Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to nie wpadles no coz ????.Na dzien dzisiejszy to w Polsce macie setki angielskich lub spolszczonnych slow typu stajle fejki lajki i setki innych

• Like 6

• 0

Ja mocuje po tej stronie po której mi wygodnie. Pewnie jak by mi zakłócało to montował bym po drugiej, w tym sezonie sprawdzę czy jest różnica. Do tej pory wszystko działało bez zarzutu włącznie z SV.

Opcja takiego montowania jest dla mnie optymalna bo pływam na kilku różnych jednostkach.

• 0

Uchwyt wygląda solidnie , jedynie może być to upierdliwe , za każdym razem podnoszenie go do góry . Wiem każdy trzeba podnieść , ale tu musisz na kolana i kłaść się na balonie żeby odkręci śrubę na przegubie i łapki zawsze w wodzie , bo jest to nisko mocowane . Po pierwszym pływaniu napisz jak Ci się sprawdziło .

• 0

to z nierdzewki ? bo jak zwykła stal to długo to nie pożyje

stal w ocynku

https://www.leroymerlin.pl/elementy-mebli-i-okucia/okucia-i-zlacza-meblowe/prowadnice-do-szuflad/prowadnica-kulkowa-do-szuflad-350-mm-2-szt-gtv,p59507,l864.html

Edytowane przez pulos1

• 0

Witam

Moze wyda sie smieszne pytanie ale wole sie upewnic. Chce zamontowac przetwornik od lowrance a dokladnie tripleshoot na pontonie. Plaska podloga pontonu i elektryk jako naped. Skladam ponton po kazdym plywaniu wiec nie chcialbym przykrecac zadnych elementow metalowych. Chce zeby to bylo jak najbardziej przenosne. Glowne zalozenie to takie zeby silnik i balon nie zaklocaly bocznego sonaru. Czy przetwornik na sztycy opuszczony ponizej sruby zalatwi sprawe czy trzeba wiecej tanca?Myslalem o przyssawkach ale niestety kolka ograniczaja powierzchnie. Jest bardzo malo miejsca na cokolwiek. Wczesniejszy przetwornik montowalem na sztycy miedzy kolkiem a balonem po prawej patrzac od tylu. Wlazi na styk. Nie mialem bocznego i nie zastanawialem sie czy silnik bedzie zaslanial czy nie. Pomozecie? ca4421d3ac2cdacf54a03e855790b5d5.jpg

Zalacze zdjecie zeby pokazac o co chodzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witam

Moze wyda sie smieszne pytanie ale wole sie upewnic. Chce zamontowac przetwornik od lowrance a dokladnie tripleshoot na pontonie. Plaska podloga pontonu i elektryk jako naped. Skladam ponton po kazdym plywaniu wiec nie chcialbym przykrecac zadnych elementow metalowych. Chce zeby to bylo jak najbardziej przenosne. Glowne zalozenie to takie zeby silnik i balon nie zaklocaly bocznego sonaru. Czy przetwornik na sztycy opuszczony ponizej sruby zalatwi sprawe czy trzeba wiecej tanca?Myslalem o przyssawkach ale niestety kolka ograniczaja powierzchnie. Jest bardzo malo miejsca na cokolwiek. Wczesniejszy przetwornik montowalem na sztycy miedzy kolkiem a balonem po prawej patrzac od tylu. Wlazi na styk. Nie mialem bocznego i nie zastanawialem sie czy silnik bedzie zaslanial czy nie. Pomozecie? ca4421d3ac2cdacf54a03e855790b5d5.jpg

Zalacze zdjecie zeby pokazac o co chodzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Między kółkiem na silnikiem powinieneś zmieścić się z uchwytem teleskopowym i będzie ok...

• 0

Niby oczywiste, być może banalne, ale uważajcie na zakladanie długich przetworników bardzo blisko silnika - w momencie skręcania śruba może mieć styczność z przetwornikiem.....

Dokladnie on dosc dlugi jest. Zmiescic sie zmiesci i miedzy kolkiem a balonem. Tylko jak uniknac zasloniecia przez silnik lewej strony sv.

• 0

Odpowiednio ustawiając głębokość zanurzenia przetwornika ????

Czyli lepiej glebiej niz za plytko. Aby ponizej sruby. Czyli tak jak myslalem. Wiem ze moze lamowate pytanie. Ale to bedzie moje pierwsze echo z sv. Skoro jest to chcialbym zeby dzialalo jak nalezy.

Dziekuje za pomoc pozdrawiam