Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Mam silnik 3,5 kucyka i łódkę 390 cm. Za bardzo tym nie poszaleje To ja nie wiem czy ci ten uchwyt jest potrzebny [emoji6] Co prawda do super rzecz, ale do większych prędkości. Chyba, że masz w planie 20 KM, to na pewno Ci się przyda [emoji6] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 To ja nie wiem czy ci ten uchwyt jest potrzebnyPewnie dla wygody, żeby nie bujać się ze sztycą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Martin nie koniecznie do szybkich prędkości... uwierz mi że mnie ta blaszkę wygielo przy 10kmh. Z tym że z 2 przetwornikami... Także trzeba dobrze ustawić, bo opory są zaj...te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 @siarq Wygięło ci na elektryku? To kwasiak! Aż się wierzyć nie chce. Wiem jakie masz klocki założone, ale normalnie trudno uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Pewnie dla wygody, żeby nie bujać się ze sztycą.To się zgadza. Wiercisz, wkręcasz I się zapomina o uchwycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Przy okazji wkleję zdiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 To się zgadza. Wiercisz, wkręcasz I się zapomina o uchwycie.Wiem, mam taki sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 uchwyt_echo.jpg uchwyt_echo-1.jpgZdecydowałem się na coś takiego:Ten uchwyt to świetna robota. Mocny i pewny. Ja kupiłem 2 zestawy. Jedną szynę przymocowałem do sztycy jaxona , dzięki temu zyskałem możliwość szybkiej przepinki przetwornika do zestawu przenośnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Konrad Kurach Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Ten uchwyt to świetna robota. Mocny i pewny. Ja kupiłem 2 zestawy. Jedną szynę przymocowałem do sztycy jaxona , dzięki temu zyskałem możliwość szybkiej przepinki przetwornika do zestawu przenośnego. Witam gdzie można zakupić taki uchwyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Allegro, sprzedający to kiton51 napisz do niego jeśli aktualnie nie ma oferty to wystawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam_Cichy Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 To się zgadza. Wiercisz, wkręcasz I się zapomina o uchwycie.Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Konrad Kurach Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Allegro, sprzedający to kiton51 napisz do niego jeśli aktualnie nie ma oferty to wystawibardzo dzie bardzo ale to bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Uchwyty do przetworników, te z kwasówki, pojawiły się na allegro. Były 2 sztuki ale już nie ma . Zapewne kiton51 niedługo wstawi następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Konrad Kurach Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Uchwyty do przetworników, te z kwasówki, pojawiły się na allegro. Były 2 sztuki ale już nie ma . Zapewne kiton51 niedługo wstawi następne. Wystawił je dla mnie ale ktoś mnie ubiegł więcej już ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Polowałem na nie calutki tydzień. Dzwoniłem do gościa ale nie odbierał. No i udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Konrad Kurach Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Polowałem na nie calutki tydzień. Dzwoniłem do gościa ale nie odbierał. No i udało się. to Ty żeś zgarnął ostatnie 2 sztuki !!! chcesz jedną odsprzedać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Solidna robota, też polecam tech uchwyt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Szukam takiego lub podobnego uchwytu. Może ma ktoś namiar gdzie można go nabyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nasa Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Szukam takiego lub podobnego uchwytu. Może ma ktoś namiar gdzie można go nabyć? uchwyt lowrance.jpgJa mam takie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Gdzie montować totala na takiej rufie. Mam ten uchwyt od kitona51 Edytowane 28 Października 2018 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Musisz zobaczyć jak przebiega linia wody przy obciążeniu (jedna osoba na rufie + silnik + szpej), ale na oponach tego nie sprawdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Chodziło mi o umiejcowienie od środka łodzi do burty. Uchwyt ma prowadnicę więc głębość można wyregulować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Musisz zobaczyć jak zanurzona jest łódź przy ślizgu. I uważaj, bo ta regulacja wcale nie jest taka wysoka, a szkoda pawęży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Może to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Na YT jest pełno filmów z instrukcją montażu. Tyle, że każda łódź ma inne zanurzenie i to trzeba organoleptycznie sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi