Maciejowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu pozdro.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 Panowie może ktoś ma ciekawy patent uchwytu do mega 360 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DonF Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 WitamZastanawiam się nad zakupem uchwytu Borika FT500 aby zamontować GT52 do pawezy pontonu. Jak sprawuje sie uchwyt w ślizgu? Do jakich prędkości można bezpiecznie pływać aby nie zgubić przetwornika i nie zepsuć zacisków? Lepiej zamontować uchwyt na standardowym zamku FMb czy może wzmocnionym FFr444?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) Panowie używa ktoś takiego uchwytu: https://allegro.pl/oferta/uchwyt-przesuwny-do-mocowania-echosondy-do-lodzi-13640406465 ? Zastanawiam się czy pozioma cześć tej blachy jest w ogólepotrzebna, czy będzie to tylko dodatkowy opór w wodzie i będzie chlapać w ślizgu? Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Tydzień czasu i KED u mnie. Pierwsze testy na wodą były. Bardzo fajne ustrojstwo. Dużo pomysłów w tej sztycy, robi wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Ked to dobry wybór, mam, polecam. Jeszcze lepiej kupic sobie z elektrycznym sterowaniem - ale to trzeba być takim leniem jak ja [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 (edytowane) Jaka cena keda? Edytowane 14 Września 2023 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Na imadle, z gałką do sterowania i uchwytem do perspektywy coś koło 1700 zł z wysyłką prosto z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Przejrzałem kilkadziesiąt stron i nie znalazłem rozwiązania które u mnie by się przydało mianowicie uchwyt montowany na rufie łodzi czyli szerokosc okolo 15cm a większość gotowców tych w ludzkich cenach jest na cienkie pawęże :/ obecnie przykręcam do odbojnicy ale mocowanie się zsuwa podczas płynięcia >7km/h .Myślę żeby zrobić coś z ścisku stolarskiego i elementów starego uchwytu tego typowego z kongera ale uchwyt musi mieć regulację kąta całej sztycy oraz wysokości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid.K Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Szukałem jakiegoś ergonomicznego i niezawodnego mocowania przetwornika do pawęży pontonu. Przeszkadzała mi sztyca z zestawu. Ssawki Garmin czy Ram za 100zł i więcej to lekka przesada. Przerobiłem zwykły uchwyt na telefon z ssawką stosowany w autach. Na przegubie kulowym jest regulacja kątowa. Śruba, podkładki i nakrętka obowiązkowo z nierdzewki. Uchwyt trzyma pewnie. Nie ma opcji ściągnięcia go z pontonu bez "odbezpieczenia" ssawki dźwigienką. Całość mieści się w bocznej kieszeni torby echosondy. Pływam na elektryku maks. 5-5,5 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Cześć, no tak. Jak się ma taki mały przetwornik to powinno trzymać. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 A ja nie wróżę długiej przyszłości tego mocowania Jeśli już przyssawka, ale nie RAM, to lepiej użyć takiej do przenoszenia szyb, ale w mniejszej wersji. Są też takie do zdejmowania szyb w smartfonach. Używałem z przetwornikiem lowrance 4x, na silniku elektrycznym nigdy nie zawiodła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Używał ktoś uchwytu na przetwornik hype rację premium tego za 199zl warty uwagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Szukałem jakiegoś ergonomicznego i niezawodnego mocowania przetwornika do pawęży pontonu. Przeszkadzała mi sztyca z zestawu. Ssawki Garmin czy Ram za 100zł i więcej to lekka przesada. Przerobiłem zwykły uchwyt na telefon z ssawką stosowany w autach. Na przegubie kulowym jest regulacja kątowa. Śruba, podkładki i nakrętka obowiązkowo z nierdzewki. Uchwyt trzyma pewnie. Nie ma opcji ściągnięcia go z pontonu bez "odbezpieczenia" ssawki dźwigienką. Całość mieści się w bocznej kieszeni torby echosondy. Pływam na elektryku maks. 5-5,5 km/h.Też byłem na początku zadowolony z przyssawki. I to dużo większej i mocniejszej.Potem zrobiło się chłodniej i okazało się jakie to upierdliwe i niepewne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adiz1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) https://images.app.goo.gl/qQoS5QBXdFYZ8Wfi8 mam i polecam. W dodatku za śmieszne pieniądze. Edytowane 10 Grudnia 2023 przez adiz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adiz1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Przetwornik przykręca się do tej blaszki ze śrubą mocującą. Do szyny na pawęży, wsuwam przetwornik dopiero po zwodowaniu pontonu. Montaż i demontaż jest błyskawiczny. Pływam często po zielsku, przybijam do piaszczystych plaż. Nic się nie uszkadza, wszystko jest stabilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Pytanie czy przyssawki złapią do sklejki w pontonie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Pytanie czy przyssawki złapią do sklejki w pontonie .pawęż w większości pontonów jest laminowana, więc jak najbardziej tak, będzie trzymała przyssawka. Sam używałem przez długi czas przyssawki od lowrenca do czujnika gt40 i pływałem na spalinie - trzymało dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Mój patent. Najtańszy uchwyt jaxona i do tego pasek z PCV naklejony na dole pawęż. Mobilne rozwiązanie, tanie i działa nawet przy 40 km/h. Jak potrzeba to wrzucę foty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Możesz wrzucić mam coś w stylu tego jaxona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Możesz wrzucić mam coś w stylu tego jaxonaJutro znajdę i wrzucę. Montaż chwilę i zapierdalamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrystianS Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Panowie ma ktoś zamontowane dwa przetworniki na pawęży? Macie je po tej samej stronie łodzi obok siebie czy jeden po lewej drugi po prawej stronie . Czy ten który jest po lewej stronie na pawęży nie ma zakłóceń od silnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Mój patent. Najtańszy uchwyt jaxona i do tego pasek z PCV naklejony na dole pawęż. Mobilne rozwiązanie, tanie i działa nawet przy 40 km/h. Jak potrzeba to wrzucę foty."Parę" dni minęło i fot brak ;-) Ale faktycznie był bym Ci wdzięczny za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) "Parę" dni minęło i fot brak ;-) Ale faktycznie był bym Ci wdzięczny za zdjęcia Jest to kawałek materiału z PCV przyklejony na dole pawęży który stanowi dodatkowy punkt oparcia. Przetwornik składamy i wsuwamy od góry. Można zapieprzać i 50 km/h i nic się nie powinno stać. Edytowane 1 Stycznia 2024 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morales Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 Pytanie do właścicieli łodzi Lindner , który ogólnie dostępny uchwyt przetwornika pasuje do burty tej łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 Panowie pytam po czasie bo kilka osób testowało takie rozwiązanie. Czy przeguby kulowe 1,5' RAM i podobne dają radę ze sztycą dla LIVE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciejowaty
Witam,
Panowie , jak montujecie przetwornik echosondy na dwupłaszczowych łodziach z grubymi burtami ?
Widziałem jakieś uchwyty na przyssawce ,ale boje się ,że zgubie przetwornik przy szybszym pływaniu
pozdro.
M.
Top użytkownicy dla tego pytania
77
65
51
48
Popularne dni
2 Lis
33
31 Sty
27
15 Gru
25
21 Sie
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 77 odpowiedzi
Koza11 65 odpowiedzi
count_martin3z 51 odpowiedzi
Dano-G 48 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lis 2017
33 odpowiedzi
31 Sty 2018
27 odpowiedzi
15 Gru 2017
25 odpowiedzi
21 Sie 2017
24 odpowiedzi
Popularne posty
Dano-G
Ja mam takie coś, zamocowane zazwyczaj tak: jest pomiędzy linią wody, a dnem łodzi - czyli w tych (w moim przypadku 35 cm) zanurzenia. Z kwasówki, nie rdzewieje, nie utlenia się, nie spowalnia łodzi i
sharkfishing
A przyszlo ci do glowy ze jak prawie 30 lat wstecz duza ilosc slow jak pawez przetwornik do echa i wiele innych nie tylko z wedkarstwa poprostu nie znalem lub ich poprostu nie bylo hmmm chyba na to ni
majster222
Część. Przedstawiam swój uchwyt do przetwornika. Z racji tego że musiałem schować go pod łódkę bo zasłaniał go silnik i w jakiś sposób zabezpieczyć przed tym żeby czasem nie uderzył w jakąś podwodna
Opublikowane grafiki
1302 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi