Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Myślałem, że ten uchwyt kitona zamontuję przy samej krawędzi a tu widzę że jeden błąd i lipa bo i tak w trybie roboczym ducer będzie na ostatnim najniższym położeniu szyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Nie montuj go na sam koniec szyny docelowo do pływania. Zostaw sobie tolerancji trochę, bo zrobisz niepotrzebnie dziury w pawęży. Ja u siebie zamontowałem tak, że mam jeszcze po kilka cm ruchu. Weź pod uwagę, że nie zawsze będziesz miał tak samo obciążoną łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Czyli u Ciebie szyna wystaje poza krawędź dno-pawęż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Nie, ale jest kilka mm nad dnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 A to spoko. Tak zamierzałem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zet.11 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Witam, mam kilka pytań odnośnie przyssawki firmy Ram, nada się do pawęży pontonu? Wystarczy jedna czy celować w podwójną, jakiej średnicy wystarczy kulka 1, czy 1,5 cala? Dodam że do przetwornika od Striker a 5 cv.Warto zainwestować w ten patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Używam ze znacznie większym przetwornikiem niż ten Garmina, kluczem do sukcesu jest gładka powierzchnia w miejscu montażu. Patent jest ok, ale i tak dla świętego spokoju stosuję linkę bezpieczeństwa na wypadek odklejenia się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Ale czemu nie wkręcicie sobie tego uchwytu z allegro, o którym mowa w wątku wielokrotna była? Zapominacie o wszystkim, a szczególnie o stresie. Cena też dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Bo już ich chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 A pisał ktoś do gościa? Jak nie robi, to zrobię takie same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Telefonu nie odbiera dzwoniłem z 10 razy bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Spoko, zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zet.11 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Jak coś to się piszę na taki uchwyt, proszę o priv. Ram to droższa alternatywa i banalnie prosty montaż bez ingerencji w pawęż, linka asekuracyjna to nie jest problem. Przyssawka plus ramię plus element do przykręcenia przetwornika to wszystko na pawęż busha, zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Jak ktoś znajdzie ten uchwyt z decathlonu w promocji ( poniżej 150 zł) to proszę o info na priv. Widziałem go na żywo - jest mega. https://www.decathlon.pl/uchwyt-do-echosondy-pluggo-id_8389370.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JerryM Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Może na próbę kup sobie taką podwójną przystawkę do noszenia szyb w Castoramie . Jak tak zrobiłem 6 lat temu, przetnij rączkę w pół, do jednej z nich dokręć przetwornik.Pięć lat służył mi przy łódce z laminatu od roku pływam aluminiową - przy 50k/h trzyma jak wściekły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Jeśli ram i przyssawka to tylko podwójny. Koszt tyle co średniej jakości uchwyt. Super trzyma przy 1.5C wody jak i dużo cieplejszych. Używam cały sezon, nie żałuję zakupu. Dziur brak, montuję na jakiejkolwiek łódce, laminat, alu. Przetestowane w boju nawet przy 35 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 https://www.echolotzentrum-discount.de/SKRUBBES-Geberstangen Te są zajebiste ale cena typowo niemiecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 https://allegro.pl/uzytkownik/kiton51?order=mKiton wystawił kilka sztuk uchwytów jakby ktoś potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Uchwyt reling do sztyca z przetwornikiem. $12 Jak się nie złamie to będzie działał https://pl.aliexpress.com/item/2-Sztuk-Taca-Uchwyt-Stojak-na-Parasole-Przyn-ty-Po-ow-w-Krzes-o-Uchwyt-Fort/32851113135.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 https://allegro.pl/uzytkownik/kiton51?order=mKiton wystawił kilka sztuk uchwytów jakby ktoś potrzebował. Ten uchwyt da radę przy prędkościach do 50km/h? - ktoś używa z dużym przetwornikiem hb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Ten uchwyt da radę przy prędkościach do 50km/h? - ktoś używa z dużym przetwornikiem hb?Wytrzyma spokojnie,bez obaw ???? Edytowane 12 Stycznia 2019 przez urasenty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Takie coś sobie dziś zrobiłem. Pytanie dla mądrzejszych czy boczny będzie działać i nie będzie zakłóceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Powinien działać, chociaż umieszczanie przetwornika poniżej linii śruby to duże ryzyko wg mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Powinien działać, chociaż umieszczanie przetwornika poniżej linii śruby to duże ryzyko wg mnie.To najniższa pozycja, zawsze mogę podnieść.A równo z linią śruby nie będzie zakłóceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Kolega @Bartek_C tworzy cuda z kwasiaka, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi