Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jeżeli chodzi o wnękę w fox'ach, to wygląda ona tak: http://jerkbait.pl/topic/111687-mocowanie-przetwornika-lowrance-totalscan-pod-%C5%82odzi%C4%85-fox/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja ma u siebie na bocznej sztycy jak tutaj. Do 25 km/h daje radę, choć już zmienia kąt sztyca.Złożenie go do ślizgu to sekunda, rozłożenie pół sekundy. (poluzowanie lub zaciśniecie) Natomiast to ślizgu planuję na rufie umieść jakiś mały na stałe, tylko do pokazywania głębokości. Echo mam mobline, bo wędkuję na różnych łodziach, jak chcę na swojej, to te cztery śrubki muszę odkręcić od przenośnego i przykręcić do tego co na foto. Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 No tak to u mnie wygląda.Zagłębienie jest symetrycznie w linii kilu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 No tak to u mnie wygląda.Zagłębienie jest symetrycznie w linii kiluWnęka fajna, ale jak się scan boczny zachowuje gdy umieści się w niej przetwornik?Na oko to głębokość jest mniej więcej równa wysokości przetwornika z HB Helixa Mega 10.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Podkładkę dać ,by częściowo wypełnić i pozamiatane.Ja ostatnio eksperymentowałem z przetwornikiem totalscan umieszczonym w pontonie. Docisk z góry miałem za słaby i SI pozasłaniane trochę były, natomiast DI i zwykłe 2D bardzo dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 No tak to u mnie wygląda.Zagłębienie jest symetrycznie w linii kiluNo i tu wygląda to ok. U mnie jednak przed przetwornikiem będzie redan, który zrobiony jest z kątownika aluminiowego o boku 2 cm i dlatego zastanawiam się czy nie będzie to zakłócać odczytów sonaru poprzez zaburzenie przepływu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuko Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) W Twoim konkretnym przypadku warto przeprowadzić eksperyment z próbnym umieszczeniem przetwornika z boku i jeśli nic nie zasłania to masz odpowiedź.Sam ciekaw jestem. Kiedyś analizowałem jak "patrzy" sonda w opcji SI.Wiarygodnych specyfikacji z podaniem kątów praktycznie nie ma Wychodzi mi ze stożek jednak idzie (co oczywiste) na boki i co najważniejsze w po skosie w dół....A wez idz na jakiś pomost. Ustaw przetwornik w wodzie i jakąś blachą przesłaniaj jeden bok imitując linie dna swojej łodzi... Będziesz widział od jakiego momentu pojawią się zonki na ekranie. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez kuko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Ja jestem właśnie po "wodnych" testach. I wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym obrazku. Przetwornik Helixa ma boki usytuowane pod pewnym kątem i jeśli cokolwiek wejdzie w zakres 90 Stopni zaczyna zasłaniać obraz.Testowaliśmy na pomoście w taki sposób a sam przetwornik był zamocowany "na sztywno" https://zapodaj.net/51459b07b919d.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 A ja zamontowałem swój tak. Łódka z laminatu/ Ssawka wytrzymuje do 35 km/h. Tyle latam max . Zestaw gotowy z firmy RAMMOUNT. Polecam takie rozwiązanie. Bardzo mobilne,szybkie w demontażu i wytrzymuje szybkie Przeloty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Noryb2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 A ja zamontowałem swój tak. Łódka z laminatu/ Ssawka wytrzymuje do 35 km/h. Tyle latam max . Zestaw gotowy z firmy RAMMOUNT. Polecam takie rozwiązanie. Bardzo mobilne,szybkie w demontażu i wytrzymuje szybkie Przeloty. A jak się sprawuje w niskich temperaturach - listopad/grudzień? Te gumowe przyssawki nie tracą właściwości (nie twardnieją)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Odpowiem na to pytanie zimą. Prawdopodobieństwo że będzie gorzej trzymać jest, ale w tym momencie trzymają pieruńsko. Na zimę zamontuję na sztycy jak trzeba będzie. Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 A ja zamontowałem swój tak. Łódka z laminatu/ Ssawka wytrzymuje do 35 km/h. Tyle latam max . Zestaw gotowy z firmy RAMMOUNT. Polecam takie rozwiązanie. Bardzo mobilne,szybkie w demontażu i wytrzymuje szybkie Przeloty. Dasz jakiś namiar na miejsce zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Macie jakieś sprawdzone patenty na zamocowanie przetwornika z boku łodzi do verticala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Komu echo pokazuje ryby przy ponad 35 km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Komu echo pokazuje ryby przy ponad 35 km/h?Nikomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 NikomuWiem przecież. Ale jak nic nie widać, to można zawsze podnieść na zwykłym uchwycie i można być bogatszym o kilka setek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Witam. Co myślicie o takim rozwiązaniu dla Przetwornika Lowrance TotalScan od Elite TI ?Mam i używam takiego samego. Tak jak kolega wspominał. Musi być płaska powierzchnia. Ale za to 40km/h można z nim latać. Widziałem za 160 kilka złotych do ogarnięcia z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Komu echo pokazuje ryby przy ponad 35 km/h?ryb nie pokazuje, ale głębokość tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 glebokosc pokazuje , tylko ze im szybciej tym wieksze odstepy miedzy pingami i przydatne jest tylko czy sie nie wyplyca/poglebia. ryby tez pokaze jakies tam kreseczki pionowe:) napewno tak zebrane dane nie nadaja sie do tworzenia map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 glebokosc pokazuje , tylko ze im szybciej tym wieksze odstepy miedzy pingami i przydatne jest tylko czy sie nie wyplyca/poglebia. ryby tez pokaze jakies tam kreseczki pionowe:) napewno tak zebrane dane nie nadaja sie do tworzenia mapAle do szybszych przelotów wystarczy, gdzie przy zwykłej sztycy można zapomnieć (max co płynąłem to 15km/h i zgubiłem tyczkę). Osobiście śmigam z takim rozwiązaniem od początku sezonu i jeszcze nigdy nie zgubiłem przetwornika a byłem na wodzie kilkadziesiąt razy .Mam co prawda dodatkową linkę zabezpieczającą ale jak to mówią w razie "W" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Ja nie neguje tego uchwytu, bo ram mount robi solidne zabawki. Pisałem o prędkości i danych zbieranych/widoczynch na echosondzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Ech, chciałbym mieć wasze problemy......strefa ciszy zakichana....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Maciek możesz i w strefie ciszy Eko slizgiem pływać tylko fantazja i zdolność kredytowa ogranicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam_Cichy Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Mam i używam takiego samego. Tak jak kolega wspominał. Musi być płaska powierzchnia. Ale za to 40km/h można z nim latać. Widziałem za 160 kilka złotych do ogarnięcia z wysyłką. Zdecydowałem się na coś takiego: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Wrzucisz fotę po montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi