Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Oj Marcinku , Marcinku... pantograf robi robotę i majątku nie kosztuje. Tobie nieprzeszkadza że widzisz.1/2 obrazowania bocznego A mnie to drażni:pNo ale daj link, bo mi tylko do pociągów pantografy pokazuje na Ali. Poza tym u mnie nie ma tragedii, bo ja widzę praktycznie całość. Tylko przy dużych prędkościach ginie obraz z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Pomyślcie nad takim rozwiązaniem,niski koszt a do zastanawiających się czy trzyma to powiem że czasami Ciężko oderwać przyssawkę po pływaniu Nawet jak na jednej tylko zapnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 To napewno trzyma jak to uchwyt do instalacji i noszenia szyb swietny pomysl ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Pomyślcie nad takim rozwiązaniem,niski koszt a do zastanawiających się czy trzyma to powiem że czasami Ciężko oderwać przyssawkę po pływaniu Nawet jak na jednej tylko zapnę. 71395511_3073719276033144_3468754229793914880_n.jpg 72084352_1571217919669852_7442511689209085952_n.jpgJa mam na jednej i trzyma bardzo mocno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 To napewno trzyma jak to uchwyt do instalacji i noszenia szyb swietny pomysl Dokładnie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Uważałabym na te przyssawki...weribor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Okonek Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 (edytowane) Witam Szanownych kolegów,czy może ktoś polecić dobry uchwyt do przetworników montowany na pawęży łodzi?Poszukuję również uchwytu do przetwornika Garmina Panoptix LiveScope? No i widzę kolejny temat założony bez zastanowienia i przejrzenia zasobów forum...jednak zapraszam najpierw tu: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Edytowane 24 Października 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 A gdzie chcesz ten livescope zamontować? Ja też.muszw coś ogarnąć do niego. Chyba pójdę w mocowanie.od silnika elektrycznego + kawałek rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sadek8 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Witam, ma ktos moze pod reka wymiar elementu do ktorego sie przykreca przetwornik. Do echosondy garmina 5cv plus gt20. Wydaje mi sie ze cos kolo 4x4, ale potrzebuje tez gdzie otwory pod sruby. Jesli ktos by mial wielkie dzieki, bo swojej nie mam przy sobie. A jak prace ukoncze pokaze swoj sposob. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 ja dzis ogranelem w 90% mocowanie pod lvs32 z mocowaniem na burcie, jeszcze tylko kawalek rurki i gotowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 a gdyby zamiast przyssawek dać blaszkę do łodzi i magnes neodymowy przy uchwycie przetwornika - czy zakłóci to odczyty echaDzięki kolego za pomysł! Rozwiązałes mój problem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Nie zakluci zaden magnes pisalem juz o tym kiedys Edytowane 19 Listopada 2019 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Ciekawy patent tu gość zastosował. Ktoś się orientuje gdzie można dorwać podobną obrotnicę ? https://youtu.be/NCP34lnTqwI?t=1258 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 A tno nie jest obrotnica od dotela z dolozona blodada i kawalek rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Znalazłem http://pl.aliotkit.com/car-jack/trailer-jacks.html Teraz gdzie coś takiego w Polsce kupić. I już jest. https://czesci-przyczepki.pl/strona-glowna/1921-obejma-obrotowa-al-ko-kola-poporowego-podpory-fi48-przyczepy-lawet.html Edytowane 19 Listopada 2019 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Jest ponton, podłoga alu i jest echosonda, standardowe mocowanie na pawęży niestety nie sprawdza się, bo silnik zasłania jedna stronę SV. Pomysł jest taki, przetwornik przymocowany do metalowego płaskownika umieszczamy na dnie i od góry łapiemy odpowiednio silnym magnesem neodymowym.Koszt w sumie nijaki bo magnesy i tak mam. Ktoś próbował? Jakieś za i przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Kol. Jak najdalej magnes neodymowy od urządzeń elektronicznych , a przetwornik takim jest inaczej go zepsujesz . Zobacz z dalszej odległości co się dzieje z ekranem monitora jak zaczniesz przybliżać do narożnika , zaczyna go wciągać tak może zniszczyć przetwornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Nic nie zepsujesz używalem uchwytu na ma kilka lat i nic sie nie dzialo bardzo duzo ludzi uzywa szczegolnie kiedy wyporzyczamy lodzie w Kanadzie Kazda komurka ma taki magnes w sobie i jakos dzialaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Wklejenie plexi na jednej ze stron 25 cm długości na 10-12cm wysokości i taki system załatwi sprawę https://allegro.pl/oferta/uchwyt-przetwornika-echosondy-ram-mount-opole-8763765211 Chyba że nie chcesz ramienia a bedziesz trymował silnik ( trochę pomoże)... Ja osobiście używam samej przyssawki i jak trzeba szybko przepłynąć to mam silnik na maksa opuszczony, a jak szukam rybek trymuję na tzw płytką wodę (mam taką możliwość ustawienia) i pływam . Wszystko działa jak należy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) to jest też fajne rozwiązanie http://sternsaver.com/ wystarczy przykleić i nie trzeba wiercić w kadłubie Edytowane 25 Grudnia 2019 przez wedkarski365 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Właśnie stoję przed dylematem jak umocować przetwornik bez ingerencji w laminat. To chyba najlepszy pomysł. Tylko gdzie kupić w PŁ chociaż sam klej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 za ok 70 dolców masz razem z przesyłka i opłatami celnymi https://www.amazon.com/Stern-Saver-transducer-mounting-system/dp/B00I53AW1Q/ref=sr_1_5?m=AHHWDZCHZ6SZW&s=merchant-items&ie=UTF8&qid=1506293555&sr=1-5tanio nie jest ale 50 dolców kosztuje toto w USA, a same podobne kleje są dostępne u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Możesz polecić jakiś dobry klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Coś z Sika na pewno dobierzesz, teraz z klejami nie ma najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Może Sikaflex 292? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi