Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 A czemu nie montujecie na fabryczny bracket wystarczy zaznaczyc kreska ustawienie, a zdemontowac go na wieczor lub po rybach to zajmuje minute z regoly 10mm lub krzyzak lub jedno i drugie ogolnie bardzo szybka robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Janusz jak koledzy mowili transducer powinien byc po prawej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Ja zamontowalem Tm150 po prawej a przetwornik 3D po lewej i nie zauważyłem żadnych zakłuceń.Jak zostannie zamontowwny wystarczająco daleko od śruby to żadnych zakłuceń nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Tak to sie zgadza tylko na pontonie nie ma tyle miejsca na transom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Uwielbiam posty kolegi sharkfishing.... nie dość że człowiek się czegoś nowego dowie to jeszcze amerykańskiego liznie ( jak długo jesteś w USA? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 25 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Oooo to wery long... był czas zapomnieć polska mowa ... tak czy siak fajnie że się dzielisz myślą techniczną rodem z USA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Janusz jak koledzy mowili transducer powinien byc po prawejWszystko zależy od tego w która stronę kręci się śruba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to nie wpadles no coz ????.Na dzien dzisiejszy to w Polsce macie setki angielskich lub spolszczonnych slow typu stajle fejki lajki i setki innych 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Ja mocuje po tej stronie po której mi wygodnie. Pewnie jak by mi zakłócało to montował bym po drugiej, w tym sezonie sprawdzę czy jest różnica. Do tej pory wszystko działało bez zarzutu włącznie z SV.Opcja takiego montowania jest dla mnie optymalna bo pływam na kilku różnych jednostkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 W garminach da się softowo odwrócić sonar boczny stronami? Bo jeśli tak, to można przetwornik mocować odwrotnie- chowając go pod ponton i nie ma problemu z zaciemnianiem przez stopę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mondragon Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ja zmodyfikowałem wczesniejsze mocowanie na burcie. Teraz jest o niebo stabilniej, przetwornik nie drży przy ruchach pontonu. Wszystko jest wypoziomowane i skrecone na maxa. Mam nadzieje, ze zda egzamin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Uchwyt wygląda solidnie , jedynie może być to upierdliwe , za każdym razem podnoszenie go do góry . Wiem każdy trzeba podnieść , ale tu musisz na kolana i kłaść się na balonie żeby odkręci śrubę na przegubie i łapki zawsze w wodzie , bo jest to nisko mocowane . Po pierwszym pływaniu napisz jak Ci się sprawdziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Znajomemu zrobilem taki. Oczywiście zaslepki sa tylko nie zakladalem jeszcze. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez Grzesiak cast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Tu też się pochwalę, jak admin nie wytnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Tamten byl dla kumpla ale mi osobiscie się nie podoba. Zrobilem kilka sztuk dla chlopakow z fb. No i dla siebie oczywiscie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pulos1 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 taki mały patent za 13złopuszczona opcja do wolnego pływania, tak żeby minęło stopę silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 taki mały patent za 13złopuszczona opcja do wolnego pływania, tak żeby minęło stopę silnikato z nierdzewki ? bo jak zwykła stal to długo to nie pożyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pulos1 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) to z nierdzewki ? bo jak zwykła stal to długo to nie pożyjestal w ocynkuhttps://www.leroymerlin.pl/elementy-mebli-i-okucia/okucia-i-zlacza-meblowe/prowadnice-do-szuflad/prowadnica-kulkowa-do-szuflad-350-mm-2-szt-gtv,p59507,l864.html Edytowane 15 Czerwca 2020 przez pulos1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartuch5473 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Witam Moze wyda sie smieszne pytanie ale wole sie upewnic. Chce zamontowac przetwornik od lowrance a dokladnie tripleshoot na pontonie. Plaska podloga pontonu i elektryk jako naped. Skladam ponton po kazdym plywaniu wiec nie chcialbym przykrecac zadnych elementow metalowych. Chce zeby to bylo jak najbardziej przenosne. Glowne zalozenie to takie zeby silnik i balon nie zaklocaly bocznego sonaru. Czy przetwornik na sztycy opuszczony ponizej sruby zalatwi sprawe czy trzeba wiecej tanca?Myslalem o przyssawkach ale niestety kolka ograniczaja powierzchnie. Jest bardzo malo miejsca na cokolwiek. Wczesniejszy przetwornik montowalem na sztycy miedzy kolkiem a balonem po prawej patrzac od tylu. Wlazi na styk. Nie mialem bocznego i nie zastanawialem sie czy silnik bedzie zaslanial czy nie. Pomozecie? Zalacze zdjecie zeby pokazac o co chodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Witam Moze wyda sie smieszne pytanie ale wole sie upewnic. Chce zamontowac przetwornik od lowrance a dokladnie tripleshoot na pontonie. Plaska podloga pontonu i elektryk jako naped. Skladam ponton po kazdym plywaniu wiec nie chcialbym przykrecac zadnych elementow metalowych. Chce zeby to bylo jak najbardziej przenosne. Glowne zalozenie to takie zeby silnik i balon nie zaklocaly bocznego sonaru. Czy przetwornik na sztycy opuszczony ponizej sruby zalatwi sprawe czy trzeba wiecej tanca?Myslalem o przyssawkach ale niestety kolka ograniczaja powierzchnie. Jest bardzo malo miejsca na cokolwiek. Wczesniejszy przetwornik montowalem na sztycy miedzy kolkiem a balonem po prawej patrzac od tylu. Wlazi na styk. Nie mialem bocznego i nie zastanawialem sie czy silnik bedzie zaslanial czy nie. Pomozecie? Zalacze zdjecie zeby pokazac o co chodzi Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMiędzy kółkiem na silnikiem powinieneś zmieścić się z uchwytem teleskopowym i będzie ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Niby oczywiste, być może banalne, ale uważajcie na zakladanie długich przetworników bardzo blisko silnika - w momencie skręcania śruba może mieć styczność z przetwornikiem..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartuch5473 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Niby oczywiste, być może banalne, ale uważajcie na zakladanie długich przetworników bardzo blisko silnika - w momencie skręcania śruba może mieć styczność z przetwornikiem.....Dokladnie on dosc dlugi jest. Zmiescic sie zmiesci i miedzy kolkiem a balonem. Tylko jak uniknac zasloniecia przez silnik lewej strony sv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Dokladnie on dosc dlugi jest. Zmiescic sie zmiesci i miedzy kolkiem a balonem. Tylko jak uniknac zasloniecia przez silnik lewej strony sv.Odpowiednio ustawiając głębokość zanurzenia przetwornika ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartuch5473 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Odpowiednio ustawiając głębokość zanurzenia przetwornika ????Czyli lepiej glebiej niz za plytko. Aby ponizej sruby. Czyli tak jak myslalem. Wiem ze moze lamowate pytanie. Ale to bedzie moje pierwsze echo z sv. Skoro jest to chcialbym zeby dzialalo jak nalezy. Dziekuje za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi