Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Ta platforma montażowa wygląda mi na płytę HPL ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Oki. Dzięki. Pomysł fajny bo krypa nie dziurawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Witam, ten klej to na pewno silka, bo google podaje jakiś klej do siporeksu https://realbud.com/Zaprawa-murarska-do-cienkich-spoin-Ytong-Silka-25-kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Wpisz klej do przemysłu morskiego sika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 SIKA (Sikaflex) - są różne rodzaje do różnych zastosowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Zapewne chodzi o sikaflex 292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Ten też bardzo dobry jest Klej i szczeliwo k+d wurth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majster222 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Ja kleiłem klejem do szyb Boll Sprint, bo akuratnie taki miałem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 A moze mi ktos zwymiarowac LVS32 od gory ;-) szkic odreczny moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) Chyba najlepsze rozwiązanie to uchwyt typu vertical montowany z boku burty. Wczoraj pierwszy raz z tym pływałem i po pierwsze silnik nie zasłania lewej strony przy si, jest lepsze obrazowanie niż z tyłu i w końcu nic mi nie chlapie na czapę silnika i wedki od przetwornika. Kupne uchwyty tanie nie są ale w sumie kupujemy raz a dobrze, tu raczej nie ma co się zepsuć. Jedyny minus to że trzeba podnosić przetwornik do pływania, ale można to przełknąć. Edytowane 27 Listopada 2021 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) Witam ,dzisiaj przerobiłem swój do przetwornika tak żeby silnik go nie zasłaniał ,między silnikiem a pawężą jest 14cm ,a odległość od pawęży do końca przetwornika wynosi 13cm ,jak nie opuścisz przetwornika po niżej dna łodzi to nic nie chlapie na czapę. Edytowane 27 Listopada 2021 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmon63 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Czy może ktoś używał uchwyt przetwornika Mikado?Cena atrakcyjna,ale żadnych opinii nigdzie nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Szkoda kasy na takie wydmuszki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Gdzie taki uchwyt można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 To raczej samo róbka z mocowania do silnika elektrycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Mój kolega takie wykonuje. Robi również pod panoptix. Kawał dobrej bardzo starannej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Szkoda kasy na takie wydmuszki.Alternatywa na pewno tańsza od Ram Mount , ciekawi mnie również ustawienie klasycznego przetwornika względem pawęży (kąt). Brak płynnej regulacji położenia nie pomaga za bardzo w poprawnym ustawieniu klasycznego Ducera 2D lub bocznego sonaru. Bardziej ciekawi mnie sposób montażu przetworników Live, masz Łukaszu jakieś fotki od takiego uchwytu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) Alternatywa na pewno tańsza od Ram Mount , ciekawi mnie również ustawienie klasycznego przetwornika względem pawęży (kąt). Brak płynnej regulacji położenia nie pomaga za bardzo w poprawnym ustawieniu klasycznego Ducera 2D lub bocznego sonaru. Bardziej ciekawi mnie sposób montażu przetworników Live, masz Łukaszu jakieś fotki od takiego uchwytu ?Co do standardowego uchwytu, który posiadam regulacja jest możliwa śrubami bocznymi. Ja tego nie robię ponieważ nie mam takiej potrzeby. Przetwornik zawsze jest w odpowiedniej pozycji. Co do uchwytu pod panoptix - każdy kąt jest możliwy do uzyskania na tym uchwycie. Poniżej filmhttps://youtu.be/2AfTQQ6C2cY Edytowane 31 Marca 2022 przez scOOtt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafcior Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam.To wynalazek który wykonał mój brat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiwaldi1970 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam.To wynalazek który wykonał mój brat. Bardzo dobra konstrukcja pod verta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomuś Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Panowie czy do pontonu będzie miało w praktyce zastosowanie mocowanie przetwornika na przyssawkę, czy jedyne rozwiązanie to sztyca do pawęży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Panowie czy do pontonu będzie miało w praktyce zastosowanie mocowanie przetwornika na przyssawkę, czy jedyne rozwiązanie to sztyca do pawęży?Sztyca na pawęż najtańsza Jaxona i mocowanie na dole z paska folii PCV jako drugi punkt podparcia i możesz zapierdalać 40 km/h. Tanio i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Raz mi się odkleiła bo płynąłem na wsteku i pocialem kabel od przetwornika śruba, a drugi raz jak się odkleiła na falach ten zlutowany kabel wypiął się z echa i do dzisiaj pewnie gdzieś leży na dnie. Trzeba było widzieć moja minę jak zorientowałem się że nie ma kabla z przetwornikiem. Jak przyssawka to rama i dodatkowo zabezpieczyć jakąś linką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Panowie czy do pontonu będzie miało w praktyce zastosowanie mocowanie przetwornika na przyssawkę, czy jedyne rozwiązanie to sztyca do pawęży?Jeśli wkleisz plexi o wymiarach przyssawki ( z małym zapasem) możesz spokojnie montować. Pawęż w wielu pontonach ma chropowatą strukturę i przyssawka lubi się odkleić jeśli nie wkleisz plexi . Z Ram Mount - Najlepiej podwójną Jeśli pływasz elektrykiem to spokojnie możesz montować pojedynczą ze średnim lub długim ramieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Takie mocowanie przetwornika popełniłem. Płytka gr. 25mm poliamidowa pa6 klejona na sikaflex 292i. Bez wiercenia w kadłubie. Mam nadzieję że trochę posłuży. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi