wiesio53 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 witam, potrzebuje pomocy, przesylam 4 filmy z różnymi pracami woblerów boleniowych które zrobiłem, który waszym zdaniem bedzie najlepszy? dodam ze wszyskie woblery maja 6 cm i waga ok 8-9 gram linki do filmów: pozdrawiam i licze na pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Ja myślę, że na Twoje pytanie najlepiej odpowiedzą same bolenie Jako pierwszego założyłbym na agrafkę woblera nr 3, a potem próbował łowić na pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) No,- nie jest to klasyka gatunku, ale na każdy z nich można spokojnie złowić bolenia. Poeksperymentuj jeszcze trochę z obciążeniem np pasek ołowiu od steru do 1-2-3 cm od końca. pasek zwężający się ku tyłowi i jak najniżej w brzuszku i jeszcze jedno,- ideałem by było jakby ołów był wygięty w kształcie krzywizny brzuszka.Jak chcesz zbadać wcześniej wpływ obciążenia na pracę wobka to weź jakąś gumę o podobnym kształcie wprowadź do brzuszka ołowiany drut i przytnij jak najmocniej płetwę ogonową gumy. Jak już poeksperymentujesz z tym to zobaczysz gdzie i ile dać żeby efekt był albo drobno drżący albo ślizgowy albo jeszcze inny... Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Moja rada, rzucaj każdym po kolei, lub tym który Ci najbardziej pasi. Na wszystkie pokazane rapa pacnie bez oporu. Raczej nadają się do średnio szybkiego ściągania z naciskiem na szybkie. Ale nie widziałem na tych obrazach pod szarpywania i przyśpieszania itp. co jest istotne by z obrazować boleniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Jak dla mnie nr 3 najlepiej się nadaje do średniego tempa prowadzenia, ale to zależy również od miejsc gdzie będziesz nimi łowił i samych ryb. Wiara w przynętę umożliwi Ci dowiedzenie się, na jaką pracę będą reagowały najlepiej bolenie na wodzie, w której łowisz. Nie zniechęcaj się zbyt szybko. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesio53 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Tez mi sie tak wydawało ze są odpowiednie do średnio szybkiego sciagnia, dziękuje za odpowiedzi i cenne rady.Czekam na wiecej opinii co do pracy tej "czwórki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dla mnie wszystkie są ok.a ten ostatni z taką dziwną pracą powinien sprawdzić się na wolniakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A dla mnie, to zrób jeszcze jednego jak nr 3 ale obciążenie ponieś trochę do góry. Ster daj krótszy, ale trosze bardziej pękaty.Powinien zacząć lusterkowa i myszkować.Mam też dziwne wrażenie, że przy szybkim prowadzeniu przestaną pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Wszystkie będą dobre w odpowiednich warunkach.Jeden na wyższej,brudnej wodzie,inny na niżówce itd.Moja rada to pomaluj grzbiet ciemnym kolorem,wtedy będzie widać czy wobler lusterkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 heh ja przeważnie łowie ryby na źle działające woblery te dobrze pracujące często oddaje kumplom albo sprzedaje więc nie kieruj się opinią czekaj do maja i sprawdź na wodzie .... może właśnie takie będą szukać ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Dla mnie trójeczka jest ok, później czwóreczka dwa pierwsze typowałbym na wieczorne sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi