Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wiadomo. Nie ma rozwiązań uniwersalnych, które pasują wszystkim. Trzeba je modyfikować pod swoje potrzeby i możliwości;) W tym przypadku taki uchwyt sprawdza się idealnie, nie wspominając o kosztach, które były nieporównywalnie niższe niż "firmowe" rozwiązania.

• 0

Nie to żebym się chwalił :rolleyes: , mój prototyp działa już blisko rok.

Może mniej estetyczny, jak to prototypy, ale za to z płynną regulacją prędkości od 0 do 5.3, w rzeczywistości używam koło 2,5 obr/min.

I na pewno taniej  :P

Zamontowany na stałe. Na zdjęciach do transportu i w trakcie łowienia.

post-51341-0-88149200-1608244311_thumb.jpegpost-51341-0-10364900-1608244318_thumb.jpg

Edytowane przez Pietruk
  • Like 3

• 0

Suwająca się miarka pokazuje idealnie 2mm. Akurat mam w domu pod ręką.

Ja mam w kanciapie, ale nie chce mi się iść...Generalnie spoko, poza jednym detalem- profil metalowy jeżdżący w szynie jest półokrągły co utrudnia stabilizacje przetwornika. Gdyby był prostokątny- byłoby dużo lepiej w tym względzie

• 0

Dzięki za odpowiedzi.

Koledzy noszę się z zamiarem wykonania kilku szt.uchwytów ( no może nie identycznych-właśnie z płaskownikiem w środku dla lepszej stabilizacji).

Podpowiedzcie proszę jeszcze, jaką średnicę i rozstaw otworów zrobić , żeby pasowało do popularnych uchwytów.

Co niektórzy chcą mocować dwa przetworniki - da się zrobić , tylko jakiej szerokości zrobić płytkę dla dwóch?

Tresor skoro masz pod ręką może podasz mi rozstaw i średnice tych otworów?

Krzychu , gdyby można było kupić , to bym nie kombinował jak zrobić.

Edytowane przez binio1111