admin Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam,Mam przyjemność ogłosić, że na jerkbait.pl ojawił się kolejny artykuł http://jerkbait.pl/?p=47. Tym razem Pitt radzi w jaki sposób transportować sprzęt używając futerału do transportu wędek Frabill Pack-A-Pole Model 7000. Zapraszam do lektury. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Fajny zasobnik...tylko tak mi sie nasowa refleksja,ze rzadko na dluzszym wyjezdzie wystarczaja dwie wedki (przynajmniej mnie).Tutaj, co prawda jest mozliwosc spakowania ich z kolowrotkami oraz...przynetami.Nam sprawdzila sie ostatnio duza Bazooka, do ktorej moze wejsc z 10szt. sredniej mocy wedek lub ok. 6szt. duzej mocy, z duzymi przelotkami (pod stala szpule).Trzeba tez wziac pod uwage, wybierajac sie na dalekie lowy, czy czasem nasze linie lotnicze nie ograniczyly max. dlugosci bagazu.W Lot bodajze ta dlugoscia jest 180cm..Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam,Mnie to Pitt narobił wielkiego smaka nie tylko tym jabłecznikiem ale tym futerałem również. Czy widzieliście gdzieś takie tuby w Polsce? Jaki jest tego koszt. Szczerze, bardzo mi się spodobało takie rozwiązanie. Gumo, gdzie ty jeździsz? Do Szwecji biorę 2 (słownie: 2) kije. Jeden standardowy jerkowy (mocny), drugi troszkę deliktaniejszy do 60g. Mam wszystko czego potrzebuję. Oczywiście mówię o wyjazdy w szkiery, bo gdybym jechał na wodę gdzie można trollować to sytuacja troszkę by się zmieniła PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 delikatniejszy czyli do 60 gram - ha ha, taki tekst mogl pasc tylko na jerkbaicie no, w sumie na jakiejs karpiowej stronie tez mialby racje bytu pozdruffka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Friko, racja ... Moim zdaniem jednak na szkiery nie opłaca się brać niczego delikatniejszego. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 wedlug mnie rozwiazanie jest dobre i wygodne, a ilosce wedek wchodzacych do srodka mi w zupelnosci wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja na przyklad poza woblerowymi palkami wzialbym cos o miekszej szczytowce na spore gumy.Jesli dochodzi troling to spokojnie dwa takie futeraly dla mnie malo. Mam tez zwyczaj zabrac jakis kijek zapasowy... Ale jak powiedzialem, bardzo fajna taka rzecz, podobna tuba, jezeli jedzie sie w zasadzie pojerkowac 2szt. wystarcza.Ale...cos mi sie zdaje, ze Pitt pisal kiedys, ze jest jeszcze model na wieksza ilosc wedek.Oczywiscie w Polsce dobrze jest, jak jakiekolwiek tuby sa dostepne. Najczesciej spotykane sa proste rurki z roznych mat., gdzie wchodzi 1 - 2 wedki.Z zasobnikow z prawdziwego zdarzenia wystepuje wspomniana Bazooka w roznych wielkosciach i srednicach. Pamietam, ze koszt takiej duzej, gdzies ze 12cm srednicy wewnatrz to ok. 300pln(dwiesciekilkadziesiat)To zdaje sie ten model.Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Cześć Panowie ze źródeł zbliżonych do dobrze poinformowanych wiem, że ten produkt powinien być niedługo dostępny w sklepach wędkarskich w Polsce.. Jak tylko będę wiedział coś więcj dam znać. Ja osobiście również używam tej tuby i mogę o niej pisać tylko w superlatywach. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam,Mnie to Pitt narobił wielkiego smaka nie tylko tym jabłecznikiem ale tym futerałem również. Czy widzieliście gdzieś takie tuby w Polsce? Jaki jest tego koszt. Szczerze, bardzo mi się spodobało takie rozwiązanie. Gumo, gdzie ty jeździsz? Do Szwecji biorę 2 (słownie: 2) kije. Jeden standardowy jerkowy (mocny), drugi troszkę deliktaniejszy do 60g. Mam wszystko czego potrzebuję. Oczywiście mówię o wyjazdy w szkiery, bo gdybym jechał na wodę gdzie można trollować to sytuacja troszkę by się zmieniła PozdrawiamRemek Nie Remku, nie ma dystrybutora w Polsce i w Europie. Korespondowałem z firmą (w grudniu 2007) i taką informację uzyskałem. Jakkolwiek, w każdej chwili może to się zmienić. Najtańsza oferta ze Stanów (w grudniu) to 87$, częściej można je kupić w przedziale od 97$ do 117$. Ja zakup swoich, biorę dwa, odkładam do wizyty w Stanach i większych zakupów. A przewozem zajmie się przewoźnik drogą morską, pocztowa przesyłka to kosmiczna kwota pomiedzy 500 a 600$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam,Mam przyjemność ogłosić, że na jerkbait.pl ojawił się kolejny artykuł http://jerkbait.pl/?p=47. Tym razem Pitt radzi w jaki sposób transportować sprzęt używając futerału do transportu wędek Frabill Pack-A-Pole Model 7000. Zapraszam do lektury. PozdrawiamRemek Remku, a gdzię ten artykuł? Bo jak klikne na Twój link to jest ale jak sie wchodzi na portal to go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 a w zakładce sprzęt sprawdzałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Spójrz na datę publikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam,Mnie to Pitt narobił wielkiego smaka nie tylko tym jabłecznikiem ale tym futerałem również. Czy widzieliście gdzieś takie tuby w Polsce? Jaki jest tego koszt. Szczerze, bardzo mi się spodobało takie rozwiązanie. Gumo, gdzie ty jeździsz? Do Szwecji biorę 2 (słownie: 2) kije. Jeden standardowy jerkowy (mocny), drugi troszkę deliktaniejszy do 60g. Mam wszystko czego potrzebuję. Oczywiście mówię o wyjazdy w szkiery, bo gdybym jechał na wodę gdzie można trollować to sytuacja troszkę by się zmieniła PozdrawiamRemek Nie Remku, nie ma dystrybutora w Polsce i w Europie. Korespondowałem z firmą (w grudniu 2007) i taką informację uzyskałem. Jakkolwiek, w każdej chwili może to się zmienić. Najtańsza oferta ze Stanów (w grudniu) to 87$, częściej można je kupić w przedziale od 97$ do 117$. Ja zakup swoich, biorę dwa, odkładam do wizyty w Stanach i większych zakupów. A przewozem zajmie się przewoźnik drogą morską, pocztowa przesyłka to kosmiczna kwota pomiedzy 500 a 600$. nie zgadza sie, te tuby, tylko pod inna nazwa mozna kupic w niemczech, np. w www.jerkbait.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 O kurczaczki, a ja myślałem że to nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie tak dawno jak wczoraj dyskutowaliśmy z Kubą @standerus na temat przewozu wędek w jednym kawałku jako że i mnie to dotyczy wpadłem na pomysł że wykonam matrycę do produkcji paru takich futerałów na bazie włukien szklannych, i węglowych dla większego bajeru w żelkocie klar.i wychodzi na to że największym problemem będzie sama gąbka jakaś bajerandzka na wykończenie.Okucia mam zamiar pobrać z twardych walizek z Castoramy bo to najproszczy sposób na ich pozyskanie i cena nie powala.Ja myślę że cztery uzbrojone wędziska w multiki to już wystarczy a po zdjęciu ich to miejsca na następne będzie dość.W moich planach jest komora w futerale na większą iloś wabków i potrzebnych bajerów do 3 cm wysokości.Napewno kosztem będzie model i matryca ale zakładam że dla mnie to tylko robocizna a materiały to już nie problem przy moim przerobie. tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Tornado, szczęka już opada - czekam na efekty ale znając Ciebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Remek nie tak prędko wasza wiedza jest potrzebna, wymiary standartowe zachcianki jakie byście widzieli aby knota nie zrobić pięknego mało przydatnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Napisałem: Korespondowałem z firmą (w grudniu 2007) i taką informację uzyskałem. Pitt napisał: nie zgadza sie, te tuby, tylko pod inna nazwa mozna kupic w niemczech, np. w www.jerkbait.com @ Pitt, Tak, jak napisałem, informacje uzyskałem z firmy, może mieli na myśli produkt sprzedawany pod ich nazwą, tego nie wiem. Na zdjęciach wyglądają na identyczne a i cena jest przyjazna. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 z cala pewnoscia tak bylo, ale firma frabill sprzedaje bardzo duzo sprzetu w holandii, tam tez moga byc te pudla, te ktore podalem, to niestety odpowiednik oryginalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 @tornado Zajrzyj na PW PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Pozostaje tylko dobrać trzy wymiary na nasze wędki tak aby za długich nie robić reszta już jest w głowie, jakie byście je widzieli dla mnie wystarczy 6,8+ poza tym czy nie warto przemyśleć typu box na dach samochodu z ciekawym szybkim zapinaniem do relingów tak żeby szybko go ściągnąć po wędkowaniu. Wszystkie Wasze propozycje na pewno będą przemyślane i omówione na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Rozważałem taką opcję, ale po tym jak firmowy box został wyczyszczony bez uszkadzania zamka (przyznaję - jeden był), to z rezerwą odnoszę się do pomysłu przewożenia, i zostawiania na postoju, parkingach, wartościowych rzeczy. Mój znajomy pozbył się box'a z wartościowym sprzętem narciarskim, odcięli relingi. Myślę, że przewożenie i przechowywanie sprzętu ukrytego w samochodzie (ukrytego przed oczami innych) mniej zainteresuje potencjalnych amatorów cudzego, poza jednym przypadkiem - skroją Ci furę. Dla mnie nie ma nic gorszego, jak martwienie się o samochód i inne rzeczy podczas wyprawy do lasu, czy nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Uprzejmie donoszę <_<, dla wszystkich kolegów, którym umknęła ta informacja w relacji Remka z Targów w Poznaniu, MAMY DYSTRYBUTORA FRABILL W POLSCE!. Więcej informacji możecie uzyskać wysyłając mail'a pod adres: info@boa-adventures.com.pl. Ja już zamówiłem pierwsze pudło. Odbiór w Jerku w czwartek lub w piątek. Serdecznie dziękuję Efex'owi i chłopakom z Jerka. Aha, dzięki tej ofercie uniknąłem sprowadzenia ze Stanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zamki Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja już zamówiłem pierwsze pudło. Odbiór w Jerku w czwartek lub w piątek. Serdecznie dziękuję Efex'owi i chłopakom z Jerka. I ja za kilka dni dzięki Efexowi będę posiadaczem . Czekam na swoją tubę tę która widać na zdjęciu zamieszczonym w relacji. <_< Mam teraz w posiadaniu na wędkarskie wyskoki busa i transport wędek jest problematyczny. Tuba zapewni im bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nemo Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 moim zdaniem taka tuba na większą ilość wędek mocowana na dachu auta to jest to. Chętnie bym taką nabył. Często jedzie się na ryby w trzech lub czterech. W takich przypadkach wszystkie wędki można bezpiecznie wrzucić na dach i komfortowo podróżować. Oczywiście lepiej auta samego nie zostawiać, więc zakładam podróż z miejsca A do miejsca B bez pozostawiania auta bez kontroli... Tornado, gdybyś zdecydował się na zrobienie czegoś takiego, pomyśl o zakończeniu stożkowym z jednej strony, zmniejszy się opór powietrza ps.ja jestem chętny na jedną zrobioną przez Ciebie tubę jakby co Tylko mocowanie dla mnie musiałoby być bardziej uniwersalne, bo akurat nie mam relingów, więc mocowanie do belek poprzecznych byłoby konieczne... Pozdrawiamnemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Witam,
Mam przyjemność ogłosić, że na jerkbait.pl ojawił się kolejny artykuł http://jerkbait.pl/?p=47. Tym razem Pitt radzi w jaki sposób transportować sprzęt używając futerału do transportu wędek Frabill Pack-A-Pole Model 7000. Zapraszam do lektury.
Pozdrawiam
Remek
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi