Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Czytałem taką plotkę na bbc boards, powiela ją Easton, ale on mało kiedy mówi prawdę- w przerwach reklamowych swoich map...Gregmegabass przesłał mi niedawno taki wariant konceptu na mechanikę do LVS:Nie wiem za co takie pieniądze sobie życzą.....https://www.cornfieldcrappiegear.com/product-page/electric-live-operation-elo A moje Arduino steruje obrotnicą do sonaru bocznego. Edytowane 1 Lutego 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 No właśnie, coś takiego, kompaktowe, lekkie, sterowanie w nodze. Bajka normalnie by była, jak by to były PLNy Popraw link bo nie wszyscy umieją poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 No właśnie, coś takiego, kompaktowe, lekkie, sterowanie w nodze. Bajka normalnie by była, jak by to były PLNy Popraw link bo nie wszyscy umieją poprawiać. Done. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 He, obrót 300 stopni, a już myślałem idealne rozwiązanie się znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Ale wiązka przetwornika ma 20 stopni, czyli prawie, prawie chwyci...Albo oni dwa przetworniki montują, łodzie duże, ekranów też dużo.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 900$ + otoczka podatkowa tj. ponad 5k pln... grubo jak za obrot z pedala. to juz bym wolal dolozy pare zl kupic xi3 i wtajemniczyc sie w temat z czarodziejem Maciejem i braci wschodniej produktach... wyjdzie drozej ale spelni wszystkie wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Światełko w tunelu Klik Są różne prędkości i napięcia. Ten wyżej mi przypasił u mnie 24VKwestia patentu do sterowania, jakiś pedał nożny np. od Minn Koty przerobić. Tak na szybko pomyślane. EDIT Albo joystick KLIK plus dwie krańcówki i hulać powinno Edytowane 1 Lutego 2020 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Czarodzieja nie znam, o wróżbicie- słyszałem...Zrobiłbym dokładnie tak samo- fakt że klamot jest, ale wystarczy wcelować sie w kierunek/obiekt i nacisnąć lock on course i dzieje się to co najważniejsze- obraz jest ten sam niezależnie od położenia łodzi a o to chodzi w tej sprawie. Sandacz, szczupak nie jest specjalnie mobilny w chłodnej wodzie, jeśli zdrowie i czas pozwolą- sprawdzę jak to wygląda latem i w nocy. Tak, Piotr- tylko kontroler do tego jakiś dorobić i bez problemów ogarnie, choć ja szukałbym 12v, bo takie zasilanie mam u siebie .Nie wierzę, że amerykańskie rozwiązanie jest inne. Te wygląda naprawdę dobrze - kompaktowe, tanie, potrzebne będzie sprzęgło kłowe od 3D, jakieś łożyska ślizgowe i finał. Edytowane 1 Lutego 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 garmin nie ma jakiegos dedykowanego systemu ? zrobili niezla zabawke i promuja to wogole z silnikiem dziobowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Nie, moim zdaniem to powinno mieć miejsce od tak dawna, jak panoptix się pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Tak być powinno... I podejrzewam że nawet jak by dali grubą cenę to.i tak by szlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mondragon Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Cześć ma ktoś może zdjęcie jak zamontował gt-52 na pontonie?Mi maxymizer minn koty zaklocal obraz z echo garmina i wymyslilem cos takiego aby oddalic przetwornik od silnika, testy w maju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Fajny patent, muszę koledze go pokazać bo kombinował coś przy swojej dętce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 przy sfalowanym zbiorniku nie zda Ci to egzaminu, , druga sprawa borika z 1pkt. podparcia nie jest stabilana dla przetwornikow... przerabialem to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Mam tak samo zamontowany przetwornik w pontonie. System Borika. Przepływałem cały sezon. Jak narazie wszystko ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Im większy przetwornik tym większy problem na tym 1pkt boriku, tak samo- im szybciej pływasz, tym większy opór na sztandze. Na sonarze bocznym to widać. Ja kombinowałem z montażami na burcie- ale przez kilkupunktowy montaż, przetwrornik nie na rurce a na dwóch płaskownikach oszlifowanych krawędziowo- było ok. Niestety, sporo z tym zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mondragon Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 przy sfalowanym zbiorniku nie zda Ci to egzaminu, , druga sprawa borika z 1pkt. podparcia nie jest stabilana dla przetwornikow... przerabialem toMasz racje, delikatnie sie trzesie.. musze dodac jeszcze jeden punkt podparcia pod listwa odbojowa i bedzie juz sztywno jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Ogólnie borika to bardzo fajny system, łatwy i szybki w montażu . Miałem relingi, uchwyty wędek,prztwornikow,echosondy...mile wspominam. Jednak ram mount wymiata w tych systemach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 u mnie "borika" nie sprawdza się ,taśmy 3M nie do końca trzymają tak jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 u mnie obecnie wygląda to tak.... zostawić czy cos zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 musisz przetestowac dzwignie obrotu sparuj tak , aby pokazywala kierunek obrazowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) u mnie obecnie wygląda to tak.... zostawić czy cos zmieniać? Siedzisz na pokładzie, każdy próba obrotu to zejście z siedziska i schylenie się do korekty. Sprawdzałeś czy to najbardziej ergonomiczne miejsce zamocowania. Mnie osobiści by szlag trafił jak bym miał za każdym razem schylać się aby sobie pokręcić.Adam dobrze prawi z zsynchronizowaniem kierunku przetwornika i rączki. Ogólnie patent fajny.Wrzuć linki do tych zacisków. Edytowane 4 Lutego 2020 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) Kontrola kierunku przetwornika to podstawa. w 20 stopniach wiązki lvs32 nie ma szału, trzeba to dość dokładnie wcelować. Jakoś mi mignął w głowie taki pomysł, by obrotnicę- zrobić na bazie silniczka od talerza mikrofali. Są różne prędkości, ale co najważniejsze tam jest funkcja zmiany kierunku obrotu po mechanicznym przytrzymaniu. Czyli jakby włączyć skanowanie i zrobić mu ogranicznik na obudowie osi, to będzie się kręcił w zakresie 360, powrót, i tak dalej aż do zatrzymania przyciskiem - na żądanie użytkownika. Takie silniczki to groszowa sprawa. Ale nie wyda- to silniki na prąd zmienny, za dobrze by było... Edytowane 4 Lutego 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Siedzisz na pokładzie, każdy próba obrotu to zejście z siedziska i schylenie się do korekty. Sprawdzałeś czy to najbardziej ergonomiczne miejsce zamocowania. Mnie osobiści by szlag trafił jak bym miał za każdym razem schylać się aby sobie pokręcić.Adam dobrze prawi z zsynchronizowaniem kierunku przetwornika i rączki. Ogólnie patent fajny.Wrzuć linki do tych zacisków. Właśnie o to mi idzie. Wykonywanie wielu czynności gdy zaoferowany jesteś tym co cię kręci... czyli łowieniem. Stąd moje rozkminy żeby zamontować przetwornik na silniku dziobowym, jak na załączonej fotce . Link do łączników: https://www.elesa-ganter.pl/pl/pol/produkty/%C5%82%C4%85czniki-rurowe--22 Edytowane 5 Lutego 2020 przez nixon69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Kąty "patrzenia" przetworników livescope... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi