Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witajcie koledzy, jako że bardzo doceniam Wasze pomysły i wykonanie prac majsterkowych, zwracam się z prośbą o pomoc. Czy macie jakiś patent aby zamontować przetwornik do echosondy tak any nie wiercić dziur w łodzi? Chodzi mi o echosonde Rymarine Element, i nigdzie nie ma sztyc do tego przetwornika a oglądając na Youtube widzę że ludzie to wkręcają. Ja szukam innego wyjscia, może przyssawka lub cos takiego? Załączam zdjęcie poglądowe przetwornika. Każda pomocna rada mile widziana. Pozdrawiam Karol Polecam uchwyt RAM z trzema przyssawkami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Z dwoma wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Film z Czorta - tam też stacjonuję obecnie swoją łodzią - mógł dotyczyć uchwytu sprzed modernizacji. Takimi dysponują właściciele Czorta Konrad i Krzysztof. Te pierwsze uchwyty były z aluminium - to raczej nie przyczyna "telepania" oraz miały dwa punkty obrotu przetwornika ( składały się z trzech części ) - załączam zdjęcie łodzi z Czorta - widać ten szczegół. Obecnie firma oferuje pancerne sztyce z nierdzewki oraz mocowanie o jednym kierunku obrotu. Po porządnym przykręceniu do relingu oraz "przytuleniu"- dociśnięciu sztycy do burty NIC NIE TELEPIE . Podkreślam - pływam z zanurzonym przetwornikiem góra do 10k/h Pływam z ducerem od MEGA SI + G3N .Błogosławieni ci, którzy nie widzieli, a uwierzyli (J20, 29)Rozumiem, że obserwujesz sztycę w wodzie, a nie na relingu.? Jeżeli tak jest, to wypada się tylko cieszyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ram z dwoma jest kozacki, ostatnio testowałem na 40 letniej krypie, była bardzo chropowata, a i tak trzymało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzyw Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Ja polecam doklejenie kawalka plastiku. Tak 15*15*3 cm i mocowac do niego. U mnie sprawdza sie swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Ja polecam doklejenie kawalka plastiku. Tak 15*15*3 cm i mocowac do niego. U mnie sprawdza sie swietnie.Czym kleisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Od jakiegoś czasu dzięki uprzejmości forumowego kolegi użytkuję RAM-a na potrójnej przyssawce z ramieniem ... pływanie w ślizgu bez najmniejszego problemu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Ram z dwoma jest kozacki, ostatnio testowałem na 40 letniej krypie, była bardzo chropowata, a i tak trzymało.Ja mam dwie sztuki na łodzi jedna pod echosondę druga pod przetwornik Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Czym kleisz?Przyklej Sikaflex 291i Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Miałem zamontowany przetwornik na opaskach na silniku w Haswing Osapian 55 lbs z maxi nie było żadnych problemów z zakłóceniami - bardzo fajne się sprawdzało to rozwiązanie. Obecnie używam systemu borika i jest ok. Jak pływam po Warcie w trollu to montuje czujnik z przodu i dzięki temu mam czas by zareagować i nie zniszczyć śruby lub spodziny. Dodatkowo ma odczyt to co jest, a nie było. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalkazdjęcia z montażu przetwornika na elektryku - używany parę lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Od jakiegoś czasu dzięki uprzejmości forumowego kolegi użytkuję RAM-a na potrójnej przyssawce z ramieniem ... pływanie w ślizgu bez najmniejszego problemu ...Te ramię to chyba przerost formy nad treścią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Te ramię to chyba przerost formy nad treścią...Jednych stać na przyklejenie plastiku na kropelkę innych na zakup uchwytów RAM. Skoro ktoś produkuje od lat takie urządzenia i sprzedaje to raczej nie dla przerostu formy nad treścią. Radzę wypróbować a potem oceniać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Może ktoś wstawić zdjęcia z przetwornikiem umocowanym na pawęży podwójnej przystawce bez ramienia. Edytowane 1 Września 2019 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Może ktoś wstawić zdjęcia z przetwornikiem umocowanym na pawęży podwójnej przystawce bez ramienia.Ramię jest integralną częścią uchwytu z przyssawkami. Obejrzyj filmik żeby zrozumieć konstrukcję i zasadę działania.https://youtu.be/JVygDx5rVZg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Ramię jest integralną częścią uchwytu z przyssawkami. Obejrzyj filmik żeby zrozumieć konstrukcję i zasadę działania.https://youtu.be/JVygDx5rVZgJesteś w błędzie. Wiele osób ma przetwornik na podwójnej przyssawce bez ramienia. A najważniejsze że to działa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Uchwyt z przyssawkami wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Jest łatwy w montażu i demontażu. Zwłaszcza jak jest miejsce na rufie dla jego zamocowania. Nie można jednak dyskredytować rozwiązań z "przyklejonym" kawałkiem plastiku, bo to rozwiązanie stosuje bardzo wielu wędkarzy, którzy nie tyle skąpią kasy na przyssawki, co szanują swoje łodzie i nie są skłonni do wiercenia otworów w poszyciu kadłuba. Ale czasem po prostu miejsca na rufie brakuje, jest tam zamontowane zbyt dużo akcesoriów ( w tym jakiś dodatkowy przetwornik), silniki itp. Wtedy trzeba stosować rozwiązania mniej uniwersalne i przenosić dodatkowe przetworniki na burty łodzi - niestety nie mam zdjęcia z przetwornikiem na burcie zamontowanym na wcześniej prezentowanym uchwycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Właśnie szukam rozwiązania dla siebie. Optuje między podwójną przyssawką Ram albo za doklejeniem kawałka plastiku i do tego przymocować uchwyt do przetwornika. Ponieważ mam już uchwyt(sprzedawca kiton z allegro) który miałem zamontowany na pawęży pontonu skłaniam się ku temu rozwiązaniu w pierwszej kolejności. Zastanawiam się z czego zrobić ten "kawałek plastiku" który ma być doklejony do pawęży. Macie jakiś pomysł?, może jakiś link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dkowal Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Panowie, czy ktoś z Was używa uchwytu przetwornika z nierdzewki produkcji SKLEPSUMOWY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzyw Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Zobacz plyty polietylenowe, zdjecie moge podeslac jak bede na prxystani, na sikaflexie trzyma sie swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Używałem polecam ale wykonam podobny bardzo w dużo tańszej kwocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Zobacz plyty polietylenowe, zdjecie moge podeslac jak bede na prxystani, na sikaflexie trzyma sie swietnie[/quotePoproszę, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Zobacz plyty polietylenowe, zdjecie moge podeslac jak bede na prxystani, na sikaflexie trzyma sie swietnie[/quote Poproszę, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Może ktoś wstawić zdjęcia z przetwornikiem umocowanym na pawęży podwójnej przystawce bez ramienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Czy ktoś wie, gdzie to można kupić? To jest ta blaszka do przetwornika Lowrance StructureScan HD Skimmer Mounting Bracket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Może ktoś wstawić zdjęcia z przetwornikiem umocowanym na pawęży podwójnej przystawce bez ramienia.Tu mój Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi