Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Łódka prawie przygotowana do nowego sezonu . Dwa przetworniki umieszczone na rufie GT-40 i boczny GT-52 WERTYKALNY.Czekam na nowa 9" jednostkę GARMIN STRIKER SV Plus. A tak to wygląda : ... oczywiście elektryk w postaci MINKOTA 55 lbs MAXIMIZER też jest ... Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Przyjemna łajba. Nawet zazdroszczę [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Mam i ja[emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thibar Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Łódka prawie przygotowana do nowego sezonu . Dwa przetworniki umieszczone na rufie GT-40 i boczny GT-52 WERTYKALNY.Czekam na nowa 9" jednostkę GARMIN STRIKER SV Plus. A tak to wygląda : SKYLLA Z 2 PRZETWORNIKAMI 002.jpg SKYLLA Z 2 PRZETWORNIKAMI 012.jpg SKYLLA Z 2 PRZETWORNIKAMI 003.jpg SKYLLA Z 2 PRZETWORNIKAMI 011.jpg SKYLLA Z 2 PRZETWORNIKAMI 005.jpg ... oczywiście elektryk w postaci MINKOTA 55 lbs MAXIMIZER też jest ...Mariusz , widać różnice miedzy wspominanymi przez Ciebie przetwornikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) http://b2b.ram-baltic.pl/product-pol-4396-RAM-MOUNT-PODWOJNA-PRZYSSAWKA-TWIST-LOCK-O-SREDNICY-3-3-CALA-POLACZONA-ADAPTEREM.htmlUżywaliście coś takiego ? W czeluści interenetu kilka dni temu znalazłem taki uchwyt i bardzo dobre opinie , że trzyma nawet przy szybszym przemieszczaniu - rzekomo daje radę z Totalscanem przy 30 kilku km/h... Ile w tym prawdy - nie wiem ? Używał ktoś coś takiego ? Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Na.aledrogo widziałem też na 3 przystawki ale chyba z 400zl... Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Mariusz , widać różnice miedzy wspominanymi przez Ciebie przetwornikami?Wejdź na wątek "Garmin striker" tam wszystko jest opisane prze zemnie i kilku innych.Tak , jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Mam i ja[emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Masz palajstikowy motylek? Ten do regulacji wysokości? Tab było oryginalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 tam widać 3 plastikowe motylki ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ale te 2 pozostałe nie są częścią uchwytu tylko przetwornika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ha! Wprawne oko wychwyciło lekki "tjunink" ustrojstwa...Motylek został zastąpiony takim ponieważ jesienią byłoby trudno zgrabiałymi paluchami coś tam regulować przy tym oryginalnym metalowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Te plastiki mocne? Na zimnym jak za mocno dokrecisz nie strzelą? Ja tam wole spawanie od palajstiku. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Nakrętki tylko są plastikowe, rdzeń (gwint) są metalowe także bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Tak wiem. I lubi puścić na łączeniu metal - plastik dlatego pisałem że wolę spawane. Ale ja jakoś tak mam, ze ciągle śruby ukręcam stąd moje obawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Motałem ,motałem i wymotałem dwa przetworniki na rufie. Obydwa z możliwością regulacji góra dół i obrotem 360 stopni. Wykorzystane dwa uchwyty firmy ja..n i dorobiłem dwie tuleje z rury kwasówki . Resztę widać na foto ,jak wrócę z roboty to mogę wstawić więcej fotek dla ewentualnych zainteresowanych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Swoja droga, po co wam te uchwyty przy jednostkach ktore nie sa skladane do pokrowca ? ;] Przeciez to mozna bezposrednio do lodzi (lub z podkladka) montowac. Takie pałąki lubia wibrowac jak sie plynie. Nie wspomne o tym ze sam przetwornik moze sie za mocno wychylac do tylu a tak to blokuje go rufa lodzi Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fred88 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Po to jest uchwyt, żeby przetwornik można było schować do pokrowca... Echo też zostawiasz na łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Po to jest uchwyt, żeby przetwornik można było schować do pokrowca...Echo też zostawiasz na łodzi? Nie, ale przetwornik tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Motałem ,motałem i wymotałem dwa przetworniki na rufie. Obydwa z możliwością regulacji góra dół i obrotem 360 stopni. Wykorzystane dwa uchwyty firmy ja..n i dorobiłem dwie tuleje z rury kwasówki . Resztę widać na foto ,jak wrócę z roboty to mogę wstawić więcej fotek dla ewentualnych zainteresowanych. Bardzo dobre rozwiązanie , muszę coś podobnego zrobić przy swojej łódce z tym że wymyślić aby przekładać do pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Tak wiem. I lubi puścić na łączeniu metal - plastik dlatego pisałem że wolę spawane.Ale ja jakoś tak mam, ze ciągle śruby ukręcam stąd moje obawy. Może za dużą krzepę masz , tak poza tym też uważam że metal - plastik w końcu puści , spaw to spaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Bardzo dobre rozwiązanie , muszę coś podobnego zrobić przy swojej łódce z tym że wymyślić aby przekładać do pontonuDa radę to zrobić ,mam nawet wstępnie rozrysowany taki montaż uniwersalny gdzie przetwornik z uchwytem będzie przepinany. A na łodzi zostawiam przetworniki ,akumulator,silnik i masę innych pierdoletów których nie chce mi się nosić. Po rybach do garażu pod domem i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 ostatnio znalazłem magnetyczne mocowania do przetworników, sklep jest za wielką wodą i wychodzi kilkaset złotych komplet ale pomysł jest ciekawyhttps://www.fishfindermounts.com/transducer-mounts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Ja używam przyssawkę z ram mount i jestem bardzo zadowolony. 35km/h z totalscanem i jeszcze nic nie odpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 mozna jakis magnes neodymowy i cos kombinowac. ale to rozwiazanie raczej na male predkosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacques Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ja używam przyssawkę z ram mount i jestem bardzo zadowolony. 35km/h z totalscanem i jeszcze nic nie odpadło.można prosić kolegę o jakieś zdjęcia tego mocowaniaz góry dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi