Skocz do zawartości

klej

Tomala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zdecydowałem się ostatnio wkleić do woblerków metalowy ster. Użyty przeze mnie Technicoll konstrukcyjnu, nie spełnił moich oczekiwań. Ma ktoś może jakieś doświadczenie w tym temacie? Dodam że ster wykonany jest z blachy nierdzewnej. Zastanawiam się nad klejami do metalu których nie brakuje. A może D3 do drewna? Zanim dobrałem klej do poliwęglanu musiałem ich trochę przerzucić. Teraz chciałbym tego uniknąć. Dlatego to pytanie. Pozdrawiam.

post-55545-0-36995900-1527421992_thumb.jpg

Zamiast kilku otworków, może być jeden o średnicy 2 do 3 mm. Zależy to od wielkości woblera. Podobnie dobrym rozwiązaniem będzie napunktowanie steru gwoździem w taki sposób, by z jednej strony pojawiły się wgłębienia, a z drugiej wypukłości. Będzie się trzymać jak... (autocenzura :P )

• Like 2

• 3 lata później...

Trochę odgrzebię temat.

Kończy mi się Distal Rapid, do wklejania sterów.

Przeszukałem trochę internet i nigdzie nie mogę go znaleźć. Przestali produkować?

Może ktoś z Was wie, czy ten klej jest jeszcze gdzieś dostępny?

A może polecicie jakiś inny dobry klej do wklejania sterów?

Trochę odgrzebię temat.

Kończy mi się Distal Rapid, do wklejania sterów.

Przeszukałem trochę internet i nigdzie nie mogę go znaleźć. Przestali produkować?

Może ktoś z Was wie, czy ten klej jest jeszcze gdzieś dostępny?

A może polecicie jakiś inny dobry klej do wklejania sterów?

Nie wiem czy do Was dotarła już sieć Dealz ze swoimi sklepami, mają dwuskładnikowy epoksyd pod marką własną za grosze.

Nie wiem czy do Was dotarła już sieć Dealz ze swoimi sklepami, mają dwuskładnikowy epoksyd pod marką własną za grosze.

Używam od roku. Jest za grosze, bo po piątaku za opakowanie. Ma wadę, która akurat mi nie przeszkadza. Zależnie od sprzedawanej partii, ma różny czas utwardzania. Pierwszy zakup był klasycznym 5-10 minutowym epoxy. Teraz używam takiego, który tężeje na amen po czterech godzinach (!). Fajnie, bo nie trzeba się śpieszyć z wklejaniem wkrętek i wyrównywaniu miejsc po obciążeniu. Właściwości wytrzymałościowe nie odbiegają od innych dwuskładnikowych konkurentów. Polecam.

• 5 miesięcy temu...