Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dwa przetworniki beda sie zaklucac w mniejszym lub wiekszym stopniu

To nie do końca tak.

Wpinając jeden  przetwornik w drugi  za pomocą kabla Y tracisz jeden z kanałów SI w każdym z przetworników, Sztuką jest je spiąć tak, by pasowały odczytami do siebie= każdy z przetworników może pokazywać tylko jedną  właściwą stronę.

To trzeba sprawdzić na forach USA ,ale coś mi się kojarzy, że taki układ jest do ogarnięcia.

• 0

Witam i liczę na pomoc:)

Pierwsze  echo Garmin Striker Plus 9sv. z GT-40  i pierwsza łódka

post-54520-0-56006800-1558644941_thumb.jpg

Gdzie i czym najlepiej zamontować przetwornik?Pływam na silniku elektrycznym 55Lbs Dać go zaraz przy pawęży i silniku z standardową sztycą?Czy RAM-MOUNT na tyle łódki i odsunąć jak najdalej od silnika?czy z boku ale tu burta ma 16 cm i chyba nie spotkałem takiej sztycy z takim uchwytem więc trzeba będzie samemu coś wykombinować?może są jakieś uchwyty na reling?

Edytowane przez krynio79

• 0

Psulek i tu jestes w bledziesj,

Sharkfishing - na upartego to można. Ale jak to ma być głowny i jedyny napęd kolegi, to słabo widzę montaż takiego kloca na silniku. Na sztycy może sobie podnieść lekko nad dno i opór praktycznie żaden. A tu spodzina +50% do pola przekroju i mało opłwowy kształk, ale każdy robi jak lubi. .

Edytowane przez psulek

• 0

Jak zamontuje na sztycy przy silniku nie będzie zakłóceń i problemów z bocznym sonarem?elektryk będzie jedynym źródłem napędu

Na to pytanie nikt ci nie odpowie. Jeżeli to silnik z maxi, w szczególności chińczyk,  to jest  wysoce prawdopodobne, że będzie siał. Jeżeli bez maxi, to nie powinien mieć wpływu.

• 0

Wreszcie skończyłem. Niesłychanie stabilny uchwyt do przetwornika RV-100 (echosonda Raymarine Axiom PRO RVX 12) gotowy. Przetwornik może być montowany albo przodem do ruchu łodzi lub tyłem..

Koszt
1. Profil aluminiowy 1 metr 10,25 euro
2. Dwie śróby z czpieniem 0,64 euro
3. Dwie zaślepki 0,70 euro
4. Ścisk stolarski 3 euro
Razem 14,59 euro = 61 zł

post-61482-0-82301300-1563530441_thumb.jpg  post-61482-0-07405500-1563530457_thumb.jpg  post-61482-0-26560200-1563530478_thumb.jpg

• Like 3

• 0

Wreszcie skończyłem. Niesłychanie stabilny uchwyt do przetwornika RV-100 (echosonda Raymarine Axiom PRO RVX 12) gotowy. Przetwornik może być montowany albo przodem do ruchu łodzi lub tyłem..

Koszt

1. Profil aluminiowy 1 metr 10,25 euro

2. Dwie śróby z czpieniem 0,64 euro

3. Dwie zaślepki 0,70 euro

4. Ścisk stolarski 3 euro

Razem 14,59 euro = 61 zł

Odnośnie zacisków stolarskich:

http://jerkbait.pl/topic/129169-zalew-sulejowski-utopiony-przetwornik-garmin-gt40-z-kablem/?p=2617183

• 0

Na to pytanie nikt ci nie odpowie. Jeżeli to silnik z maxi, w szczególności chińczyk, to jest wysoce prawdopodobne, że będzie siał. Jeżeli bez maxi, to nie powinien mieć wpływu.

Miałem zamontowany przetwornik na opaskach na silniku w Haswing Osapian 55 lbs z maxi nie było żadnych problemów z zakłóceniami - bardzo fajne się sprawdzało to rozwiązanie. Obecnie używam systemu borika i jest ok. Jak pływam po Warcie w trollu to montuje czujnik z przodu i dzięki temu mam czas by zareagować i nie zniszczyć śruby lub spodziny. Dodatkowo ma odczyt to co jest, a nie było.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka