Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

można prosić kolegę o jakieś zdjęcia tego mocowania

z góry dziękuję

Ja do tego dokupiłem jedno calowe ramię z okrągłymi podstawami.

Cyknę zdjęcie jak znajdę chwilę, ale niestety totalny brak czasu na tę chwilę

• 0

Witam.

Najnowsza wersja uchwytu do przetwornika.

Dzialanie bardzo dobre, w "slizgu" :D  troszkę przekrzywił się ,ale wskazuje wszystko dobrze.

Awaria oryginalnego uchwytu i trzeba się było ratować jak Adam Słodowy  ;)  :D

Kłaniam się Marian.

post-51629-0-54139600-1526629910_thumb.jpg

post-51629-0-38655200-1526629921_thumb.jpg

• Like 4

• 0

Pod totalscana lepiej brać 1,5" ramię. Jeżeli chcesz mocować na krótko to spokojnie da radę z dużą prędkością. Uchwyt swoje kosztuje ale wygląda dobrze, jest mały i szybko się go montuje , no i dobrze trzyma.

• Like 1

• 0

No dobra zrobiłem solidny uchwyt. Z uwagi że coraz częściej pływam na szybkiej łódce i jaxonowski uchwyt nie wyrabia, jednak GT40 swoje waży. Zestaw jak najbardziej mobilny. Jedyny mankament będzie jak trzeba przykręcić na boku łodzi, potrzebna będzie podkładka z deski ale to do ogarnięcia.

Jutro testy wodne jak pogoda pozwoli.

post-46177-0-34543500-1527000018_thumb.jpg

post-46177-0-84798700-1527000026_thumb.jpg

post-46177-0-71361100-1527000036_thumb.jpg

post-46177-0-43822000-1527000047_thumb.jpg

post-46177-0-69048100-1527000059_thumb.jpg

• Like 4

• 0

takie cuda znalazłem u naszych południowych sąsiadów poszukując czegoś co utrzyma duzy przetwornik Totalscan na łodzi

https://www.mlsport....holotu-lowrance

Ciekawy patent z tą kulą, zdecydowanie umożliwia najłatwiejsze wyregulowanie w pionie przetwornika.

Mocowanie jedynie zbyt płytkie i wąskie na lodzie dwu płaszczowe z tworzywa.

Dzięki za patent (choć inaczej podszedłem do mocowania jak widać- u mnie większa moc :) ), imadełko za 40zł, po drodze złomowisko (po kabinowy uchwyt prysznica za 5zł) i będzie coś w tym stylu  :)

imadlo1.jpg      imadlo2.jpg

Z zakończeniem czekam na dostawę echa.

Edytowane przez ObraFM
  • Like 1

• 0

Witam

Przeczytałem temat.

Łowię tylko na wypożyczonych łódkach więc w grę wchodzi montaż przenośny.

Teraz pływam na  grubszym Jaxonie, ale przetwornik  malutki z odległych czasów. Chcialbym przesiąść się o kilka klas wyżej(Helix 7lub 9 lub10-czy różnią się wielkością przetworniki w tych modelach?

Jeśli nie to szarpnąłbym się nawet na  10-kę.Ale czy da się z tym plywać na sztycy Jaxona?(co pewnie ważne na 2,5konnym silniku czyli bez szybkich przelotów)

• 0

Tak 320

Mam obawy ( po wielu negatywnych opiniach) czy nie będzie wpadał w drgania/łapal luzy i nie popsuje to jakości obrazowania? Wszędzie piszą ,że zamocowanie przetwornika jest kluczowe, a ja  niestety mogę mieć tylko przenośny zestaw.

A ja po raz kolejny polecę patent z podwójną przyssawką z RAM MOUNT, można go sobie dodatkowo zabezpieczyć linką z karabińczykiem dla tych bardziej bojaźliwych ale prawidłowo zamocowany nie ma prawa odpaść. Póki co na 20 kilka wypadów i pływanie po prawie 40 km/h ani razu go nie zgubiłem.

Cena też niewiele droższa od tego Dżeksona, nie wpada w drgania, nie zostawia śladu i szybkie w montażu i demontażu - szczególnie jeśli chodzi o montowanie na lakierowanej / laminowanej powierzchni. Trzyma jak głupie. W niedzielę będę na wodzie i wrzucę zdjęcia i film jak to się sprawuje na wodzie... 

Dodam że jakość odczytu jest bardzo dobra 

Pozdrawiam

Marcin

• 0

Jeśli nie to szarpnąłbym się nawet na 10-kę.Ale czy da się z tym plywać na sztycy Jaxona?(co pewnie ważne na 2,5konnym silniku czyli bez szybkich przelotów)

Bez najmniejszego problemu.

Ja tak używam już drugi sezon, zamiennie z innymi mocowaniami, ale to jest jako główne

Pozdrawiam

Daniel