Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Dwa przetworniki beda sie zaklucac w mniejszym lub wiekszym stopniuTo nie do końca tak.Wpinając jeden przetwornik w drugi za pomocą kabla Y tracisz jeden z kanałów SI w każdym z przetworników, Sztuką jest je spiąć tak, by pasowały odczytami do siebie= każdy z przetworników może pokazywać tylko jedną właściwą stronę.To trzeba sprawdzić na forach USA ,ale coś mi się kojarzy, że taki układ jest do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krynio79 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Witam i liczę na pomoc:) Pierwsze echo Garmin Striker Plus 9sv. z GT-40 i pierwsza łódka Gdzie i czym najlepiej zamontować przetwornik?Pływam na silniku elektrycznym 55Lbs Dać go zaraz przy pawęży i silniku z standardową sztycą?Czy RAM-MOUNT na tyle łódki i odsunąć jak najdalej od silnika?czy z boku ale tu burta ma 16 cm i chyba nie spotkałem takiej sztycy z takim uchwytem więc trzeba będzie samemu coś wykombinować?może są jakieś uchwyty na reling? Edytowane 23 Maja 2019 przez krynio79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Jak silnik nie będzie zawadzał o przetwornik przy skręcie, to możesz na sztycy. Zamontuj próbnie na sztycę + silnik, zakręć dookoła i będziesz wiedział, czy nie koliduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 A czemu nie zainstalujesz na silniku chyba kazdy garmin przychodzi z trolling motor mount Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krynio79 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) GT-40 podobno nie był przewidziany na silnikJak zamontuje blisko silnika nie będzie zakłóceń? Edytowane 23 Maja 2019 przez krynio79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 @sharkfishing - krynio79 ma rację. GT40,41,50,51 na pewno na silnik nie pasują. Po prostu są za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Psulek i tu jestes w bledzie Edytowane 23 Maja 2019 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Pasuje czy nie, ja nie chciałbym oglądać widoku z bocznego sonaru z przetwornika kręcącego się na silniku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 TG-DS-8.4 fits Garmin DownVü/SideVü Chirp xDucer GT40 | Transducer Shield and Saverhttps://www.transducershieldandsaver.com/product/tg-ds-8-4/Krynio tu masz juz jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Psulek i tu jestes w bledziesj,Sharkfishing - na upartego to można. Ale jak to ma być głowny i jedyny napęd kolegi, to słabo widzę montaż takiego kloca na silniku. Na sztycy może sobie podnieść lekko nad dno i opór praktycznie żaden. A tu spodzina +50% do pola przekroju i mało opłwowy kształk, ale każdy robi jak lubi. . Edytowane 23 Maja 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Tu masz racje najlepiej przykrecic do transom po prawej stronie patrzac od tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krynio79 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Jak zamontuje na sztycy przy silniku nie będzie zakłóceń i problemów z bocznym sonarem?elektryk będzie jedynym źródłem napędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Co to jest sztyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Wytłumaczę obrazkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Jak zamontuje na sztycy przy silniku nie będzie zakłóceń i problemów z bocznym sonarem?elektryk będzie jedynym źródłem napęduNa to pytanie nikt ci nie odpowie. Jeżeli to silnik z maxi, w szczególności chińczyk, to jest wysoce prawdopodobne, że będzie siał. Jeżeli bez maxi, to nie powinien mieć wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krynio79 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Silnik Haswing Osapian 55 lbs z maxi to chińczyk czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Silnik Haswing Osapian 55 lbs z maxi to chińczyk czy nie?Chińczyk. Generalnie dużo gorsze maksymizery niż np. w Minn Kota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Na Allegro pojawiły się uchwyty z nierdzewki o których była mowa wyżej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Dzięki kolego, właśnie zakupiłem jeden, zostały jeszcze 2.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 undre Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Robi ktoś jeszcze takie uchwyty? Bo u tego sprzedawcy dopiero jesienią będą, a przydałby się już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janus Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Wreszcie skończyłem. Niesłychanie stabilny uchwyt do przetwornika RV-100 (echosonda Raymarine Axiom PRO RVX 12) gotowy. Przetwornik może być montowany albo przodem do ruchu łodzi lub tyłem..Koszt1. Profil aluminiowy 1 metr 10,25 euro2. Dwie śróby z czpieniem 0,64 euro3. Dwie zaślepki 0,70 euro4. Ścisk stolarski 3 euroRazem 14,59 euro = 61 zł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Wreszcie skończyłem. Niesłychanie stabilny uchwyt do przetwornika RV-100 (echosonda Raymarine Axiom PRO RVX 12) gotowy. Przetwornik może być montowany albo przodem do ruchu łodzi lub tyłem..Koszt1. Profil aluminiowy 1 metr 10,25 euro2. Dwie śróby z czpieniem 0,64 euro3. Dwie zaślepki 0,70 euro4. Ścisk stolarski 3 euroRazem 14,59 euro = 61 zł Odnośnie zacisków stolarskich: http://jerkbait.pl/topic/129169-zalew-sulejowski-utopiony-przetwornik-garmin-gt40-z-kablem/?p=2617183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Na to pytanie nikt ci nie odpowie. Jeżeli to silnik z maxi, w szczególności chińczyk, to jest wysoce prawdopodobne, że będzie siał. Jeżeli bez maxi, to nie powinien mieć wpływu.Miałem zamontowany przetwornik na opaskach na silniku w Haswing Osapian 55 lbs z maxi nie było żadnych problemów z zakłóceniami - bardzo fajne się sprawdzało to rozwiązanie. Obecnie używam systemu borika i jest ok. Jak pływam po Warcie w trollu to montuje czujnik z przodu i dzięki temu mam czas by zareagować i nie zniszczyć śruby lub spodziny. Dodatkowo ma odczyt to co jest, a nie było. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Produkcja mojego kolegi do montażu na burcie, cel vertical Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Zdjęcie się nie załączyło Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez lesny01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi