Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 można prosić kolegę o jakieś zdjęcia tego mocowaniaz góry dziękuję Ja do tego dokupiłem jedno calowe ramię z okrągłymi podstawami. Cyknę zdjęcie jak znajdę chwilę, ale niestety totalny brak czasu na tę chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marian-56 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Witam.Najnowsza wersja uchwytu do przetwornika.Dzialanie bardzo dobre, w "slizgu" troszkę przekrzywił się ,ale wskazuje wszystko dobrze.Awaria oryginalnego uchwytu i trzeba się było ratować jak Adam Słodowy Kłaniam się Marian. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Bałbym się z tego wędkować:/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Nooo level hardcore! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Szacun kolego @marian-56 za improwizację w trudnych warunkach i odwagę pływania na tej jednostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marian-56 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 WitamDziękuję i ryby łowią się z tej jednostki pływające. Kłaniam się Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 można prosić kolegę o jakieś zdjęcia tego mocowaniaz góry dziękujęUchwyt wygląda tak , niestety nie mam zdjęcia z przymocowanym przetwornikiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 taki zestaw ze 300 zł wychodzi chyba, nie wystarczy sama podwójna przyssawka bez tego ramienia i dwóch podstawek kulowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 A jak człowiekowi leżą uchwyty to po co kolejne kupować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 A jak człowiekowi leżą uchwyty to po co kolejne kupować ?ok, jak się ma to pewnie, pytam bo sam się zastanawiam czy przerabiać uchwyt do szyb czy kupić podwójna przyssawkę RAMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Pod totalscana lepiej brać 1,5" ramię. Jeżeli chcesz mocować na krótko to spokojnie da radę z dużą prędkością. Uchwyt swoje kosztuje ale wygląda dobrze, jest mały i szybko się go montuje , no i dobrze trzyma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 na jakiej powierzchni mocujesz ten uchwyt RAMa? laminat czy aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Laminat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 No dobra zrobiłem solidny uchwyt. Z uwagi że coraz częściej pływam na szybkiej łódce i jaxonowski uchwyt nie wyrabia, jednak GT40 swoje waży. Zestaw jak najbardziej mobilny. Jedyny mankament będzie jak trzeba przykręcić na boku łodzi, potrzebna będzie podkładka z deski ale to do ogarnięcia. Jutro testy wodne jak pogoda pozwoli. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObraFM Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) takie cuda znalazłem u naszych południowych sąsiadów poszukując czegoś co utrzyma duzy przetwornik Totalscan na łodzi https://www.mlsport....holotu-lowranceCiekawy patent z tą kulą, zdecydowanie umożliwia najłatwiejsze wyregulowanie w pionie przetwornika.Mocowanie jedynie zbyt płytkie i wąskie na lodzie dwu płaszczowe z tworzywa.Dzięki za patent (choć inaczej podszedłem do mocowania jak widać- u mnie większa moc ), imadełko za 40zł, po drodze złomowisko (po kabinowy uchwyt prysznica za 5zł) i będzie coś w tym stylu Z zakończeniem czekam na dostawę echa. Edytowane 22 Maja 2018 przez ObraFM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 WitamPrzeczytałem temat.Łowię tylko na wypożyczonych łódkach więc w grę wchodzi montaż przenośny.Teraz pływam na grubszym Jaxonie, ale przetwornik malutki z odległych czasów. Chcialbym przesiąść się o kilka klas wyżej(Helix 7lub 9 lub10-czy różnią się wielkością przetworniki w tych modelach?Jeśli nie to szarpnąłbym się nawet na 10-kę.Ale czy da się z tym plywać na sztycy Jaxona?(co pewnie ważne na 2,5konnym silniku czyli bez szybkich przelotów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Jaki to grubszy jaxon? Aes 320? Jeśli tak to da się Edytowane 4 Lipca 2018 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Tak 320Mam obawy ( po wielu negatywnych opiniach) czy nie będzie wpadał w drgania/łapal luzy i nie popsuje to jakości obrazowania? Wszędzie piszą ,że zamocowanie przetwornika jest kluczowe, a ja niestety mogę mieć tylko przenośny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Da się. Miałem 2 Przetwornik I na tej sztycy. Do 10kmh jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Tak 320Mam obawy ( po wielu negatywnych opiniach) czy nie będzie wpadał w drgania/łapal luzy i nie popsuje to jakości obrazowania? Wszędzie piszą ,że zamocowanie przetwornika jest kluczowe, a ja niestety mogę mieć tylko przenośny zestaw.A ja po raz kolejny polecę patent z podwójną przyssawką z RAM MOUNT, można go sobie dodatkowo zabezpieczyć linką z karabińczykiem dla tych bardziej bojaźliwych ale prawidłowo zamocowany nie ma prawa odpaść. Póki co na 20 kilka wypadów i pływanie po prawie 40 km/h ani razu go nie zgubiłem.Cena też niewiele droższa od tego Dżeksona, nie wpada w drgania, nie zostawia śladu i szybkie w montażu i demontażu - szczególnie jeśli chodzi o montowanie na lakierowanej / laminowanej powierzchni. Trzyma jak głupie. W niedzielę będę na wodzie i wrzucę zdjęcia i film jak to się sprawuje na wodzie... Dodam że jakość odczytu jest bardzo dobra PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Jeśli nie to szarpnąłbym się nawet na 10-kę.Ale czy da się z tym plywać na sztycy Jaxona?(co pewnie ważne na 2,5konnym silniku czyli bez szybkich przelotów)Bez najmniejszego problemu.Ja tak używam już drugi sezon, zamiennie z innymi mocowaniami, ale to jest jako główne PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 DziękujęPozostaje wysupłać zaskórniaki na tego Helixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Używa ktoś może z kolegów takiego rozwiązania? https://allegro.pl/uchwyt-do-echosondy-na-cylinder-pontonu-klej-i7407022493.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Takie coś to tylko na postoju... . Przy pływaniu są zakłócenia od falowania. Burtą na flaute bądź postój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bywalec84 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Witam, mam echo humminbird helix 5 DI, może ktoś mi polecić jakiś uchwyt przykręcany. Łódź mam zwykłą z tworzywa. Chciałbym na stałe przykręcić czujnik i tylko go składać podczas transportu, w sensie zmienić kąt. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi