Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy

Maciejowaty

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej, mam mętlik w głowie czytajac poprzednie posty. Mam łódź 360 cm jak na foto, echo garmin 7sv + gt40 czy te przyssawkowe uchwyty odpadają razem z tymi diy w których jeździ po szynie góra, dół ze względu na to, że nie będę miał sygnału side view, wiecw tym wypadku zostaje mi lepsza lub gorsza sztyca pozwalają odpowiednio głęboko zanurzyć przetwornik?

Tomasz. b0d2f8a78cb64d537a4cce31bf6d3736.jpg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 0

Jakie wkręty zakupić (rozmiar) do przykręcenia szyny prowadzącej do pawęży? (Chcę zrobić zestaw "wysyłkowy" z kompletem wkrętów i śrubek)

Koledzy poproszę jeszcze o rozstaw i odległość od dołu tych wewnętrznych otworów. Jutro będą mi wypalać płytki i muszę podać rozmiar , żeby potem nie wiercić ręcznie.

Mówię oczywiście cały czas o takim uchwycie

post-70241-0-40515900-1613577801_thumb.jpeg

Edytowane przez binio1111

• 0

Widziałem, masz je na Olx. Ja z racji tego , że nie będę robił ich zarobkowo a hobbystycznie dla siebie (i kilka mi zostanie) chcę je zrobić bardziej "delikatne" - bardziej podobne do "pierwowzoru". No i chcę uniknąć wiercenia tylko otwory wypalić.

Myślę , że cena zamknie się w 100ce.

Edytowane przez binio1111

• 0

Nie robie ich zarobkowo wszystko kosztuje ???? jest popyt jest podaż. ten rynek jest maly. Tak oczywiście sprzedaje je na olx i przez fb tak jak resztę fantow ktore robie w wolnym czasie nie kryje sie z tym. Widze ze nadepnąłem komus na odcisk bo moje ogloszenie juz zniknelo z giełdy ????????

• 0

Ogłoszenie znika gdy wrzucasz jednoczesnie na olx lub allegro. Jest to w regulaminie jb

http://jerkbait.pl/topic/62922-regulamin-gie%C5%82dy-jerkbaitpl/

6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów, jak również zamieszczanie linków do aukcji oraz umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych (również OLX.pl). Niedozwolone jest również zamieszczanie linków do aukcji lub ogłoszeń charytatywnych.

Edytowane przez wuran

• 0

Kupilem do lodki przetwornik HB360 mega i jak tylko pojawi sie MegaLive tez pewnie bede chcial kupic.

Bede chcial oba te przetworniki zamontowac na jakies latwo podnoszonej sztycy zamontowanej na burcie lodzi - oba na jednej. Wiem, ze MegaLive to spiewka przyszlosci ale pewnie w tym roku bedzie juz mozna to dostac. Lodz na burte z podobnym systemem jak Tarcker - chyba nazywa sie to Versatrack. Tzn burta jest prosta a od wewnetrznej strony jest rynna do mocowania roznych pierdol na srube T.

Znalazlem w necie, z tych dostepnych w Europie, uchwyty firmy Keiser Edelstahl. Wyglada to bardzo zacnie ale moze znacie jakąs alternatywe dla nich ?

7b28e5211ddbc93df2634852e6a9fd23.jpg

A tak to wyglada od wewnatrz lodzi

f2bd26977b6339b47fc86d3f054a2aa9.jpg

Edytowane przez kruz

• 0

https://www.facebook.com/366264543442923/videos/377160273691653

skylla ma taki nowy, an filmnie jest wersja "zwykła"

attachicon.gif skylla2 uchwyt.jpg

Ten akurat mam bo kiedys od nich kupowalem. Tzn mam wersje prostszą bo nie kreci sie tak jak ta obrazku. Do niego jednak musialbym cos kombinowac z montazem do mojego profilu, bo ten „Skyllowy” jest mocowany do relingu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Sam sobie odpowiem i komuś kto, być może, będzie szukał. Znalazłem na OLX uchwyt, który pewnie mi podpasuje i jeszcze jest podstawa pod versatrack. Ma być w tym roku do sezonu ulepszony, w sposób, który zapobiegnie odchylaniu się przy większych prędkościach

Tanio nie jest, ale tanio to już było

https://www.olx.pl/d/oferta/sztyca-regulowana-uchwyt-garmin-panoptix-livescope-vertical-CID767-IDFRXPw.html#f49397c1e6

• 0

Takie uchwyty pod indywidualne zamowienie ostatnio wylecialy z warsztatu. 40cm 30cm z katownikiem i z blaszką. Mocowane na wkrety lub na sruby

Potwierdzam ,mam ten drugi od dołu.  Grzesiek spresonalizował uchwyt pod moje widzimisię. Po otwarciu paczki normalnie banan na twarzy dostałem to co chciałem :) Pełna profesjonalna rzemieślnicza robota. Kontakt i  szybkość realizacji zamówienia wzorcowa.default_waytogo.gif  Brawo Grzesiek default_brawo.gif

A początek był taki. Uderzyłem na priv-a do @bynio1111 bo też robi uchwyty ale po naświetleniu tego co potrzebuje nakierował mnie właśnie do Grześka. Tu w tym miejscu też chcę podziękować koledze ,że wysłał mnie do konkurencji bo w tych dzisiejszych czasach jest to ,że tak powiem mało popularne zjawisko.  

Po tym wszystkim utwierdziło mnie w przekonaniu ,że trafiłem na odpowiednie miejsce jakim jest  jerkbait     

Jeszcze raz dziękuję.

• Like 4

• 0

Stal to kwasiak? I jeszcze jedno pytanie, podczas płyniecia czy nie za bardzo chlapię woda

Nierdzewka a czy chlapie? Nie plywamy przeciez z opuszczonym do oporu uchwytem sadze ze nawet bylyby to niebezpieczne bo przy uderzeniu o przeszkode plaskownik 10mm raczej sie nie podda ????

• 0

Nierdzewka a czy chlapie? Nie plywamy przeciez z opuszczonym do oporu uchwytem sadze ze nawet bylyby to niebezpieczne bo przy uderzeniu o przeszkode plaskownik 10mm raczej sie nie podda

Dokładnie podobny uchwyt (2min 20 sec) chlapie przetwornik uchwyt sporo nad wodą. 

.

https://youtu.be/h-A2W0ksbvU?t=140

• 0

Moje echo to tanie echo. Do 40km/h pokazuje głębokość nic innego się nie spodziewam ani nie oczekuję. Odczyt jest do momentu dotykania przetwornika tafli wody. Na początkowej części filmu przetwornik za wysoko o 1cm i wtedy nie chlapie i nic nie pokazuje :)