Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Takie mocowanie przetwornika popełniłem. Płytka gr. 25mm poliamidowa pa6 klejona na sikaflex 292i. Bez wiercenia w kadłubie. Mam nadzieję że trochę posłuży.

97e84982e1cd0676828dac7bba91448e.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

U mnie narazie prawie rok na sikaflexie się trzyma[emoji108]da1bcbe16be8c93f4dbb4c4f029a424e.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Kolego pytanko mam, obok przetwornika masz trymklapę? Jak to Ci się sprawdza?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ciężko mi powiedzieć w jakim stopniu to pomaga bo było to od początku jak kupilem łódkę i nigdy tego nie zdejmowałem[emoji2369]. Jedyne co to skróciłem siłowniki bo zasłaniały delikatnie side imagin.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Witam serdecznie czy może ktoś z koleżanek , kolegów podpowiedzieć jaki jest najlepszy patent na montaż przetwornika echosondy do pawęże pontonu zależy mi na tym aby można było go podnieść podczas dopływania do brzegu jak i na tym aby stabilnie trzymał się podczas pływania w ślizgu nie robiąc zbyt dużych oporów .

Będę wdzięczny za wszystkie ciekawe pomysły .

• 0

Te z początku wątku z nierdzewki mam już 4 rok. Nic się nie dzieje. Prędkość do 41km/h. Wcześniej mniejszy przetwornik teraz średni GT52. Czasem opieram sie przetwornikiem o deskę na przyczepie. Przestawia się na ząbkach, szybciej złamiesz przetwornik niż ten uchwyt. Oczywiście wysokość ustawiona tak że w ślizgu sam przetwornik w wodzie na styk inaczej łabędz za pontonem.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Kurczę było by fajnie jak co mam gt 54 mógłbyś wysłać jak to będzie wyglądać może któryś z forumowiczów tez skorzysta , dziękuje za zainteresowanie tylko nie wiem jak z czasem bo w następny weekend czeka mnie tygodniowy wyjazd i muszę coś mieć .

A na ten wypad obiecałem sobie ze wszystko będzie tip top

• 0

Ten uchwyt wygląda nieco lepiej ale jak chcesz mieć pewność, że nie pęknie zacisk to kupiłbym 

1. Uchwyt z Pleciony https://pleciona.pl/pl/p/Uchwyt-do-przetwornika-Hype-Tackle-Premium/44947?gclid=Cj0KCQjwwfiaBhC7ARIsAGvcPe5XKXbPE-TOhWrJ104o7BOx8F8RnwqSvuDbDUzVmGUzSDSJcmJrsKkaAojYEALw_wcB

2. Uchwyt Ram na 3 przyssawkach. 

• 0

Witam wszystkich

proszę o opinię jak to wytrzymuje ?

mam Jaxona i już ma luz na regulacji pionowej, do tego luz mocowania uchwytu do łapy. Przy skrętach silnika lubi robić odchyły od pionu co może skutkować wiadomo czym..

Dzięki za opinie

Problem odchylania od pionu tego typu uchwytów polega na tym że plastikowe ząbki uchwytu ścierają się często wskutek błędu użytkowników. Trzeba po prostu uważać aby przy dokręcaniu nie uszkodzić ich. Poza  tym faktycznie nie nadają się do prędkości powyżej 10 km/h. Można ich używać nawet przy 30 km/h pod warunkiem zamontowania drugiego punktu podparcia w postaci np. paska materiału PCV przyklejonego do pawęży . Służe zdjęciami w razie potrzeby. Koszt praktycznie zerowy a rozwiązanie sprawdzone. Uchwyt z przetwornikiem pozostaje mobilny.

• Like 1

• 0

Ten uchwyt wygląda nieco lepiej ale jak chcesz mieć pewność, że nie pęknie zacisk to kupiłbym 

1. Uchwyt z Pleciony https://pleciona.pl/pl/p/Uchwyt-do-przetwornika-Hype-Tackle-Premium/44947?gclid=Cj0KCQjwwfiaBhC7ARIsAGvcPe5XKXbPE-TOhWrJ104o7BOx8F8RnwqSvuDbDUzVmGUzSDSJcmJrsKkaAojYEALw_wcB

2. Uchwyt Ram na 3 przyssawkach. 

kolego szkoda przepłacać widzę ten z pleciony bardzo podobny do tego co wkleiłem...czekam na zdjęcie kolegi jak ma 2 punkt podparcia zamontowany. Może to taki kawałek plastiku zaciskowego zamontowany na pawęży na stałe i trzyma sztycę na sztywno ?

• 0

Suhhar 

Kiedyś były dobre uchwyty w Decathlonie, bardzo podobne do tego z Pleciony. Teraz ich nie widzę. Mam taki i jest naprawdę mocny.

Żaden uchwyt na pawęż nie nadaje się do pływania w ślizgu, chyba że jest podniesiony. Albo zamontujesz do rufy albo weźmiesz 3 przyssawki Ram Mount, mam przetestowałem. Ram Mount da się tak wyregulować żeby w ślizgu przetwornik muskał wodę albo był powyżej wody, nie ma wtedy strachu że się urwie, wyczepi. 

Edytowane przez CORNEL
  • Like 1

• 0

Suhhar 

Kiedyś były dobre uchwyty w Decathlonie, bardzo podobne do tego z Pleciony. Teraz ich nie widzę. Mam taki i jest naprawdę mocny.

Żaden uchwyt na pawęż nie nadaje się do pływania w ślizgu, chyba że jest podniesiony. Albo zamontujesz do rufy albo weźmiesz 3 przyssawki Ram Mount, mam przetestowałem. Ram Mount da się tak wyregulować żeby w ślizgu przetwornik muskał wodę albo był powyżej wody, nie ma wtedy strachu że się urwie, wyczepi. 

no tak ale ten uchwyt z pleciony jest blizniaczo podobny do tego co wkleiłem z allegro, chodzi i mocowanie łapy tej plastikowej do rurki, jeden i drugi jest na plastiku i ma taki sam mechanizm zaciskowy z zębami. Za bardzo nie widać różnicy a 100zł prawie w kielni zostaje...