Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 A tu mój Dziś pływałem w ślizgu ponad 30km/h i wytrzymał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Wytrzyma i 40-50km/H;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 I 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Ile cm one znajdują się pod wodą ??? Wydaje się, że są zdecydowanie za płytko a jednak wszystko działa ...Bez zarzutu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 przetwornik należy zamontować pod odpowiednim kątem w stosunku do kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 przetwornik należy zamontować pod odpowiednim kątem w stosunku do kadłuba New_Correct_markup_5212013.jpgBiorąc również pod uwagę prędkość przy jakiej dokonujemy odczyty... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Biorąc również pod uwagę prędkość przy jakiej dokonujemy odczyty...dlatego wydaje mim się że zamontowanie przetwornika na stałe do uchwytu jak wyżej koledzy wrzucili fotki uniemożliwia ustawienia odpowiedniego kąta, natomiast mając ramię na dwóch przegubach jak na filmie RAM można to zrobić optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 dlatego wydaje mim się że zamontowanie przetwornika na stałe do uchwytu jak wyżej koledzy wrzucili fotki uniemożliwia ustawienia odpowiedniego kąta, natomiast mając ramię na dwóch przegubach jak na filmie RAM można to zrobić optymalnieAle na przegubie przetwornika jeszcze jest regulacja kąta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Coś dla fanów profi-sprzętów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Metal to jednak metal. Pręt fi 8 SS ścisk z obi, spawareczka + chwila wolnego i 40km/h mu nie straszne. Zrobiłem już kilka takich uchwytów regulacja wysokości a kąt ustawiamy przetwornikiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Witam, Mam zamocowany przetwornik podobnie jak koledzy na przyssawce RAM. Mam nowy przetwornik lowrance total scan 3w1 i tutaj okazuje się mały problem, bo przy czytaniu struktury bocznej nie czyta mi jednej strony burty, bo zasłania mu śruba lub stopa silnika, gdy podniosę silnik nie ma problemu, wszystko pokazuje ładnie i nawet widzę po 40m w bok, a tak to ledwo 5m...ktoś miał taki problem??jakieś pomysły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Jedyne co, to montaż najdalej kolumny silnika jak się da. Większość się z tym boryka... jedni bardziej, jedni mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 A z strony masz transducer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Sam znalazłeś odpowiedź, musisz umieścić przetwornik tak aby nie zasłaniał go silnik. Czasem pomaga umieszczenie po prawej stronie silnika patrząc od rufy ( o ile czegoś nie pomyliłem, chodzi o zawirowania wody od śruby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Pantograf uwalnia od problemu zasloniecia przez silnik. Na Alu express są regulowane z wysyłką od 300zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Daj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Ja mam zamontowany przetwornik od ss3d po lewej stronie jak dobrze pamiętam 43cm od środka łodzi i silnik nie zasłania odczytoów z prawej strony ale silnika nigdy nie trymuje na maxa do łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Pantograf uwalnia od problemu zasloniecia przez silnik. Na Alu express są regulowane z wysyłką od 300zlPantografy są do zabawek kolejowych na Ali (^_-) Edytowane 16 Października 2019 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 a gdyby zamiast przyssawek dać blaszkę do łodzi i magnes neodymowy przy uchwycie przetwornika - czy zakłóci to odczyty echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Uchwyty na magnesy nie przeszkadzaja popatrz a moich postach do tylu dalem link z uchwytami na magnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 A ja polecam adaptację uchwytu pawężowego silnika elektrycznego i odpowiedniej długości rurki nierdzewnej fi 26/28. Jak ktoś podejrzy sobie materiały o motoryzowanych kajakach, w łatwy sposób może zrobić system zdalnego opuszczania/podnoszenia przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Ja tak zrobiłem ,jest w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Mam tak Panoptixa i nie narzekam. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 już do przyssawki dorobiłem 20 cm blaszki, i na jej końcu zamontowałem przetwornik i dalej lipa, chodź przetwornik jest o wiele głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Pantografy są do zabawek kolejowych na Ali (^_-)Oj Marcinku , Marcinku... pantograf robi robotę i majątku nie kosztuje. Tobie nieprzeszkadza że widzisz.1/2 obrazowania bocznego A mnie to drażni:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi