Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Mozesz wyslac zdjecie na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 I co tym zdjęciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Z fona wysyłałem nie chce załączyć wieczorem dojadę do domu to je skonwertuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Nierdzewka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Koledzy czemu nie stosujecie uchwytów nagnesowych? Przez fiberglass czy aluminium czy plastik mysle że do centymetra nie trzeba nic wiercic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 A jak łódź jest dwupłaszczowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) https://www.fishfindermounts.com/which-mount-for-your-finderPoogladajcie sobie tutaj Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 A jak zmieniasz miejsce gdzie jest przetwornik? Raz łowię na jednej burcie a czasami na drugiej, a czasami u kogoś na gościnnych występach, mam mu wiercić plywadło trzeba mieć mobilny zestaw gdzie się dopasujesz do panujących warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) Tam jest duzo roznych uchwytow nigdy nie instalowalem mojej sondy u kogos nawet mi to do glowy nie przyszlo sam mam 3d i 83/200 zainstalowane na stale a na pontonie 3in1 nigdy nie odkrecam ani tu ani lodzi na pewno na tej stronie znajdziesz kilkanascie jak nie kilkadziesiat rodzajow montowan. A po co zmieniac burte tego juz kompletnie nie czaje Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez sharkfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Nierdzewka Ile cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) Czasami pływam w dwie osoby raz siedze za sterami ???? a czasami na dziobie więc gdy siedzę za sterami mam przetwornik na lewej a jak na dziobie to na prawej burcie tak mi wygodnie, jadę do taty na jego łódź i montuje przetwornik na dziobie, zresztą co kto lubi jeden zamontuje na stałe inny nie ale o to chyba w tym chodzi aby każdy miał wybór Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez lesny01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Pewnie ze tak sprawdzcie ta strone tam jest naprawde duzy wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.gluchy Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witajcie koledzy, jako że bardzo doceniam Wasze pomysły i wykonanie prac majsterkowych, zwracam się z prośbą o pomoc. Czy macie jakiś patent aby zamontować przetwornik do echosondy tak any nie wiercić dziur w łodzi? Chodzi mi o echosonde Rymarine Element, i nigdzie nie ma sztyc do tego przetwornika a oglądając na Youtube widzę że ludzie to wkręcają. Ja szukam innego wyjscia, może przyssawka lub cos takiego? Załączam zdjęcie poglądowe przetwornika. Każda pomocna rada mile widziana. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ja przymocowałem do pawęży, to jest zbyt duże aby jakiś uchwyt to utrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Jaxon aes 320 przy przerobieniu lub podwojna przyssawka RAM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Podwojna przyssawka ram.Uzywam od niedawna co prawda, ale trzyma niemiłosiernie, a do tego łatwo sie zaklada i zdejmuje.Przetwornik moj to totalscan lowrance - duzy i ciężki, w mojej ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ram lub budżetowo- dokleci kawałek płyty z tworzywa takiej grubości, by wkręty nie doszły do skorupy łodzi Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.gluchy Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ten jaxon aes320 wyglada obiecujaco, tylko pytanie czy uda mi się zamontować do niego przetwornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.gluchy Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Doklejanie, oraz inne ingerencje przy łodzi to dla mnie ostateczna ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Do montażu bocznego dużych przetworników, w łodziach wyposażonych w relingi,można zastosować sztycę produkowaną przez Skylle. To bardzo solidny produkt i trzyma przetwornik pewnie. Oczywiście nie można z tym pływać w ślizgu - chyba nie można,bo nie próbowałem pływać za szybko z przetwornikiem zanurzonym.. Dla właściwego działania tych sprzętów najlepiej nie przekraczać 10km/h., a do tej prędkości sztyca trzyma bez problemu. Mocowanie jest też idealne do vertikala. Przy przemieszczaniu się między miejscówkami, podniesienie przetwornika do góry trwa kilkanaście sekund. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez trex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.gluchy Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Rewelacja, jest to jedna z opcji która na pierwszy rzut oka bardzo do mnie pdzemawia, czy można prosić jakiś link do tego cuda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Do montażu bocznego dużych przetworników, w łodziach wyposażonych w relingi,można zastosować sztycę produkowaną przez Skylle. To bardzo solidny produkt i trzyma przetwornik pewnie. Oczywiście nie można z tym pływać w ślizgu - chyba nie można,bo nie próbowałem pływać za szybko z przetwornikiem zanurzonym.. Dla właściwego działania tych sprzętów najlepiej nie przekraczać 10km/h., a do tej prędkości sztyca trzyma bez problemu. Mocowanie jest też idealne do vertikala. Przy przemieszczaniu się między miejscówkami, podniesienie przetwornika do góry trwa kilkanaście sekund.Widziałem ten produkt na filmie z jednej z przystani na czorcie. Przy prędkości trollingowej mocno nim telepało-może pogorszyć się odczyt z sonaru bocznego. To zawsze będzie jednopunktowy montaż. Ducer był od Solixa, czyli też nie największy z dostępnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Film z Czorta - tam też stacjonuję obecnie swoją łodzią - mógł dotyczyć uchwytu sprzed modernizacji. Takimi dysponują właściciele Czorta Konrad i Krzysztof. Te pierwsze uchwyty były z aluminium - to raczej nie przyczyna "telepania" oraz miały dwa punkty obrotu przetwornika ( składały się z trzech części ) - załączam zdjęcie łodzi z Czorta - widać ten szczegół. Obecnie firma oferuje pancerne sztyce z nierdzewki oraz mocowanie o jednym kierunku obrotu. Po porządnym przykręceniu do relingu oraz "przytuleniu"- dociśnięciu sztycy do burty NIC NIE TELEPIE . Podkreślam - pływam z zanurzonym przetwornikiem góra do 10k/h Pływam z ducerem od MEGA SI + G3N . Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez trex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 To ile to cudo kosztuje i gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Proszę się komunikować bezpośrednio ze Skyllą . Kompletują te uchwyty i sprzedają na zamówienie. Można uzgodnić szczegóły dotyczące rozmiaru sztycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi