy wy nie umiecie czytać? Cofnij się 2 strony i wszystko masz opisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ciekawy patent z tą kulą, zdecydowanie umożliwia najłatwiejsze wyregulowanie w pionie przetwornika.Mocowanie jedynie zbyt płytkie i wąskie na lodzie dwu płaszczowe z tworzywa.Piotr, jest jeden problem z tym oprócz spraw materiałowych. Do regulacji musisz się przemieścić na łodzi, potem wracasz na miejsce i cała regulacja poszła.....na ryby.Ciekawe, czy jest tam choćby prosta, oczkowa poziomica wklejona- pomogła by nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ech, mam tego świadomość, już o tym pisałem przy tym uchwycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zakupiłem tę szynę z kwasówki z alllegro, bardzo pomysłowe, solidne i estetyczne wykonanie. Musze wiercić w laminacie (wigry 355). No i oczywiście uszczelnić, wiadomo sika 221. Ale potrzebuje z 10ml, a kupić trzeba kartusz 300ml i to jeszcze wysyłkowo. Bo w mojej mieścinie nie do dostania. Czy jest może jakiś substyt zbliżony właściwościami, do dostania w marketach budowlanych typu obi, mrówka, brico ? Najlepiej by było w mniejszym opakowaniu, ale to już pewnie marzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Już kiedyś pisałem silikon akwarystyczny. W sprzedaży występują tuby w kilku rozmiarach. Natomiast jeśli chodzi o proces starzenia się kleju, to akwaria sklejone zgodnie ze sztuką wytrzymują próbę szczelności niekiedy nawet ponad 10 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Mam akwarium 400 litrów ma już 18 lat i trzyma. Ale szyby nie pracują, nie odklei się na pracującej łodzi?Spróbuj uszczelniacza dekarskiego (do dostania w każdym sklepie budowlanym). Ostatnio usuwałem 10 letni z połączenia plastiku z parapetem kamiennym. Trzyma dziadostwo strasznie mocno a do tego jest bardzo elastyczne. O wiele łatwiej usuwa się silikon sanitarny bo twardnieje z czasem.Dlatego swój w pontonie przykleiłem właśnie na to, on wydaje się ciągle tłusty przez co odpycha wodę i jest w kilku kolorach (u mnie walał sie przezroczysty po domu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Nie przejrzałem 26 poprzednich stron więc pytanko : używał ktoś na przyssawce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Nie przejrzałem 26 poprzednich stron więc pytanko : używał ktoś na przyssawce ?Tak PozdrawiamDaniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 TakI mam jasność, można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ja jak mam "pomrocznosc jasna " to staram się nie wchodzić na forum ... tylko czy twoja JASNOSC jest pomroczna ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ja jak mam "pomrocznosc jasna " to staram się nie wchodzić na forum ... tylko czy twoja JASNOSC jest pomroczna ? Nie było pomroczności jasnej ani choroby filipińskiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi