Skocz do zawartości

Jesienny spining we wrocławiu i okolicach

boseib

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Analityk bo okonie na głosce trzeba wiedziec gdzie łapac biora one dosłownie metr od brzegu a najlepsze główki to 2,5,6 od początku

zakłądasz głowke około 4 gram i gumke z 2 ogonkami :mellow: i biora nawet z pierwszego opadu

dzisiaj byłem na bajkale złapalem około 35 okoni kilka ładnych po 27-29cm brały strasznie delikatnie i wieksze spadały... :angry: i do tego szczupaczek ponad 60cm

Boseib zatoczki nie ujawnie :mellow: ale jesli chcesz połapac okoni to idz np. za zoo lub troche trudniejsze okonie sa na 1 i 2 zimowisku barek a dodam ze na 2 zimowisku sa duze okonie z czego pewnie bedzie sie cieszył Analityk :mellow: (30 cm to norma)

Dzięki za bogate informacje. Jak byś był uprzejmy rozszyfrowac jeszcze te numerki. Jak liczy się numery głowek na Głosce?

Jak zidentyfikowac zimowiska które opisujesz numerami?

Co do miejsc to niestety na razie uprawiam rozpoznanie walką - faktycznie na razie to nie wiem dokładnie gdzie łowic.

Moje miejsca to na razie prostka w Głosce na bolenie i Rędzin (lewy brzeg) na klenie + Janówek przy kanale z oczyszczalni ale to trudne łowisko - zwykle przepłoszone i wybredne ryby (jak na moje umiejętności)

Pozdrowienia

Wiec tak...

główki na głosce licze od końca :lol: jak by to powiedzieć... nie od ujscia tylko od drugiej strony...

Zimowiska to 1 jest tam gdzie most millenijny a drugie to osobowice tam w strone redzina

Moje miejsca to na razie prostka w Głosce na bolenie i Rędzin (lewy brzeg) na klenie + Janówek przy kanale z oczyszczalni ale to trudne łowisko - zwykle przepłoszone i wybredne ryby (jak na moje umiejętności)

bierze cos tam teraz??? bolki i klenie sie trafiaja??

Witam, gdzie jest Głoska?

pozdrawiam!

Głoska to łowisko na odrze (główki, prostka + zalew) na lewym brzegu na przeciwko Brzegu Dolnego - przez wielu uważane za jedno z najlepszych w Polsce łowisk boleniowych - nie wiem ile w tym prawdy ale parę boleni (dopiero uczę sę łowić te ryby) tam dostałem w tym roku.

Jeżdżę tam autem - kiedyś moge zabrać. W weekend prawdopodobnie gdzieś będę łowił ale nie wiem czy akurat tam.

Pozdrowienia

Analityk głoske moze sobie odpuśc w tym tygodniu bo w niedziele tam sa zawody okręgowe seniorów(ja sie kurde nie złapałem... powiedzieli ze juniorzy nie moga łoic seniorów... :lol: )a kurde zrobiłem tam 3 treningi... :angry:

Wiec bedzie nawał ludzi a ryby przekute strasznie... chyba ze mozesz pojechac na okonie za tame do brzegu dolnego(tylko kurcze od strony głoski) tam za przepławka dla barek jest taki kanał ze stojącą woda tam w zeszłym roku łapałem okoni sporo i pare szczupaczków oraz karmiłem potęzne klenie bułką z szynka... :lol:

Huuuraaa....

Tata pogadał z tymi z okręgu i udało sie mnie zapisać na te zawody... hihih ciekawe jak mi pojdzie... :D chociaz na zbyt imponujące efekty niema co liczyc...(jak bede w pierwszej 10 to bedzie git...)

Boseib no mozna by było pomyslec nad takim zlotem ja jestem za!!

Tylko jakąs ciekawą wode zaproponować...

Ty se daniel ten mietków odpuść :lol: niepojeade tam bo przy tobie wypadam tam ponizej krytyki... B)

A pozatym na mietków trzeba by było skołowac pare osób z silnikami zeby na kazdą łowdke był jeden silnik bo jak sie wiatr zerwie to raczej na wiosłach daleko sie nie zapłynie...

A pozatym to Ty bys musiał udostępnic i pokazać nam troche swoich technik... :mellow: (jak by co to pływam z toba na łodce... :lol: nauczysz mnie troche...)