Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Reeldizast3r Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Hej, mam mętlik w głowie czytajac poprzednie posty. Mam łódź 360 cm jak na foto, echo garmin 7sv + gt40 czy te przyssawkowe uchwyty odpadają razem z tymi diy w których jeździ po szynie góra, dół ze względu na to, że nie będę miał sygnału side view, wiecw tym wypadku zostaje mi lepsza lub gorsza sztyca pozwalają odpowiednio głęboko zanurzyć przetwornik?Tomasz. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Jakie wkręty zakupić (rozmiar) do przykręcenia szyny prowadzącej do pawęży? (Chcę zrobić zestaw "wysyłkowy" z kompletem wkrętów i śrubek)Koledzy poproszę jeszcze o rozstaw i odległość od dołu tych wewnętrznych otworów. Jutro będą mi wypalać płytki i muszę podać rozmiar , żeby potem nie wiercić ręcznie.Mówię oczywiście cały czas o takim uchwycie Edytowane 17 Lutego 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ja zamontowałem na nity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Zestawu z nitami i nitownicą w komplecie raczej nie zrobię☺. Chcę zrobić w miarę uniwersalny zestaw , żeby każdy , kto otrzyma , mógł iść do łódki i to przykręcić i podczepić przetwornik a nie latać po sklepach za jakimś wkrętem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Zawsze można dodać nity i to wtedy byłby zestaw uniwersalny do wyboru do koloru ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Mam dostepne jak cos takie uchwyty dlugoac 250mm, szerokosc 30mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Dokladnie takie jak na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Widziałem, masz je na Olx. Ja z racji tego , że nie będę robił ich zarobkowo a hobbystycznie dla siebie (i kilka mi zostanie) chcę je zrobić bardziej "delikatne" - bardziej podobne do "pierwowzoru". No i chcę uniknąć wiercenia tylko otwory wypalić.Myślę , że cena zamknie się w 100ce. Edytowane 17 Lutego 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Nie robie ich zarobkowo wszystko kosztuje ???? jest popyt jest podaż. ten rynek jest maly. Tak oczywiście sprzedaje je na olx i przez fb tak jak resztę fantow ktore robie w wolnym czasie nie kryje sie z tym. Widze ze nadepnąłem komus na odcisk bo moje ogloszenie juz zniknelo z giełdy ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Ogłoszenie znika gdy wrzucasz jednoczesnie na olx lub allegro. Jest to w regulaminie jbhttp://jerkbait.pl/topic/62922-regulamin-gie%C5%82dy-jerkbaitpl/ 6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów, jak również zamieszczanie linków do aukcji oraz umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych (również OLX.pl). Niedozwolone jest również zamieszczanie linków do aukcji lub ogłoszeń charytatywnych. Edytowane 17 Lutego 2021 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) Kupilem do lodki przetwornik HB360 mega i jak tylko pojawi sie MegaLive tez pewnie bede chcial kupic. Bede chcial oba te przetworniki zamontowac na jakies latwo podnoszonej sztycy zamontowanej na burcie lodzi - oba na jednej. Wiem, ze MegaLive to spiewka przyszlosci ale pewnie w tym roku bedzie juz mozna to dostac. Lodz na burte z podobnym systemem jak Tarcker - chyba nazywa sie to Versatrack. Tzn burta jest prosta a od wewnetrznej strony jest rynna do mocowania roznych pierdol na srube T. Znalazlem w necie, z tych dostepnych w Europie, uchwyty firmy Keiser Edelstahl. Wyglada to bardzo zacnie ale moze znacie jakąs alternatywe dla nich ? A tak to wyglada od wewnatrz lodzi Edytowane 21 Lutego 2021 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) https://www.facebook.com/366264543442923/videos/377160273691653skylla ma taki nowy, an filmnie jest wersja "zwykła" Edytowane 21 Lutego 2021 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 https://www.facebook.com/366264543442923/videos/377160273691653skylla ma taki nowy, an filmnie jest wersja "zwykła" skylla2 uchwyt.jpgTen akurat mam bo kiedys od nich kupowalem. Tzn mam wersje prostszą bo nie kreci sie tak jak ta obrazku. Do niego jednak musialbym cos kombinowac z montazem do mojego profilu, bo ten „Skyllowy” jest mocowany do relingu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Sam sobie odpowiem i komuś kto, być może, będzie szukał. Znalazłem na OLX uchwyt, który pewnie mi podpasuje i jeszcze jest podstawa pod versatrack. Ma być w tym roku do sezonu ulepszony, w sposób, który zapobiegnie odchylaniu się przy większych prędkościach Tanio nie jest, ale tanio to już było https://www.olx.pl/d/oferta/sztyca-regulowana-uchwyt-garmin-panoptix-livescope-vertical-CID767-IDFRXPw.html#f49397c1e6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Ja swój uwiązałem na stałe na lince stalowej, już mu prędkość nie przeszkadza. http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/?p=2844866 - prawe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Takie uchwyty pod indywidualne zamowienie ostatnio wylecialy z warsztatu. 40cm 30cm z katownikiem i z blaszką. Mocowane na wkrety lub na sruby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Takie uchwyty pod indywidualne zamowienie ostatnio wylecialy z warsztatu. 40cm 30cm z katownikiem i z blaszką. Mocowane na wkrety lub na srubyPotwierdzam ,mam ten drugi od dołu. Grzesiek spresonalizował uchwyt pod moje widzimisię. Po otwarciu paczki normalnie banan na twarzy dostałem to co chciałem Pełna profesjonalna rzemieślnicza robota. Kontakt i szybkość realizacji zamówienia wzorcowa. Brawo Grzesiek A początek był taki. Uderzyłem na priv-a do @bynio1111 bo też robi uchwyty ale po naświetleniu tego co potrzebuje nakierował mnie właśnie do Grześka. Tu w tym miejscu też chcę podziękować koledze ,że wysłał mnie do konkurencji bo w tych dzisiejszych czasach jest to ,że tak powiem mało popularne zjawisko. Po tym wszystkim utwierdziło mnie w przekonaniu ,że trafiłem na odpowiednie miejsce jakim jest jerkbait Jeszcze raz dziękuję. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Takie uchwyty pod indywidualne zamowienie ostatnio wylecialy z warsztatu. 40cm 30cm z katownikiem i z blaszką. Mocowane na wkrety lub na srubyStal to kwasiak? I jeszcze jedno pytanie, podczas płyniecia czy nie za bardzo chlapię woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Raczej nierdzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Stal to kwasiak? I jeszcze jedno pytanie, podczas płyniecia czy nie za bardzo chlapię wodaNierdzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Stal to kwasiak? I jeszcze jedno pytanie, podczas płyniecia czy nie za bardzo chlapię wodaNierdzewka a czy chlapie? Nie plywamy przeciez z opuszczonym do oporu uchwytem sadze ze nawet bylyby to niebezpieczne bo przy uderzeniu o przeszkode plaskownik 10mm raczej sie nie podda ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Nierdzewka a czy chlapie? Nie plywamy przeciez z opuszczonym do oporu uchwytem sadze ze nawet bylyby to niebezpieczne bo przy uderzeniu o przeszkode plaskownik 10mm raczej sie nie podda Dokładnie podobny uchwyt (2min 20 sec) chlapie przetwornik uchwyt sporo nad wodą. .https://youtu.be/h-A2W0ksbvU?t=140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Dokładnie podobny uchwyt (2min 20 sec) chlapie przetwornik uchwyt sporo nad wodą. .https://youtu.be/h-A2W0ksbvU?t=140a jest wtedy odczyt z przetwornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Moje echo to tanie echo. Do 40km/h pokazuje głębokość nic innego się nie spodziewam ani nie oczekuję. Odczyt jest do momentu dotykania przetwornika tafli wody. Na początkowej części filmu przetwornik za wysoko o 1cm i wtedy nie chlapie i nic nie pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Aby wam cos echo pokazywalo powyzej 20km/h to przetwornik tylko zamocowany w kieszeni pod podłogą nic innego nie wymyslicie... Ta regulacja jest po to aby odslonic sie z Si a przeciez lowiac kozystajac z tej funkcji nie plywamy w slizgu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi